reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Na bardzo podobnym bo ja liczę że zaczął mi się 27 a skończył 26 także dla połowy społeczeństwa jestem w 26 a dla drugiej w 27 a Ty już 28 :D

Z tą waga to wiesz jak jest przy cukrzycy :/ u mnie ponad 80 centyl... Ale teraz się naprawdę pilnuje tej diety tylko jest ciężko przewidzieć po czym skoczy cukier do góry. Jadłam ciemny chleb z Tesco składem nie powalał a cukier był w normie. Kupiłam podobny tylko z genialniejszym składem (bez ulepszaczy) w Lidlu i cukier 160. Jak żyć :D

reklama
Hej jesteśmy w domku od wczoraj mala przybierała na wadze i suma sumarum normalnie noworodki wychodzą z mniejszą waga do domu a ona wyszła z większą niż się urodzila 😁
Gdyby nie CC byłoby super, tylko brzuch ciągnie i kiepsko się przez to funkcjonuje 🤷‍♀️
I glowa boli codziennie
Mala większość czasu poki co spi :) walczymy z laktacja, trochę ulewa po mieszaniu mm z moim w jednym karmieniu więc kombinuje jak się da, a w szpitalu tragicznie ulewala po mleku nan, zmieniliśmy mleko na bebiko i nic po nim nie ulewa samym w sobie :)
A jak Tam u Was?
Przesyłamy zdjecie z bratem i zdjęcie Malutkiej :)
Buziaki
Hej jak tam u Was z karmieniem ? Karmisz piersią ? Ja już wariuje bo staram się karmić piersią i jeszcze w nocy mu wystarcza co 3 godz a od rana zaczyna się jazda z karmieniem . 40 min pierś i mało wiec dokarmiam mlekiem Happy ( bo takim był dokarmiany w szpitalu ) pije tak łapczywie z butelki ze po 5 min wszystko ulewa . Pozdrawiam wszystkie dziewczyny 😊

Hej jak tam u Was z karmieniem ? Karmisz piersią ? Ja już wariuje bo staram się karmić piersią i jeszcze w nocy mu wystarcza co 3 godz a od rana zaczyna się jazda z karmieniem . 40 min pierś i mało wiec dokarmiam mlekiem Happy ( bo takim był dokarmiany w szpitalu ) pije tak łapczywie z butelki ze po 5 min wszystko ulewa . Pozdrawiam wszystkie dziewczyny 😊
Hej hej, nie karmie przestałam kilka dni temu, mala ma skaze białkowa mamy przepisane mleczko, próbowałam karmic po odstawieniu różnych produktów ale ja zaczelam mieć braki i prawie nic nie mogłam jesc a mala ma problemy z brzuszkiem które mam nadzieję że się uregulują po tym mleczku :) tak wiec odstawiłam całkiem cyca, karmienie piersią jest bardzo wymagające i potrzeba czasu aby się ustabilizowało, a ja np gdyby nie brzuszek nie wyobrażam sobie siedzieć na laktatorze bo mam 2 dzieci i serio brakuje mi czasu na cokolwiek :)

Na bardzo podobnym bo ja liczę że zaczął mi się 27 a skończył 26 także dla połowy społeczeństwa jestem w 26 a dla drugiej w 27 a Ty już 28 :D

Z tą waga to wiesz jak jest przy cukrzycy :/ u mnie ponad 80 centyl... Ale teraz się naprawdę pilnuje tej diety tylko jest ciężko przewidzieć po czym skoczy cukier do góry. Jadłam ciemny chleb z Tesco składem nie powalał a cukier był w normie. Kupiłam podobny tylko z genialniejszym składem (bez ulepszaczy) w Lidlu i cukier 160. Jak żyć :D
Haha sama się z tego śmieje bo nigdy nie wiem czy to juz właśnie 27 czy 28 tc. ;D ale odrazu mi raźniej że jest ktoś w podobnym terminie ;)

