reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
W zeszłej ciąży też się bardzo martwiłam. Dosłownie mogłabym wtedy nie schodzić z kibla bo caaaaly czas siku. Teraz wiem że tak się dziecko może ułożyć i to normalne raczej.
mam pessar, ale mam wrażenie, ze dziecko kopie nisko i boje się czy może jest już blisko szyjki i kanału rodnego i czy ucisk nie powoduje rozwarcia [emoji3525][emoji3525]

Dziewczyny kochane życzę Wam wszystkim spokojnych i zdrowych Świąt! Niech maluszki cierpliwie czekają na właściwy termin i wcześniej się nie pojawiały🙂
U mnie jutro 32tc skończony i coraz spokojniej. Młoda ewidentnie ma mniej miejsca i coraz bardziej czuję kopniaki w żebra🥰🙃 Im dalej tym wszystko bardziej realne, a pamiętam czas ogromnego stresu w 22tc.
U mnie wizyta dopiero za tydzień, a już bym chętnie podejrzała co tam u niej🙂
Co do ułożenia to raz ją czuję wysoko, a raz bardzo nisko. Mnie się wydaje, że to zależy od dnia i czy więcej leżę czy pozwalam sobie trochę pochodzić. Jak się kładę od razu ucieka do góry 😄

U mnie niestety w miesiąc skróciła się o połowę 😞 i skraca się dalej. Mam nadzieję że na spokojnie doczekam do wizyty 14.04, chociaż skurcze czuję codziennie 😑
Ja tez czuje skurcze i to czasem bardzo mocne ale nie są regularne i nie mają wpływu na szyjkę. Ja mam skurcze od jakiś 2 miesięcy więc jestem pewna ze one nie powodują skracania się szyjki .Leż duzo i odpoczywaj.Mysle ze w twojej sytuacji powinnaś mieć wczesniej wizytę .Może zadzwon do ginka i powiedz ze masz skurcze .

@madziq23 jak Twoje maleństwo? Jesteście w domku?
Hej. Nie odzywam się, bo totalnie zaangażowałam się w rolę mamy i jestem zakochana w malutkiej. Jest wspaniała.
W domku jesteśmy od soboty.
Ogólnie maleństwo dobrze. Z racji tego, że to wcześniaczek, dopadła ją żółtaczka i była naświetlana. Po kilku dniach dostałam ją do siebie na salę, jednak w piątek znowu musiała być pod lampami, bo poziom bilirubiny był za wysoki. Udało się wyjść na drugi dzień, kiedy bilirubina we krwi ładnie spadła i tak sobie jemy, śpimy, przewijamy całe dnie 🙂
Czekają nas kontrole w najbliższym czasie.
Najważniejsze, żeby malutka ładnie jadła i przybierała na wadze.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja tez czuje skurcze i to czasem bardzo mocne ale nie są regularne i nie mają wpływu na szyjkę. Ja mam skurcze od jakiś 2 miesięcy więc jestem pewna ze one nie powodują skracania się szyjki .Leż duzo i odpoczywaj.Mysle ze w twojej sytuacji powinnaś mieć wczesniej wizytę .Może zadzwon do ginka i powiedz ze masz skurcze .
Jeśli masz skurcze, a dodatkowo szyjka się skraca to radziłabym szybciej udać się się lekarza.

Do góry