reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja też jak jestem głodna to mi niedobrze. Teraz jest lepiej ale pierwsze dwa trymestry zajadalam mdłości...
U mnie jako tako. Znowu fatalna noc, budzę się koło 1, zasypiam ok 5 a przed 7 mąż wstaje po pracy i mnie budzi. Na dodatek znowu wzdęcia, już chyba chce urodzić skoro wiecznie mam się tak czuć ☹️

reklama
Ann - już niedługo. Skoro czop zaczął odpadać, to nie będzie się wiecznie ciągnąć ten stan ciąży. Aczkolwiek rozumiem doskonale. Człowiek chciałby po prostu zacząć funkcjonować normalnie.

Z jednej strony chciałabym jeszcze pozostać w tym stanie bo po porodzie nie będzie znowu na nic czasu. Poza tym pewnie lepiej dla dziecka jakby sobie jeszcze w brzuchu pomieszkalo. Ale te jelita mnie dobijaja. Miałan nadzieję że jak zacznę się ruszać to będzie troszkę lepiej a tu nic z tego 😐

A najmłodsza chora jednak ?

Natla- dostajesz coś zapobiegawczo? Ja odkąd mam pessar dostaję co dwa tygodnie nystatynę.

Mam co drugą noc dopochwowo macmiror. Przyjmuje też dopochwowo luteinę ale robię odstęp i luteinę tak o 19 a przed samym snem macmiror. Nie wiem jak jest z wchłanianiem takiej ilości leków dopochwowych.

Ann - jest bardzo senna dziś, więc to nie miało sensu, żeby poszła do żłobka.

Humor mi siadł i to tak konkretnie. Chce mi się płakać, hormony robią swoje. Wiem, że to wszystko minie i jest chwilowe, ale źle mi.

Z jednej strony chciałabym jeszcze pozostać w tym stanie bo po porodzie nie będzie znowu na nic czasu. Poza tym pewnie lepiej dla dziecka jakby sobie jeszcze w brzuchu pomieszkalo. Ale te jelita mnie dobijaja. Miałan nadzieję że jak zacznę się ruszać to będzie troszkę lepiej a tu nic z tego 😐

A najmłodsza chora jednak ?
Ann, a hemoroidy też masz w ciąży przy tych problemach z jelitami ? Bo u mnie już się zaczęło :( tylko ja mam problemy z tym od 18 r.ż. więc to nie jest niespodzianka, że w ciąży gorzej.
Mam co drugą noc dopochwowo macmiror. Przyjmuje też dopochwowo luteinę ale robię odstęp i luteinę tak o 19 a przed samym snem macmiror. Nie wiem jak jest z wchłanianiem takiej ilości leków dopochwowych.
Lekarze twierdzą, że nie kolidują te leki że sobą. Właśnie dobrze, że wkładasz na samo spanie macmiror, to sobie ,,poleży" i lepiej podziała. Też to brałam.

reklama
Mika hemoroidów na szczęście jeszcze nie mam. Ja też mam pewnie już dobre 10 lat problemy tylko wcześniej raz na jakiś czas miałam takie silniejsze bóle czy wzdęcia. Zaparcia różnie, lepsze i gorsze okresy. A teraz wzdęcia i to takie bolesne jak dobrze idzie to co drugi dzień 😐

U mnie córka tak się ładnie bawiła ze aż udało mi się na chwilę kimnac. przyszła moja mama, córka już się buntuję, babcia się denerwuje. Nie lubię jak ktoś mnie na siłę uszczęśliwia bo mówię mamie że naprawdę sama ogarnę.

Wielomatka leżysz już bardzo długo, nie dziwię się że masz takie gorsze dni, masz do tego prawo. Ale pomyśl sobie ze biorąc pod uwagę ile juz wylezalas to zostało Ci naprawdę niedużo. Ja muszę przyznać że nawet szybko minęło mi te 5 tygodni.

Do góry