reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

To dobrze,że już troszkę lepiej :). W tym okresie już chyba kręgosłup może dawać o sobie znać:D

Ja teraz się boję,że dostałam antybiotyki celowane ,a tu już coś chwyciłam nowego.. niby dezynfekuje toaletę zawsze przed użyciem,ale to jednak ginekologia i różne ustrojstwa mogą tu latać w powietrzu.... Dezynfekuje ręce przed włożeniem progesteronu , leków przeciwbakteryjnych i lactovaginalu ale wiem że w szpitalu I tak nie będzie sterylnie... muszę robić to w tej ohydnej toalecie szpitalnej.... Dzisiaj kazałam kupić mężowi rękawiczki i już chyba będę w ten sposób dozowac A potem wyjdzie mi jakąś bakteria lateksowa 😅😅... Już naprawdę mam dość. Gdyby nei szyjka chyba bym to olala.
A może przejdź na luteinę podjęzykową, żeby nie pchać za dużo?

reklama
Masakra :/

U mnie swędzenia ciąg dalszy za to 😂 już trochę mniej niż jeszcze 3-4 dni temu, ale za to mam ciągle poczucie, że pływam w wydzielinie, a bieliznę mam suchą. Nie wiem o co kaman, ale stwierdziłam, że dopóki nic nie wycieka to wrzucam na luz, bo to może też tylko wrażenie od tej reakcji alergicznej.
Tylko teraz mam uraz do bielizny ciążowej, którą sobie specjalnie kupiłam 😂

U mnie swędzenia ciąg dalszy za to 😂 już trochę mniej niż jeszcze 3-4 dni temu, ale za to mam ciągle poczucie, że pływam w wydzielinie, a bieliznę mam suchą. Nie wiem o co kaman, ale stwierdziłam, że dopóki nic nie wycieka to wrzucam na luz, bo to może też tylko wrażenie od tej reakcji alergicznej.
Może spróbuj zrobić sobie wymaz jeśli masz taką możliwość:)

Może spróbuj zrobić sobie wymaz jeśli masz taką możliwość:)
Jak mi nie przejdzie to zrobię, ale nie mam objawów grzybicy ani infekcji poza tym, że swędzi :D i właśnie zmieniłam piżamę, bo uswiadomiłam sobie, że spodnie od tej, którą nosiłam też prałam w tamtym płynie. Mam wizytę za 2 tygodnie, to w przyszłym zrobię wymaz jak dalej będzie swędzieć, wtedy jak coś im wyjdzie to na wizytę juz będzie.

Myślisz, że to jakiś proszek/płyn do płukania?

Już u nas dobrze z brzuchem. Oczywiście okazało się, że to moje kochane zaparcia. Widocznie występuje jakieś połączenie kręgosłupowo-jelitowe, i mi się wtedy wydaje, że mnie boli jakby macica/kręgosłup, i już panikuję, a tu po wypróżnieniu wszystko ustępuje. Już któryś raz tak mam.

Myślisz, że to jakiś proszek/płyn do płukania?

Już u nas dobrze z brzuchem. Oczywiście okazało się, że to moje kochane zaparcia. Widocznie występuje jakieś połączenie kręgosłupowo-jelitowe, i mi się wtedy wydaje, że mnie boli jakby macica/kręgosłup, i już panikuję, a tu po wypróżnieniu wszystko ustępuje. Już któryś raz tak mam.
Tak, bo akurat zaczęło mnie swędzieć jak kupiłam nową bieliznę i wyprałam ją w nowym płynie. Bielizna bawełniana, więc nie powinna uczulać, zostaje albo płyn albo grzybica, a na grzybicę nie mam żadnych innych objawów, więc stawiam jednak na płyn i na to, że zanim o tym pomyślałam, to kilka dni minęło, a ja chodziłam w tej bieliźnie. Wypiorę wszystko jeszcze raz w wyższej temperaturze i z tym, czego używaliśmy do tej pory i zobaczę. Paradoksalnie jak zmieniłam teraz spodnie od piżamy, to jakby objawów jest mniej, najwyżej będę sobie leżeć jutro bez bielizny i powietrzę.

Ja też mam taką panikę jak mam pełniejsze jelita. Zawsze mam wrażenie, że to macica i zawsze przechodzi po toalecie. Już się przyzwyczaiłam.

reklama
U mnie dzisiaj wzięli mocz do badania, pobrali krew na morfologie i wzięli wymaz z pochwy, żeby na poniedziałek pewnie był komplet wyników po badaniu ginekologicznym.

Mam nadzieję, że będzie dobrze…

Do góry