reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja mam taki plan, żeby po prostu kupić maty piankowe i zostawiać dziecko na podłodze np. Jak jestem obok i gotuję :) albo nawet na tapczanie, ale z poduszką obok, żeby nie spadło. Motyw wykorzystywany w rodzinie od 30 let bez problemów.
przy moim kilkumiesięcznym psie byłoby to nie możliwe. Wskakuje wszędzie z impetem 😑 kładzie się gdzie popadnie..

reklama
Lady loka - to że w rodzinie nikomu nic się nie stało, to nie znaczy, że to dobra metoda. Malutkie dzieci nie powinny mieć poduszek jako amortyzatorów z uwagi na to, że jak się przytulą do nich to się źle może skończyć... U nas maty się sprawdzały, ale to wszystko od dziecka zależy.

Ann - na bajki jest zdecydowanie za mała. Na szczęście pierwsza drzemka była krótka i poszła teraz na drugą.

Mnie po słownie przebraniu pampersa córce od razu macica zaczęła wariować. Oszaleć można.

Ja mam taki plan, żeby po prostu kupić maty piankowe i zostawiać dziecko na podłodze np. Jak jestem obok i gotuję :) albo nawet na tapczanie, ale z poduszką obok, żeby nie spadło. Motyw wykorzystywany w rodzinie od 30 let bez problemów.
Ja też początkowo myślałam po prostu o kokonie ale z Chicco jednak byłam bardzo zadowolona więc już jestem zdecydowana, bardzo łatwo się nim jeździ.

Lady loka - to że w rodzinie nikomu nic się nie stało, to nie znaczy, że to dobra metoda. Malutkie dzieci nie powinny mieć poduszek jako amortyzatorów z uwagi na to, że jak się przytulą do nich to się źle może skończyć... U nas maty się sprawdzały, ale to wszystko od dziecka zależy.

Ann - na bajki jest zdecydowanie za mała. Na szczęście pierwsza drzemka była krótka i poszła teraz na drugą.

Mnie po słownie przebraniu pampersa córce od razu macica zaczęła wariować. Oszaleć można.
Jejku jak fajnie że ona tak szybko usypia. Moja czasem dłużej usypialam niż spala 🙈
Ja też wczoraj j dziś od rana czułam się dobrze ale po obiedzie ewidentnie mnie wzdelo, czuje ze brzuch twardy i już humor gorszy ☹️ masz rację, oszaleć można...

Ja też początkowo myślałam po prostu o kokonie ale z Chicco jednak byłam bardzo zadowolona więc już jestem zdecydowana, bardzo łatwo się nim jeździ.

Jejku jak fajnie że ona tak szybko usypia. Moja czasem dłużej usypialam niż spala 🙈
Ja też wczoraj j dziś od rana czułam się dobrze ale po obiedzie ewidentnie mnie wzdelo, czuje ze brzuch twardy i już humor gorszy ☹️ masz rację, oszaleć można...
a ile czasu korzystałaś z Chicco? Jak miałaś materac dokupiony do niego to dziecko bezpośrednio na materacu spało? W sensie kokon nie był już potrzebny?

Ale te poduszki to jak najdalej się da ;) nie że się totalnie otacza nimi dziecko.

Ha, żartowałam. Wylazła z łóżka i tyle było z drzemki :p No nic, rozbija się w swoim pokoju, ja udaję, że nie słyszę :D
Hehe, za szybko się pochwalilas że poszła na drugą drzeme 😉 i najlepiej się dziecku nie pokazywać, wtedy jakoś umie się samo zabawić. Przynajmniej u nas tak często jest. Jak leżałam w salonie córka bawiła się tylko ze mną, potem przeniosłam się do sypialni to potrafiła się nawet kilka godzin ładnie sama bawić w salonie

Co do chusty nie wiem, jak będzie ciężko z maluszkiem to na pewno będę próbować.

a ile czasu korzystałaś z Chicco? Jak miałaś materac dokupiony do niego to dziecko bezpośrednio na materacu spało? W sensie kokon nie był już potrzebny?
Tylko materac, Chicco jest dość małe więc nie wiem czy kokon tam by w ogóle się zmieścił, wątpię. I nie pamiętam kurcze jak długo... Ale taki dobry rok na pewno. Bo spać zbyt długo dziecko w tym nie może, tzn dopóki nie będzie umiało się podnosić. potem jak zrobiła się bardziej mobilna to po prostu nie chciała siedziec w tych pasach.

reklama
A w ogóle powiem Wam Dziewczyny, że cieszę się z tego jak jest na tym wątku. Mam wrażenie, że na innych często sobie laski do gardeł skaczą, a tu jakoś tak spokojnie i wspierająco.

Ann - wypisujesz się jutro?

Do góry