reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Asia - dziękuję za taką pozytywną historię, przyda się na te nasze smutki :)
A zakaz zachodzenia w ciąże ze względu na cc czy dlaczego?
Tak. Byłam na badaniu i lekarka mówiła że mam bardzo wszystko mocno zszyte po cesarce i musi się to zregenerować. No ale szczerze to jest ostatnia rzecz o której teraz myślę 🤣 po konizacji szyjka się już wygoiła. Oczywiście jesli się zdecyduję to kolejna ciąża znów na szwie tym razem już od 16 tygodnia

reklama
Wielomatka moja Xiaomi też niby myje chociaż ja mówię że ona tak bardziej liże te podlogi. Ale od kiedy jestem w ciąży i tak często jest puszczana z myciem, lepsze to niż nic. Nasz pierwszy robót też się chyba po roku rozwalił ale oddałam na gwarancji i mam nowego (więc w sumie to chyba mam go już dwa lata). No kocham ją 😉

Sylwica gdzie Ty takiego chłopa znalazłaś? Pozycz go na trochę 😉 mój wypierze, sprząta ale nie ma do tego talentu i coś ugotuje ale muszę mu powiedzieć co i jak krok po kroku. Ogólnie narzekać też nie mogę chociaż mogłoby być lepiej 😉
Moja mała też jednego dnia spokojniejsza, innego szaleje. Ale ogólnie mega się rozpycha.
Mój jak sprząta to można jeść z podłogi, zajmuje mu to bardzo dużo czasu, aż mi się chce zębami zgrzytać. Ale jestem dzielna, staram się cieszyć z tego, że sprząta. Z gotowaniem szału nie ma, ale potrafi coś upichcić i w razie czego z głodu nie umrzemy. O nigdy nie widziałam żeby ktoś tak szybko jak on lepił pierogi. Moja mama była pod wrażeniem. Ale trzeba mu zrobić farsz i ciasto😀
Ja mam jakiś robot z Ali, za 50 zł, ale stoi nie używany ponieważ u mnie w salonie i jadalni cały czas magazyn różnych rzeczy. Mialam nadzieję, że jak sypialnia będzie gotowa to się luźniej zrobi. Trochę rzeczy się zużyło, trochę wyniosło, ale reszta nadal stoi i czeka na swoją kolej. Dom wykańczamy sami, wiec trochę to trwa. A od kiedy jestem w ciąży to robię tylko za kierownika, ewentualnie jakaś drobną pomoc.
Nad takimi robotem się muszę zastanowić poważnie, 2 pieski w domu, które biegają na podwórko i spowrotem. Więc chcąc nie chcąc codziennie albo odkurzać albo zamiatać trzeba.

Tak. Byłam na badaniu i lekarka mówiła że mam bardzo wszystko mocno zszyte po cesarce i musi się to zregenerować. No ale szczerze to jest ostatnia rzecz o której teraz myślę 🤣 po konizacji szyjka się już wygoiła. Oczywiście jesli się zdecyduję to kolejna ciąża znów na szwie tym razem już od 16 tygodnia
Mówią, że szew wcześniej założony ma nawet większą skuteczność i mniejsze ryzyko powikłań, więc na spokojnie :D ja mam teraz od 14tygodnia, minął tydzień i nie czuje, zebym coś miała :D

U nas najmłodsza po drzemce ewidentnie wcięta :/ także wesoło, jutro mnie czeka cały dzień z nią samą - tyle w temacie oszczędzania się i zakazu dźwigania. A ja sama zaczynam czuć gardło przy przełykaniu, także cudownie.

Muszę zagłębić temat tych robotów. U nas taka prawda, że zawsze tyle rzeczy na ziemi leży, że po prostu człowiekowi się odechciewa czegokolwiek :p

To jak na ziemi leży to robot i tak nie sprzątnie, trzeba samemu wszystko najpierw podnieść. Dlatego my kupujemy odkurzacz pionowy bez kabla, żeby mieć na doraźne wypadki.
Roboty wciągają kable, małe zabawki, u nas kocie piłeczki czy mysze, a potem nie pojedzie już dalej bo się przyblokuje. Do robota to najlepiej mieć jak najmniej na podłodze.

Właśnie to jest minus. Choć pamiętam, że jak naszego puszczałam po korytarzu czy w łazience to już to fajny efekt dawało.
U nas i tak remont nie skończony i na przedłużaczach żyjemy. To też minus przy robocie.

Ja kupiłam taki bezprzewodowy, ale okazał się mieć za mało mocy na psie kłaki i piasek. Brat zakupił taki na wypasie i jest bardzo zadowolony. Więc rozważam albo taki robot albo taki pionowy odkurzacz. Jak ja nie znoszę tych domowych prac. Bałagan robi się sam to nie może się sam sprzątnąć?

My teraz kupujemy odkudzacz z nakładką mopującą, bo jak dziecko będzie to też trzeba doodkurzać na bieżąco. U moich rodziców mają pionowy nie z górnej półki i z kotami daje radę :)

reklama
Mówią, że szew wcześniej założony ma nawet większą skuteczność i mniejsze ryzyko powikłań, więc na spokojnie :D ja mam teraz od 14tygodnia, minął tydzień i nie czuje, zebym coś miała :D
Ja też tego nie czułam a uratował mi ciążę. Jedynie źle się czułam po znieczuleniu ale ja każde źle znoszę i ogólne i miejscowe

Do góry