reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Ja nie mam żadnego zabezpieczenia typu pessar czy szew 🙄 też ostatnio troszkę stresów przeszłam i czuję, że szyjka już poleciała do zera 🙈 także cieszę się z każdego dnia w dwupaku. Jutro (36+0) mam odstawić luteinę i już jestem przerażona 🙄 od kilku dni też czuję ciągłe napinania, aż można zwariować czasami. Byle do przodu …
I tylko luteine mialas?

Ooo bez nospy...i tez działało...a ja biore tą nospę 3x1 jutro mam nadzieję ze dowiem sie ze ok...
Brałam nospę doraźnie tylko jak czułam dziwny ból w podbrzuszu i zaczynało mnie to niepokoić, ale starałam się jej brać jak najmniej… tyle tych leków w siebie ładujemy 🙄 ale spokojnie, lekarz na pewno wie co robi. Musiał uznać ją za konieczną, jeśli przepisał taką dawkę 😊

2x100 luteina i 4x dziennie magnez 😊 razem z leżeniem utrzymały szyjkę w stanie niemal nienaruszonym do 31 tc. później zaczęła się powolutku skracać.
Ja mam pessar założony od 2 tygodni. Luteina 2x1 i magnez (400-600).
W razie stawiania się brzucha nospa.
Staram się leżeć, ale czasem cos zrobic muszę, niestety.
Poprzednio od 36t prowadziłam już aktywne życie, w 37t ściągnięty pessar i Synek urodził się dzień przed terminem.
Teraz moim życzeniem jest dotrwać do 36t

Ja jutro znów idę na oddział z powodu twardniejacego brzucha 🙄 z szyjką ok, ale lekarz stwierdził, że jak się brzuch tak często stawia to to się rozkręci i urodzę wcześniej, a fajnie byłoby dotrwać do tego 38tc. Ech, mam nadzieję, że rzeczywiście tylko na 3 dni, bo nie cierpię tego leżenia pod kroplówkami 😞

Ja jutro znów idę na oddział z powodu twardniejacego brzucha 🙄 z szyjką ok, ale lekarz stwierdził, że jak się brzuch tak często stawia to to się rozkręci i urodzę wcześniej, a fajnie byłoby dotrwać do tego 38tc. Ech, mam nadzieję, że rzeczywiście tylko na 3 dni, bo nie cierpię tego leżenia pod kroplówkami 😞
To nic nie bierzesz? Luteina, nospa, magnez?

A który teraz masz tydzień?
Ja w pierwszej ciąży często miałam stawianie się brzucha, szyjka była idealna, nic się nie działo i Młody urodził się dzień po terminie.
Kolejne 2 ciąże brzuch miękkie i szyjka niestety tez😒

reklama
Jak często stawia Ci się brzuch że na oddzial muszą Cie kłaść? Kilka razy na godzinę czy częściej?

Do góry