reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Z godzinę może leżałam i przy tym ruszałam dużo rękoma. lepiej już tak nie bede. Ja pierniczę zwariować można, każdego ruchu się człowiek boi ....
Ale powiem Wam dziewczyny ze druga noc spałam na tej poduszce ciążowej i plecy o wiele mniej bolą. Tylko w dzień ta poducha nie zdaje egzaminu bo głowę mam po prostu za nisko żeby coś poczytać czy tv obejrzeć.
Jak Cię nic nie bolało to też bez przesady :)

A do odkurzania mam roombę :)

reklama
Wielomatka moja Xiaomi też niby myje chociaż ja mówię że ona tak bardziej liże te podlogi. Ale od kiedy jestem w ciąży i tak często jest puszczana z myciem, lepsze to niż nic. Nasz pierwszy robót też się chyba po roku rozwalił ale oddałam na gwarancji i mam nowego (więc w sumie to chyba mam go już dwa lata). No kocham ją 😉

Sylwica gdzie Ty takiego chłopa znalazłaś? Pozycz go na trochę 😉 mój wypierze, sprząta ale nie ma do tego talentu i coś ugotuje ale muszę mu powiedzieć co i jak krok po kroku. Ogólnie narzekać też nie mogę chociaż mogłoby być lepiej 😉
Moja mała też jednego dnia spokojniejsza, innego szaleje. Ale ogólnie mega się rozpycha.

Czesc dziewczyny może któraś mnie pamięta jak opisywałam swoje przeżycia z niewydolną szyjka macicy. Ostatecznie dotrwałam prawie do 38 tygodnia. Miałam cesarkę ze względu na położenie miednicowe małej. Jestem te już po konizacji szyjki. Póki co mam zakaz zachodzenia w ciążę.Dziś moja córka ma już 4 miesiące. Także dziewczyny trzymam mocno kciuki za Was nie poddawajcie się a na pewno wszystko będzie dobrze. Ja tylko przypomnę że w 24 tyg miałam szyjkę 16mm i rozwarcie całego kanału. Po założeniu szwu funkcjonowałam normalnie tylko nie chodziłam po schodach i na długie spacery. Po 32 tyg to już wszystko robiłam nawet wchodziłam i schodziłam na 3 piętro.

Czesc dziewczyny może któraś mnie pamięta jak opisywałam swoje przeżycia z niewydolną szyjka macicy. Ostatecznie dotrwałam prawie do 38 tygodnia. Miałam cesarkę ze względu na położenie miednicowe małej. Jestem te już po konizacji szyjki. Póki co mam zakaz zachodzenia w ciążę.Dziś moja córka ma już 4 miesiące. Także dziewczyny trzymam mocno kciuki za Was nie poddawajcie się a na pewno wszystko będzie dobrze. Ja tylko przypomnę że w 24 tyg miałam szyjkę 16mm i rozwarcie całego kanału. Po założeniu szwu funkcjonowałam normalnie tylko nie chodziłam po schodach i na długie spacery. Po 32 tyg to już wszystko robiłam nawet wchodziłam i schodziłam na 3 piętro.
Super wiadomość! :)

Gratuluję córeczki 🙂 ja mam niedługo mieć ściągany szew i chciałam się zapytać czy to boli ?

reklama
Asia - dziękuję za taką pozytywną historię, przyda się na te nasze smutki :)
A zakaz zachodzenia w ciąże ze względu na cc czy dlaczego?

Do góry