reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Na bardzo podobnym bo ja liczę że zaczął mi się 27 a skończył 26 także dla połowy społeczeństwa jestem w 26 a dla drugiej w 27 a Ty już 28 :D

Z tą waga to wiesz jak jest przy cukrzycy :/ u mnie ponad 80 centyl... Ale teraz się naprawdę pilnuje tej diety tylko jest ciężko przewidzieć po czym skoczy cukier do góry. Jadłam ciemny chleb z Tesco składem nie powalał a cukier był w normie. Kupiłam podobny tylko z genialniejszym składem (bez ulepszaczy) w Lidlu i cukier 160. Jak żyć :D

reklama
Hej jesteśmy w domku od wczoraj mala przybierała na wadze i suma sumarum normalnie noworodki wychodzą z mniejszą waga do domu a ona wyszła z większą niż się urodzila 😁
Gdyby nie CC byłoby super, tylko brzuch ciągnie i kiepsko się przez to funkcjonuje 🤷‍♀️
I glowa boli codziennie
Mala większość czasu poki co spi :) walczymy z laktacja, trochę ulewa po mieszaniu mm z moim w jednym karmieniu więc kombinuje jak się da, a w szpitalu tragicznie ulewala po mleku nan, zmieniliśmy mleko na bebiko i nic po nim nie ulewa samym w sobie :)
A jak Tam u Was?
Przesyłamy zdjecie z bratem i zdjęcie Malutkiej :)
Buziaki
Hej jak tam u Was z karmieniem ? Karmisz piersią ? Ja już wariuje bo staram się karmić piersią i jeszcze w nocy mu wystarcza co 3 godz a od rana zaczyna się jazda z karmieniem . 40 min pierś i mało wiec dokarmiam mlekiem Happy ( bo takim był dokarmiany w szpitalu ) pije tak łapczywie z butelki ze po 5 min wszystko ulewa . Pozdrawiam wszystkie dziewczyny 😊

Hej jak tam u Was z karmieniem ? Karmisz piersią ? Ja już wariuje bo staram się karmić piersią i jeszcze w nocy mu wystarcza co 3 godz a od rana zaczyna się jazda z karmieniem . 40 min pierś i mało wiec dokarmiam mlekiem Happy ( bo takim był dokarmiany w szpitalu ) pije tak łapczywie z butelki ze po 5 min wszystko ulewa . Pozdrawiam wszystkie dziewczyny 😊
Hej hej, nie karmie przestałam kilka dni temu, mala ma skaze białkowa mamy przepisane mleczko, próbowałam karmic po odstawieniu różnych produktów ale ja zaczelam mieć braki i prawie nic nie mogłam jesc a mala ma problemy z brzuszkiem które mam nadzieję że się uregulują po tym mleczku :) tak wiec odstawiłam całkiem cyca, karmienie piersią jest bardzo wymagające i potrzeba czasu aby się ustabilizowało, a ja np gdyby nie brzuszek nie wyobrażam sobie siedzieć na laktatorze bo mam 2 dzieci i serio brakuje mi czasu na cokolwiek :)

Na bardzo podobnym bo ja liczę że zaczął mi się 27 a skończył 26 także dla połowy społeczeństwa jestem w 26 a dla drugiej w 27 a Ty już 28 :D

Z tą waga to wiesz jak jest przy cukrzycy :/ u mnie ponad 80 centyl... Ale teraz się naprawdę pilnuje tej diety tylko jest ciężko przewidzieć po czym skoczy cukier do góry. Jadłam ciemny chleb z Tesco składem nie powalał a cukier był w normie. Kupiłam podobny tylko z genialniejszym składem (bez ulepszaczy) w Lidlu i cukier 160. Jak żyć :D
Haha sama się z tego śmieje bo nigdy nie wiem czy to juz właśnie 27 czy 28 tc. ;D ale odrazu mi raźniej że jest ktoś w podobnym terminie ;)

