reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

A jak leżycie na boku i przekrecacie się np na plecy, czy odwrotnie, to dzieciaczki Wam się denerwują i wypinają? Mój tak robi, jakby się denerwował, że się w ogóle ruszam, nerwus mały 🥰

reklama
U nas już prawie 36 tydzień i wcześniej czułam ruchy bardzo, takie kopnięcia, a teraz czuje rozpychanie i stopy pod żebrem, ze ciężko leżeć na boku 🙈😱

A jak leżycie na boku i przekrecacie się np na plecy, czy odwrotnie, to dzieciaczki Wam się denerwują i wypinają? Mój tak robi, jakby się denerwował, że się w ogóle ruszam, nerwus mały 🥰
Tak, każda zmiana pozycji to awantura. Na usg też nie lepiej, kopie w tę głowicę, nie daje się zmierzyć. Zawsze musi się lekarz nagimnastykować żeby ją złapać. Nie lubi być podglądana. Aczkolwiek ostatnio pięknie pokazała dowód kobiecości 😄

Cześć dziewczyny, chciałabym się z wami przywitać.. 😊
Moja historia: 1 ciąża bezproblemowa 2 ciąża stracona w 20 tyg przez niewydolna szyjkę 3 ciąża założony szew w 18 tyg i donoszona i aktualnie 4 ciąża 22 tydzień szew założony miesiąc temu (szyjka skróciła się w tydzień z 5.5 cm na 0.8)… czy jest tu może któraś z Was w podobnym okresie ciąży z szwem ?

Hej dziewczyny 😊
Byłam dzisiaj na zdjęciu pessara. Trochę nieprzyjemne faktycznie ale to trwa moment.
A na dzień dzisiejszy 38tc. (37+4) dł. Szyjki to 21mm.
w dniu założenia 28tc. miałam 18mm.
Mała waży już 3100g.
Na wadze kolejne +2kg. nie mam pojęcia skąd 🤭 ale bardzo puchną mi palce szczególnie nad ranem i cała czuje się jak balon - mam nadzieje ze to woda. 😬
No to teraz czekamy ( i sprawdzamy po 10x co mam w walizce 🙈)

Hej dziewczyny 😊
Byłam dzisiaj na zdjęciu pessara. Trochę nieprzyjemne faktycznie ale to trwa moment.
A na dzień dzisiejszy 38tc. (37+4) dł. Szyjki to 21mm.
w dniu założenia 28tc. miałam 18mm.
Mała waży już 3100g.
Na wadze kolejne +2kg. nie mam pojęcia skąd 🤭 ale bardzo puchną mi palce szczególnie nad ranem i cała czuje się jak balon - mam nadzieje ze to woda. 😬
No to teraz czekamy ( i sprawdzamy po 10x co mam w walizce 🙈)

Ja mam ściąganie w przyszłym tygodniu i od razu po tym ktg zeby sprawdzić czy nie ma skurczy. Bardziej nieprzyjemne było zakładanie czy ściąganie ?

reklama
Do góry