kasiula8878
Fanka BB :)
A ile mają wasze szyjki i który tydz ciąży?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Na jaka długa i w którym tyg miałas zakładany szew teraz? Ile ma szyjka po zabiegu?W którym tyg odeszły wody?
Nie wiem czy to do mnie ale podejrzewam że tak poprzednio miałam założony pesser i szew na 1,9cm w 17tc, wody odeszły 2 dni później. Teraz mialam założy szew w 20tc na szyjkę 3,2cmNa jaka długa i w którym tyg miałas zakładany szew teraz? Ile ma szyjka po zabiegu?
A lezysz cały czas? Czy chodzisz też troche?Ja mam teraz jakieś 1,8cm i dziś 30+5. Długość się póki co nie zmieniła od 6 tygodni.
A teraz który tydz u ciebie i jaka szyjka?Nie wiem czy to do mnie ale podejrzewam że tak poprzednio miałam założony pesser i szew na 1,9cm w 17tc, wody odeszły 2 dni później. Teraz mialam założy szew w 20tc na szyjkę 3,2cm
Ja jestem teraz w 21tc, szew zakladany w 20tc dokładnie dokładnie 11 dni temu, to w sumie nawet nie 20tc bo 19+4 tak teraz liczę. W piątek na kontroli szyjka 3,7cmA teraz który tydz u ciebie i jaka szyjka?
I co wtedy?Mi się szyjka skróciła mimo pessara – jeśli pytacie czy to możliwe, to tak.
To długa szyjka, rozumiem ze na początku ciąży była jeszcze dłuższa tylko skracała się i stad decyzja o założeniu szwu?Ja jestem teraz w 21tc, szew zakladany w 20tc dokładnie dokładnie 11 dni temu, to w sumie nawet nie 20tc bo 19+4 tak teraz liczę. W piątek na kontroli szyjka 3,7cm