To może powiedz który kupowałaś w Lidlu bo ja tam najczęściej robie zakupy i też kupuje razowy chleb. Sluchaj a czym Ci się ujawniła cukrzyca w ciąży? Bo ja od wyjścia że szpitala pomimo tego że pije 2l wody dziennie do tego jakas herbatka do śniadania i czasami do kolacji nie mogę sobie teraz poradzić z suchością w ustach i z pragnieniem ;/ I tak się zastanawiam czy mi nie skoczył cukier a jadę we wtorek na krew to może powinnam zrobić glukoze na czczo jeszcze raz , bo ja tej z piciem nie miałam robionej.;)

Hej hej, nie karmie przestałam kilka dni temu, mala ma skaze białkowa mamy przepisane mleczko, próbowałam karmic po odstawieniu różnych produktów ale ja zaczelam mieć braki i prawie nic nie mogłam jesc a mala ma problemy z brzuszkiem które mam nadzieję że się uregulują po tym mleczku :) tak wiec odstawiłam całkiem cyca, karmienie piersią jest bardzo wymagające i potrzeba czasu aby się ustabilizowało, a ja np gdyby nie brzuszek nie wyobrażam sobie siedzieć na laktatorze bo mam 2 dzieci i serio brakuje mi czasu na cokolwiek :)
Jak u Was objawiła się skaza białkowa? U mnie też odstawiony nabiał, dodatkowo mam prać rzeczy malutkiej w zwykłym szarym mydle. Bez zmian jak na razie niestety, a i tak nie wiemy jeszcze co się dzieje konkretnego. Mała oprócz krostek przypominających pryszcze ma jeszcze zmiany ropne na brwiach głównie, pojedynczo na uszkach i buźce 😓

Jak u Was objawiła się skaza białkowa? U mnie też odstawiony nabiał, dodatkowo mam prać rzeczy malutkiej w zwykłym szarym mydle. Bez zmian jak na razie niestety, a i tak nie wiemy jeszcze co się dzieje konkretnego. Mała oprócz krostek przypominających pryszcze ma jeszcze zmiany ropne na brwiach głównie, pojedynczo na uszkach i buźce 😓
U nas problemy brzuszkowe, ulewanie, zaparcia i kolki, zmian skórnych nie ma poki co

Właśnie problem w tym że zbadałam cukier po tym chlebie i 160 po chlebie z tesco mam niższy. Taki ciemny opakowany z czerwoną etykieta- żytni ;) ja na czczo mam idealny cukier po godzinie mam wyższy, więc jak masz od kogo pożyczyć glukometr to najlepiej jakbyś zmierzyła sobie na czczo po godzinie i po 2. Nie miałam żadnych objawów oprócz większego dziecka ale ja wiem czy to taki typowy objaw... A no może byłam bardziej senna jak teraz gdy mam w normie cukier.
Haha sama się z tego śmieje bo nigdy nie wiem czy to juz właśnie 27 czy 28 tc. ;D ale odrazu mi raźniej że jest ktoś w podobnym terminie ;)

To może powiedz który kupowałaś w Lidlu bo ja tam najczęściej robie zakupy i też kupuje razowy chleb. Sluchaj a czym Ci się ujawniła cukrzyca w ciąży? Bo ja od wyjścia że szpitala pomimo tego że pije 2l wody dziennie do tego jakas herbatka do śniadania i czasami do kolacji nie mogę sobie teraz poradzić z suchością w ustach i z pragnieniem ;/ I tak się zastanawiam czy mi nie skoczył cukier a jadę we wtorek na krew to może powinnam zrobić glukoze na czczo jeszcze raz , bo ja tej z piciem nie miałam robionej.;)
Dziewczyny ja polecam NAN opti pro plus HA :) dobry sklad.

reklama
A skąd macie pewność, że to skaza akurat?
Moja malutka też ulewa czasem, ale dzisiaj to konkretnie, poszło z noska nawet 😐
Bo mój synek to miał. I ja jak byłam niemowlakiem to miałam i u nas piana w kupię i na przemian rzadkie z zaparciami do tego kwaśne kupki i pediatra powiedziała że nie ms co się czarować genetycznie obciążenie to pewnie i mala ma

Do góry