To może powiedz który kupowałaś w Lidlu bo ja tam najczęściej robie zakupy i też kupuje razowy chleb. Sluchaj a czym Ci się ujawniła cukrzyca w ciąży? Bo ja od wyjścia że szpitala pomimo tego że pije 2l wody dziennie do tego jakas herbatka do śniadania i czasami do kolacji nie mogę sobie teraz poradzić z suchością w ustach i z pragnieniem ;/ I tak się zastanawiam czy mi nie skoczył cukier a jadę we wtorek na krew to może powinnam zrobić glukoze na czczo jeszcze raz , bo ja tej z piciem nie miałam robionej.;)

Hej hej, nie karmie przestałam kilka dni temu, mala ma skaze białkowa mamy przepisane mleczko, próbowałam karmic po odstawieniu różnych produktów ale ja zaczelam mieć braki i prawie nic nie mogłam jesc a mala ma problemy z brzuszkiem które mam nadzieję że się uregulują po tym mleczku :) tak wiec odstawiłam całkiem cyca, karmienie piersią jest bardzo wymagające i potrzeba czasu aby się ustabilizowało, a ja np gdyby nie brzuszek nie wyobrażam sobie siedzieć na laktatorze bo mam 2 dzieci i serio brakuje mi czasu na cokolwiek :)
Jak u Was objawiła się skaza białkowa? U mnie też odstawiony nabiał, dodatkowo mam prać rzeczy malutkiej w zwykłym szarym mydle. Bez zmian jak na razie niestety, a i tak nie wiemy jeszcze co się dzieje konkretnego. Mała oprócz krostek przypominających pryszcze ma jeszcze zmiany ropne na brwiach głównie, pojedynczo na uszkach i buźce 😓

Jak u Was objawiła się skaza białkowa? U mnie też odstawiony nabiał, dodatkowo mam prać rzeczy malutkiej w zwykłym szarym mydle. Bez zmian jak na razie niestety, a i tak nie wiemy jeszcze co się dzieje konkretnego. Mała oprócz krostek przypominających pryszcze ma jeszcze zmiany ropne na brwiach głównie, pojedynczo na uszkach i buźce 😓
U nas problemy brzuszkowe, ulewanie, zaparcia i kolki, zmian skórnych nie ma poki co

Właśnie problem w tym że zbadałam cukier po tym chlebie i 160 po chlebie z tesco mam niższy. Taki ciemny opakowany z czerwoną etykieta- żytni ;) ja na czczo mam idealny cukier po godzinie mam wyższy, więc jak masz od kogo pożyczyć glukometr to najlepiej jakbyś zmierzyła sobie na czczo po godzinie i po 2. Nie miałam żadnych objawów oprócz większego dziecka ale ja wiem czy to taki typowy objaw... A no może byłam bardziej senna jak teraz gdy mam w normie cukier.
Haha sama się z tego śmieje bo nigdy nie wiem czy to juz właśnie 27 czy 28 tc. ;D ale odrazu mi raźniej że jest ktoś w podobnym terminie ;)

To może powiedz który kupowałaś w Lidlu bo ja tam najczęściej robie zakupy i też kupuje razowy chleb. Sluchaj a czym Ci się ujawniła cukrzyca w ciąży? Bo ja od wyjścia że szpitala pomimo tego że pije 2l wody dziennie do tego jakas herbatka do śniadania i czasami do kolacji nie mogę sobie teraz poradzić z suchością w ustach i z pragnieniem ;/ I tak się zastanawiam czy mi nie skoczył cukier a jadę we wtorek na krew to może powinnam zrobić glukoze na czczo jeszcze raz , bo ja tej z piciem nie miałam robionej.;)
Dziewczyny ja polecam NAN opti pro plus HA :) dobry sklad.

reklama
A skąd macie pewność, że to skaza akurat?
Moja malutka też ulewa czasem, ale dzisiaj to konkretnie, poszło z noska nawet 😐
Bo mój synek to miał. I ja jak byłam niemowlakiem to miałam i u nas piana w kupię i na przemian rzadkie z zaparciami do tego kwaśne kupki i pediatra powiedziała że nie ms co się czarować genetycznie obciążenie to pewnie i mala ma

Do góry