reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Tak tylko wiesz boje sie ze rozpoznam ze cos jest nie tak..a moga to byc np.wzdecia🤦‍♀️ jeszcze prowadzaca ginekolog na urlopie i odpisuje z opoznieniem lub nie odpisuje...

Bóli i skurczy porodowych nie pomylisz z niczym innym. Ja w poprzedniej ciąży tez już pare razy myślałam, ze się zaczyna jak miałam wzdęcia albo inne dolegliwości. Ale w porównaniu do boli porodowych wszystkie inne to pikuś 😉

Tak tylko wiesz boje sie ze rozpoznam ze cos jest nie tak..a moga to byc np.wzdecia🤦‍♀️ jeszcze prowadzaca ginekolog na urlopie i odpisuje z opoznieniem lub nie odpisuje...
Kochana, bardzo dobrze Cię rozumiem, bo codziennie przeżywam to samo 😞 to moja pierwsza ciąża i każdy ból niesie milion pytań i zmartwień, że coś zaczyna się dziać nie tak. Ostatnio chodziłam do lekarza co tydzień na nadwizyty i byłam o wiele spokojniejsza, a teraz przez urlop lekarki właśnie mam 3 tygodnie przerwy.. i codziennie jakieś złe wyobrażenia 🤦‍♀️ I już wiem, że cokolwiek by się nie działo te myślenie nie minie, przynajmniej nie do czasu bezpiecznego terminu

Kochana, bardzo dobrze Cię rozumiem, bo codziennie przeżywam to samo 😞 to moja pierwsza ciąża i każdy ból niesie milion pytań i zmartwień, że coś zaczyna się dziać nie tak. Ostatnio chodziłam do lekarza co tydzień na nadwizyty i byłam o wiele spokojniejsza, a teraz przez urlop lekarki właśnie mam 3 tygodnie przerwy.. i codziennie jakieś złe wyobrażenia 🤦‍♀️ I już wiem, że cokolwiek by się nie działo te myślenie nie minie, przynajmniej nie do czasu bezpiecznego terminu
Mam tak samo :( ja mam 4 tyg przerwy, ale chiciaz mialam USG 30 lipca i teraz mam 13 sierpnia bo sprawdzamy czy komory mozgowe u synka sie nie powiekszaja... ale stres ogromny...to tez moja pierwsza ciaza...i ruchy dziecka czy nie za malo w danym dniu, w nastepnym czy nie za duzo, myslalm ze bedzie dobrze, przez 1 miesiac bylo dobrze a potem na wizycie ze szyjak sie skraca...😞 widocznie nadal sie skraca jak czuje takze czasem te ciagniecia w pochwie :( ale musimy dac rade i wierzyc ze bedzie dobrze😊😊

Ja tez teraz mam przerwę 3 tygodnie, ale w poniedziałek już mam wizytę i mam nadzieje, ze dotrwam. U mnie jeszcze 13 dni do bezpiecznego terminu i odliczam dzień za dniem… 😞 to najdłuższe dni w moim życiu, ponad 10 tygodni leżenia, bez wychodzenia z domu tylko na wizyty do lekarza…

Ja tez teraz mam przerwę 3 tygodnie, ale w poniedziałek już mam wizytę i mam nadzieje, ze dotrwam. U mnie jeszcze 13 dni do bezpiecznego terminu i odliczam dzień za dniem… 😞 to najdłuższe dni w moim życiu, ponad 10 tygodni leżenia, bez wychodzenia z domu tylko na wizyty do lekarza…
Ja tez tylko na wizyty...a w ktorym tyg.jestes? Jak juz wczesniej wspominalas lub jak juz pytalas, to przepraszam ale duzo nas tu😊🙄

Zobacz ile już przeszłaś 😍 tyle czasu niepewności… te 13 dni to pikuś! I jestem pewna, że wszystko będzie dobrze i dotrwasz na spokojnie! 😘

reklama
Do góry