reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Mąż właśnie w kwestii usypiania moim zdaniem poszedł na łatwiznę. Zamiast skupić się na dziecku i pomoc jej zasnąć, sam śpi a córka tak długo się tłucze aż po prostu że zmęczenia pada....i u nas to samo, im córka bardziej zmęczona tym bardziej nakręcona i nie potrafi się wyciszyc, tego mąż też nie może zrozumieć 😑

Kurcze a jeszcze wczoraj pisałam, ze dobrze ze jesteś zdrowa....ale to dopiero początek, zareagujesz to może się infekcja nie rozwinie. Oby !

Andzia, Sodalit co u Was ?

reklama
Teraz czuję się lepiej, więc mam nadzieję, że szybko to się stłumi.
Najmłodsza może jednak jutro pójdzie do żłobka, bo jest lepsza. Teraz ma drzemkę, wybudziliśmy ją rano po to, żeby pobrać mocz, oczywiście nie sikała :/

Mnie czasem po nocy gardło pobolewa, drapie, potem przechodzi. Wydaje mi się że po prostu to od suchego powietrza.
Z tymi siuskami pewnie łatwo nie będzie, ale może w końcu się uda.

Mnie niestety też dreszcze rano chwyciły, więc ewidentnie coś było na rzeczy.
Córka na tarasie właśnie robi nam bałwana ;)

Sodalit - daj znać jak tam z Wami.

Mnie codziennie rano boli gardło, czasami mam lekko przytkany nos. Myślałam, że to od smogu, mamy oczyszczasz, ale jest tak samo. Potem myślałam, że od suchego powietrza, kupiłam czujnik nawilżenia i mamy optymalnie. Więc już sama nie wiem od czego, ale przechodzi.

No właśnie też mi przeszło przez myśl że Andzia już jest po albo przynajmniej w trakcie. Pewnie wkrótce się dowiemy.
Ja dziewczyny jestem w domu ale wyszłam w dwupaku mam cały czas 3 cm rozwarcia wypuścili mnie no bo w domu jednak więcej ruchu niż w szpitalu i coś może się zacznie mówia żebym lepiej już urodziła niby mała ok 2900 ale moja miednica wąska . Jakie to jest dziwne brałam tyle tabletek i miałam często twardnienia brzucha non stop leżałam a teraz przy ruchu prawie nic 😱😁

Lady mam tak samo z nosem i właśnie myślałam nad oczyszczaczem ale z tego co piszesz niekoniecznie to pomoże. W ogóle rano mam często tak strasznie sucho w ustach. U nas śnieg też miał padać ale spadło kilka płatków i tyle. Ale narazie niech nie pada, niech drogi są czarne.

Ja dziewczyny jestem w domu ale wyszłam w dwupaku mam cały czas 3 cm rozwarcia wypuścili mnie no bo w domu jednak więcej ruchu niż w szpitalu i coś może się zacznie mówia żebym lepiej już urodziła niby mała ok 2900 ale moja miednica wąska . Jakie to jest dziwne brałam tyle tabletek i miałam często twardnienia brzucha non stop leżałam a teraz przy ruchu prawie nic 😱😁
Coś Ty przeszły Ci twardnienia? Ja już fioła dostaje, brzuch twardy, wzdęcia, coraz większe zaparcia, no mam dosyć leżenia. Ale jakoś właśnie obawiam się że jak wstanę to brzuch będzie jeszcze bardziej twardnial. A dlaczego mówią że lepiej żebyś już urodziła ? I skurcze już całkiem ustały ?

Coś Ty przeszły Ci twardnienia? Ja już fioła dostaje, brzuch twardy, wzdęcia, coraz większe zaparcia, no mam dosyć leżenia. Ale jakoś właśnie obawiam się że jak wstanę to brzuch będzie jeszcze bardziej twardnial. A dlaczego mówią że lepiej żebyś już urodziła ? I skurcze już całkiem ustały ?
Już twardnienia są rzadziej .Też świrowałam nie było różnicy czy leżalam czy trochę próbowałam chodzić to brzuch co chwilę jak kamień
ciągle zaparcia a to coś mnie kłuło jak za długo posiedziałam ale no to może też od szwu bo jak mi go usunęli to jak ręką odjął.
Mam wąska miednicę jestem szczuplutka i dla mnie lepiej żeby już póki ona nie jest taka duża .
Skurcze to własnie te twardnienia się pisały na ktg z 2 czasem 1 .

reklama
Hmm no to może faktycznie u Ciebie te twardnienia miały związek ze szwem.
Święta za pasem, jak czujesz się na siłach weź się za sprzątanie to może coś ruszy. Ja urodziłam pierwsza córkę w dniu w którym trochę się namęczyłam ze składaniem wózka (nie mogłam się doczekać powrotu męża). Jakoś mam wrażenie że to mi pomogło.

Do góry