wielomatka
Fanka BB :)
Ann - a antybiotyk na infekcję dostajesz? bo pamiętam, że mówiłaś, że coś tam z posiewu wyszło. Poza tym sama pisałaś, że jednak z córką masz więcej roboty w domu.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Czopek u mnie działa po około 15-20 minutach, natomiast on nie działa zbyt zmiękczająco, że tak to ujmę. Bo można mieć generalnie 2 rodzaje zaparć: że jest regularne oddawanie stolca, ale jest on twardy bardzo, zbity, duży (przepraszam za dosłowność), albo np. że się go oddaje rzadko. To właśnie czopek działa na ten drugi rodzaj, przyspiesza pasaż treści. Najgorzej jak już jest połączone to i to i trzeba przeć, a u nas to niewskazane. Syrop Lactulosum może być (ale po nim właśnie dużo osób ma mdłości), duuużo wody pić, u mnie działa doraźnie Cola. Jak się napiję powiedzmy szklaneczkę raz na tydzień, to od razu lecę na WC.Na twardnienia nic lekarz nie powiedział, tzn. coś w stylu "to twardnieje brzuszek jeszcze ?" Magnez biorę w tabletkach tak jak do tej pory, nie mam zwiększonej dawki a jak kiedyś porównywałam z tym co Wy bierzecie, to ja biorę jakieś minimum....nie wiem, może to zbieg okoliczności ale mam wrażenie że właśnie u mnie twardnienia idą w parze ze wzdęciami i problemami w WC a z tym jest o wiele gorzej u mnie i tak szczerze mówiąc nic mi nie pomaga. Biorę codziennie syrop lactulose i co drugi/trzeci dzień mnie rusza ale też nie powoduje to mniejszych wzdęć. Muszę chyba spróbować tych czopków, tylko czy będę umiała to dziadostwo zaaplikować? A jak to szybko działa, od razu trzeba skorzystać z toalety?
Ja miałam wrażenie, że biorę dużo magnezu, a w szpktalu powiedzieli, że jak brzuch boli to spokojnìe mogę brac 2x tyle co biorę teraz
Polecam dziewczyny formę magnezu cytrynian lub mleczan. Są to udokumentowane najlepiej przyswajalne formy magnezu. Jest to np. Maglek B6. Cytrynian często występuje w proszku (fajne dla osób mających problem z połykaniem). Podobno chelaty też są niezłe, aczkolwiek nie do końca jeszcze przebadane. Polecam wejść na stronę pantabletka, on tam opisuje o co chodzi.A jaki magnez bierzecie? I w jakich dawkach,?
U mnie właśnie ten drugi rodzaj zaparć. Więc czopki kupię na pewno. Ale póki co jeszcze będę brać lactulosum. Jestem w domu, może tu będzie z tym lepiej. Ehhh trochę napięcie ze mnie zeszło. Aczkolwiek mam wrażenie że mąż jest trochę zły...Czopek u mnie działa po około 15-20 minutach, natomiast on nie działa zbyt zmiękczająco, że tak to ujmę. Bo można mieć generalnie 2 rodzaje zaparć: że jest regularne oddawanie stolca, ale jest on twardy bardzo, zbity, duży (przepraszam za dosłowność), albo np. że się go oddaje rzadko. To właśnie czopek działa na ten drugi rodzaj, przyspiesza pasaż treści. Najgorzej jak już jest połączone to i to i trzeba przeć, a u nas to niewskazane. Syrop Lactulosum może być (ale po nim właśnie dużo osób ma mdłości), duuużo wody pić, u mnie działa doraźnie Cola. Jak się napiję powiedzmy szklaneczkę raz na tydzień, to od razu lecę na WC.
Z takich przypadkowych odkryć, to u mnie np. magnez właśnie działa przeczyszczająco w dużych ilościach, więc mimo brania żelaza, nie ma tragedii.
Polecam dziewczyny formę magnezu cytrynian lub mleczan. Są to udokumentowane najlepiej przyswajalne formy magnezu. Jest to np. Maglek B6. Cytrynian często występuje w proszku (fajne dla osób mających problem z połykaniem). Podobno chelaty też są niezłe, aczkolwiek nie do końca jeszcze przebadane. Polecam wejść na stronę pantabletka, on tam opisuje o co chodzi.
Ale dostałaś wypis czy wyszłaś na żądanie?Wielomatka sama nie wiem dlaczego jest zły, oczywiście mówi ze nie jest ale ja widzę po prostu. On nie był przekonany czy mam wyjść. Twierdzi że w domu będę się bardziej denerwować z córką.
Wielomatka współczuję Ci jutrzejszego dnia. Obys się tylko nie denerwowała bo i wtedy dzieci będą nerwowe.