reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
a to inny, bo mój we wtorki w Bytomiu przyjmuje

a tak odnośnie pytania o mycie włosów - to ja myję średnio raz na tydzień, bo używam szamponu w kostce i jakoś lepiej moje włosy reagują

A kiedy masz dokładnie kontrole? Domyślam się co czujesz...ale postaraj się myśleć pozytywnie, może rzeczywiście lekarz źle zmierzyl. A na poprzedniej wizycie w szpitalu też miałaś pomiar?
Równo za tydzień we wtorek.
Ostatnio w szpitalu miałam 4,6 ale to zupełnie inny lekarz był. Mam poczucie że ta pani dziś mogła zrobić na odpierdol 😃
Masz długą szyjkę jak na ten tydzień. Nie masz się zupełnie czym przejmować. Nerwy nie są wskazane. Na pewno wszystko będzie dobrze
Dzięki za słowa wsparcia, mam nadzieję że tydzień do kontroli wytrzymam i się nic złego nie stanie a później mój lekarz dokładnie zmierzy szyjkę...

Ja swoich prawie dwa tygodnie nie myłam 🙈 mam gęste, półdługie i trochę mi schodzi na ich myciu. Ale już nie daje rady, jutro koniecznie muszę umyć. Dzisiaj nie chce dłużej stać bo po prostu praktycznie cały czas brzuch twardy. No nie wiem dlaczego tak mi się dzieje 😞

Grabarzenka - dużo z nas by się dało pokroić za taką szyjkę na tym etapie ciąży, ciesz się tym

Ann - może jednak powinnaś skonsultować te twardnienia?

Równo za tydzień we wtorek.
Ostatnio w szpitalu miałam 4,6 ale to zupełnie inny lekarz był. Mam poczucie że ta pani dziś mogła zrobić na odpierdol 😃
Dzięki za słowa wsparcia, mam nadzieję że tydzień do kontroli wytrzymam i się nic złego nie stanie a później mój lekarz dokładnie zmierzy szyjkę...
Taaak, te badania w szpitalu z reguły są robione z prędkością światła. Mój prowadzący mówił ze mam rozwarcie na cm, to samo powiedział lekarz na przyjęciu w szpitalu, na wypisie badanie w sekundę i rozwarcia brak. Nie wierzę że się nagle zamknęło, po prostu badanie byle jak...

Grabarzenka - dużo z nas by się dało pokroić za taką szyjkę na tym etapie ciąży, ciesz się tym

Ann - może jednak powinnaś skonsultować te twardnienia?
Tylko ze ja mówiłam o tym w szpitalu, mówiłam prowadzącemu....i żadnej rady na to nie mieli. Ale no dosłownie on mi twardnieje kilkanaście albo i więcej razy dziennie. I jak tu nie się stresować....

Tylko ze ja mówiłam o tym w szpitalu, mówiłam prowadzącemu....i żadnej rady na to nie mieli. Ale no dosłownie on mi twardnieje kilkanaście albo i więcej razy dziennie. I jak tu nie się stresować...
Mi też dosyc często twardnieje brzuch mój lekarz ostatnio powiedział że przy krótkich szyjkach normalne że jest to częściej i tego staram się trzymać bo inaczej faktycznie oszaleć można .

reklama
Mi też dosyc często twardnieje brzuch mój lekarz ostatnio powiedział że przy krótkich szyjkach normalne że jest to częściej i tego staram się trzymać bo inaczej faktycznie oszaleć można .
Ja się co chwilę macam chociaż wiem że nie powinnam. Ale już naprawdę nie wiem co robię źle i co mogę zrobić żeby aż tak nie twardnial.a jest coraz gorzej. Leże non stop, wstaje tylko na siku, już dzisiaj mniej wody pije żeby tyle nie sikać. Od 3 dni myje się tylko od pasa w dół więc prysznic plus mycie zębów to jakieś 2 minuty. Czuje się brudna i po prostu ryczeć mi się chce 😞 bo myślę że właśnie od tych twardnien szyjka mi leci

Do góry