reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Tak tylko wiesz boje sie ze rozpoznam ze cos jest nie tak..a moga to byc np.wzdecia🤦‍♀️ jeszcze prowadzaca ginekolog na urlopie i odpisuje z opoznieniem lub nie odpisuje...

Bóli i skurczy porodowych nie pomylisz z niczym innym. Ja w poprzedniej ciąży tez już pare razy myślałam, ze się zaczyna jak miałam wzdęcia albo inne dolegliwości. Ale w porównaniu do boli porodowych wszystkie inne to pikuś 😉

Tak tylko wiesz boje sie ze rozpoznam ze cos jest nie tak..a moga to byc np.wzdecia🤦‍♀️ jeszcze prowadzaca ginekolog na urlopie i odpisuje z opoznieniem lub nie odpisuje...
Kochana, bardzo dobrze Cię rozumiem, bo codziennie przeżywam to samo 😞 to moja pierwsza ciąża i każdy ból niesie milion pytań i zmartwień, że coś zaczyna się dziać nie tak. Ostatnio chodziłam do lekarza co tydzień na nadwizyty i byłam o wiele spokojniejsza, a teraz przez urlop lekarki właśnie mam 3 tygodnie przerwy.. i codziennie jakieś złe wyobrażenia 🤦‍♀️ I już wiem, że cokolwiek by się nie działo te myślenie nie minie, przynajmniej nie do czasu bezpiecznego terminu

Kochana, bardzo dobrze Cię rozumiem, bo codziennie przeżywam to samo 😞 to moja pierwsza ciąża i każdy ból niesie milion pytań i zmartwień, że coś zaczyna się dziać nie tak. Ostatnio chodziłam do lekarza co tydzień na nadwizyty i byłam o wiele spokojniejsza, a teraz przez urlop lekarki właśnie mam 3 tygodnie przerwy.. i codziennie jakieś złe wyobrażenia 🤦‍♀️ I już wiem, że cokolwiek by się nie działo te myślenie nie minie, przynajmniej nie do czasu bezpiecznego terminu
Mam tak samo :( ja mam 4 tyg przerwy, ale chiciaz mialam USG 30 lipca i teraz mam 13 sierpnia bo sprawdzamy czy komory mozgowe u synka sie nie powiekszaja... ale stres ogromny...to tez moja pierwsza ciaza...i ruchy dziecka czy nie za malo w danym dniu, w nastepnym czy nie za duzo, myslalm ze bedzie dobrze, przez 1 miesiac bylo dobrze a potem na wizycie ze szyjak sie skraca...😞 widocznie nadal sie skraca jak czuje takze czasem te ciagniecia w pochwie :( ale musimy dac rade i wierzyc ze bedzie dobrze😊😊

Ja tez teraz mam przerwę 3 tygodnie, ale w poniedziałek już mam wizytę i mam nadzieje, ze dotrwam. U mnie jeszcze 13 dni do bezpiecznego terminu i odliczam dzień za dniem… 😞 to najdłuższe dni w moim życiu, ponad 10 tygodni leżenia, bez wychodzenia z domu tylko na wizyty do lekarza…

Ja tez teraz mam przerwę 3 tygodnie, ale w poniedziałek już mam wizytę i mam nadzieje, ze dotrwam. U mnie jeszcze 13 dni do bezpiecznego terminu i odliczam dzień za dniem… 😞 to najdłuższe dni w moim życiu, ponad 10 tygodni leżenia, bez wychodzenia z domu tylko na wizyty do lekarza…
Ja tez tylko na wizyty...a w ktorym tyg.jestes? Jak juz wczesniej wspominalas lub jak juz pytalas, to przepraszam ale duzo nas tu😊🙄

Zobacz ile już przeszłaś 😍 tyle czasu niepewności… te 13 dni to pikuś! I jestem pewna, że wszystko będzie dobrze i dotrwasz na spokojnie! 😘

reklama
Do góry