reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Czytam i zazdroszczę tych szybkich porodów, oby i mój taki byl. Gratulacje dziewczyny 😘 Ja właśnie kończę 36tc, za tydzień ściągają mi pessar 🙂
Kochana ale Ci zazdroszczę!!!!!! Tego 36tc. Ja sie musze nastawic ze nie wytrwam z szyjka 10mm do 37 tc jeszcze 12btyg to kupa czasu.

Ania masz juz za soba napisz jaki wynik ci wyszedl

reklama
Właśnie u jednego lekarza wyszło 29mm, po 3 dniach byłam u swojej to powiedziała, że jest 4 cm więc jutro idę to znowu skonsultować. Nie wiem czy to ma znaczenie ale pomiar 29 był tu po trudnym wypróżnieniu... Niestety mam z tym problemy. Zarówno jeden jak i drugi lekarz powiedział, że jest szczelnie zamknięta i to jest wazne. Aktualnie zaczynam 20 TC. Jutro idę na konsultacje a USG połówkowe mam 24.10.2022. Od początku przyjmuje końskie dawki progesteronu. Ponadto łożysko brzegiem przy ujściu niestety ...

Tez nie sądziłam że wytrwam, tymbardziej ze juz od jakiegos czasu doktor powiedziala mi ze szyjka jak papier, niecałe 2cm i rozwarcie..no i wyczula główkę, dostalam sterydy na rozwoj pluc....a jednak dalej chodzę i nawet sie zbytnio nie oszczędzam 🙂 16 tygodni z pessarem za mna...wszystkie dacie rade!!!! Ja juz moge odetchnąć z ulga i czekam na rozwiazanie 😄

Nie . Straciłam.glos osłabiona jestem wizytę mam w piątek za tydzień więc na tygodniu podjadę powtórzyć miałam jechać w tym ale nie dałam rady nie dość że spinać brzucha nie mogę żeby ta szyjka się nie skracala ro jeszcze kaszel mnie dopadl
O kurcze...mam nadzieję ze szybko wyzdrowiejesz. Zdrówka.

reklama
Do góry