reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Super, bardzo się ciesze 🙂 a jakie masz zalecenia ?
Nie szaleć :D tyle. Nie muszę cały czas leżeć, ale mam się nie przemęczać i nie zacząć teraz latać z mopem. Więc będę sobie siedzieć jak do tej pory, w domu ogarnę obiad, powieszę pranie, coś z doskoku mlgę zrobić, tak racjonalnie. Tyle, że z domu raczej nie wyjdę, bo 4 piętra dobijają.
Wizyta za 3 tygodnie i wtedy zobaczę jak się trzyma.

reklama
Lady Loka - jeśli mogę coś radzić, to do tego 24/25 tc najlepiej się oszczędzać ile można, bo to takie krytyczne tygodnie.

Skończyli mi skakać po dachu i z tego się bardzo cieszę :) Jeszcze dziś ma przyjść fachowiec od szaf na wymiar. Także do przodu powoli idziemy, to bardzo cieszy :)

Tak tak, taki mam plan :D i tak szału w domu nie ma nawet jakbym chciała. Jedyne aktywniejsze co będzie to wigilia, ale to jeżeli mi lekarz pozwoli. 24 tydzień będziemy mieć na koniec stycznia, więc już coraz bliżej. Byle ten 22 przeżyć w spokoju.

Mówili, że może boleć, no bo mam przebitą szyjkę w 6 albo 8 miejscach, zależy ile poszło szwów. I to że podkrwawiem mnie nie stresuje, ale ten ból brzucha już mnie zestresował, bo jednak różnie jest. Ale to nie były skurcze tylko takie napięcie macicy na dłuższy czas i po paracetamolu puściło, a dzisiaj już jest o wiele lepiej. Trochę boli jak stoję i chodzę, jak leżę to jest super.

Swoją drogą w szpitalu mi powiedzieli, że przy problemach z szyjką absolutnie nie wolno brać nospy i środków rozkurczowych, bo od nich szyjka się skraca. Nie wiedziałam o tym, więc daję znać, bo to ważne :)
W poprzedniej ciąży no-spe brałam jak jedzenie, chyba 3x2 tabletki (oczywiscie na zlecenie pani dr ). Teraz mam innego lekarza i tylko doraźnie, za to inwestować w magnez i potas. Ciekawe skąd te rozbieżności.

reklama
Do góry