reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Mi tez juz ciezko..nie wiem jak lezeć...jak spie na lewej w nocy budzi mnie palacy bol pod zebrami :( maly ma głowke u gory więc zepewne mocno mnie uciska...w dzien nie wiem jak lezec...pozycja połleżaca ale nie wiem czy nic tam nie ucisne itp...i jeszcze te leki...boje sie ze te leki pozniej zaszkodza malemu i mi tez... biore 3x2 luteina podjezykowa, 3x1 nospa, 3xmagnez, pregna plus+pregna DHA, i moze zaczne 3x1 urospept Lekarz napisala ze moge brac ze wzgledu ze zalezy w jakim punkcie robie badania moczu wychodza rozne wyniki.. chce jeszcze witamine c, stosuje ktos moze Vitamin C lipo+ z HealthTabs? Jaki macie zestaw lekow? Zycze Wam milego dnia😘

Mi tez juz ciezko..nie wiem jak lezeć...jak spie na lewej w nocy budzi mnie palacy bol pod zebrami :( maly ma głowke u gory więc zepewne mocno mnie uciska...w dzien nie wiem jak lezec...pozycja połleżaca ale nie wiem czy nic tam nie ucisne itp...i jeszcze te leki...boje sie ze te leki pozniej zaszkodza malemu i mi tez... biore 3x2 luteina podjezykowa, 3x1 nospa, 3xmagnez, pregna plus+pregna DHA, i moze zaczne 3x1 urospept Lekarz napisala ze moge brac ze wzgledu ze zalezy w jakim punkcie robie badania moczu wychodza rozne wyniki.. chce jeszcze witamine c, stosuje ktos moze Vitamin C lipo+ z HealthTabs? Jaki macie zestaw lekow? Zycze Wam milego dnia😘
Bierzesz leki pod kontrolą i zgodnie z zaleceniami lekarzy, nie zaszkodzisz dziecku :) nospa magnez - mnóstwo kobiet zażywa, pregna - witaminy dla dobra ciebie i dziecka.

Cześć Dziewczyny. Dołączam do grupy, jestem z tych leżących (od tygodnia) od ponad miesiąca skraca mi się szyjka- obecnie 28mm. Jestem w 30 tc i czuje, że do końca już będę leżeć. Bardzo chciałbym uniknąć szpitala... Z moim pierwszym synem trafiłam praktycznie prosto z pracy w 32 tc do szpitala, miałam już skrócona szyjkę i rozwarcie na 2 cm (nie miałam żadnych objawów). Leżałam 6 tyg. i urodziłam w 38tc. Jedyne pocieszenie, że porod był w miarę szybki, bo trwał ok. 3h. Mam nadzieje, ze teraz też dotrwam do 38 tc.

Ja z leżeniem mam podobnie...lubię spac na prawym boku, ale od razu moja mała się budzi i jakoś tak ciągnie mnie za bardzo. W dzień leżę w pozycji półleżącej lub z lekkim obrotem na lewą stronę. Jestem z każdej strony zaopiekowana ;) poduszkami, szczególnie plecy i brzuch sobie "blokuję". Z lekarstw biorę luteine 2×200 mg dopochwowo, trochę zastanawiam się czy dawka nie za duża i np. 100 mg by nie wystarczyła 🤔 + magnez 3 x 100 - tutaj zastanawiam się czy nie zwiększyć dawki 😉. No i też pregna plus i dha. Co do moczu to ja w 13tc wzięłam 2 dniowy antybiotyk, bo miałam bakterie coli i ogólnie dużo bakterii. Po tym jak ręką odjął. Od tego czasu profilaktycznie piję czysty sok żurawinowy kupiony w aptece. Pozdrawiam ciepło🤗

Ja z leżeniem mam podobnie...lubię spac na prawym boku, ale od razu moja mała się budzi i jakoś tak ciągnie mnie za bardzo. W dzień leżę w pozycji półleżącej lub z lekkim obrotem na lewą stronę. Jestem z każdej strony zaopiekowana ;) poduszkami, szczególnie plecy i brzuch sobie "blokuję". Z lekarstw biorę luteine 2×200 mg dopochwowo, trochę zastanawiam się czy dawka nie za duża i np. 100 mg by nie wystarczyła 🤔 + magnez 3 x 100 - tutaj zastanawiam się czy nie zwiększyć dawki 😉. No i też pregna plus i dha. Co do moczu to ja w 13tc wzięłam 2 dniowy antybiotyk, bo miałam bakterie coli i ogólnie dużo bakterii. Po tym jak ręką odjął. Od tego czasu profilaktycznie piję czysty sok żurawinowy kupiony w aptece. Pozdrawiam ciepło🤗
Ja ciagle lezalam na lewym boku, a teraz nie moge bo mam jakies palące bóle pod zebrem/piersia..maly glowka u góry itp.jak sie poloze na prawym to ciągnie..spac tez nie wiem juz jak🤦‍♀️ poprobuje z pozycji półlezacej z lekkim obrotem na prawy bok...no mam nadzieje ze dotrzymamy do 37 tygodnia 😊😊😊 pozdrawiam

Hej, jak dzis dziewczyny? Dzis moj maly zmienil strone i okupuje prawy bok..więc moj żołądek troche odpocznie i nie bedzie mnie juz piec po tej stronie... chociaz tak sie rozciaga ze wszystko mnie boli, kłuje itp.i juz nie wiem czasem czy to on sie tak napina czy moj brzuch🙁 ale.dzis zaczynam 33 tc..

Hej, jak dzis dziewczyny? Dzis moj maly zmienil strone i okupuje prawy bok..więc moj żołądek troche odpocznie i nie bedzie mnie juz piec po tej stronie... chociaz tak sie rozciaga ze wszystko mnie boli, kłuje itp.i juz nie wiem czasem czy to on sie tak napina czy moj brzuch🙁 ale.dzis zaczynam 33 tc..
Z tego, co pamiętam jesteś dokładnie na tym etapie co ja, więc my dziś kończymy 33tc, a jutro zaczynamy 34 💪

reklama
Co do napinania i kłucia mam dokładnie to samo. Czasem to nie wiem czy to mała się wypina czy to jakieś skurczybyki 🙈 zauważyłam, że jak śpi to nie napinai się nic, więc to może to. Dziś mam wizytę u gienia, więc się czegoś dowiem. Ciekawe jak ta marna szyja się miewa i czy mój mały silikonowy niebieski przyjaciel dalej należycie spełnia swoją funkcję 🤷‍♀️ jestem ogólnie wyczerpana psychicznie. Myślałam, że na tym etapie będzie tylko lepiej bo dzidzi duże, nawet w przypadku porodu nie powinno mieć jakichś poważniejszych komplikacji. Ale to tak ta ciąża w głowie siedzi, że ciężko odpędzić złe myśli i obawy 😥

Do góry