reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Hej!
tak czytam i się zastanawiam ;) jak to jest, ze jednym lekarze każą leżeć plackiem a innym pozwalaj normalnie funkcjonować.
mam pessar i lekarka powiedział, ze mogę normalnie funkcjonować, a widzie, ze dziewczyny ze szwami leżą. Z czego takie rozbieżności mogą wynikać?
A jaka masz długość szyjki w jakim tyg?

reklama
Nie mam pojęcia. Ja przy pessarze leżałam 6 m-cy...
Hej!
tak czytam i się zastanawiam ;) jak to jest, ze jednym lekarze każą leżeć plackiem a innym pozwalaj normalnie funkcjonować.
mam pessar i lekarka powiedział, ze mogę normalnie funkcjonować, a widzie, ze dziewczyny ze szwami leżą. Z czego takie rozbieżności mogą wynikać?

Tez bałam się tych infekcji ale na szczęście mnie nie dopadła , profilaktycznie jakiś miesiąc od założenia szwu lekarz przepisał mi macmiror 2 razy po 6 globulek z odstępem tygodniowym między jednym a drugim opakowaniem . No niestety żadne spacery nie wchodzą w grę nawet do tej pory i tak już do końca , jedynie wyjazd do lekarza na wizytę i tyle świata widziałam 😊 mycie włosów i siebie normalnie tylko oczywiście prysznic szybki , nie kąpiel . Odczuwałam kłucie w pochwie przed szwem i po również , z czasem to minęło ale pobolewanie w podbrzuszu bardzo często wiec No spy zażywałam nawet do 3 x2 tab a teraz 3x1 tab i duże ilości magnezu i oczywiście luteina
Jakbym czytała moją historię ze szwem ... powodzenia!!!, ja finalnie urodziłam w 40+4🥰

Dzięki dziewczyny! A ten magnez to same z siebie bralyscie? Mi lekarz nic nie zalecał takiego i biorę tylko te standardowe witaminy ciążowe i luteinę a co do luteiny to stwierdził ze nie wydłuży mi to szyjki wiec mogę brać ale to nic nie da..
Ja brałam sama z siebie 4 tabletki dziennie.

Cześć dziewczyny, przekopałam dzisiaj różne fora i w końcu znalazłam coś dla siebie😄
Obecnie 30+1, szyjka 15mm. Mam leki i mam leżeć. Brzuch robi się twardy i boli jakieś 10x dziennie. Szyjka w ciągu 2 tygodni skróciła się 5 mm😕 14.04 mam wizytę i jeżeli się okaże że szyjka dalej się skraca, to 15.04 idę na oddział. Lekarz w środę powiedział, że jeszcze 5 tygodni muszę wytrzymać. Mały waży 1800g.

Mąż w delegacjach, córki 11 i 4 lata, 2 psy w domu- musiałam przenieść się na jakiś czas do mamy. Wracam do domu jak mąż wraca z delegacji- na szczęście mam całe 5 km.
Jak was trochę poczytałam to tak jakoś zrobiło mi się lepiej. Liczę, że szyjka przestanie się skracać i spokojnie doczekamy terminu...

Pessar miałam zakładany w 22 tc na szyjkę około 3 cm. Odkąd mam założony pessar nie mam mierzonej szyjki. Teraz 29 tc.
A leżysz czy możesz normalnie funkcjonować oczywiście bez szaleństwa?;) bo ja jutro wizyta i po raz kolejny bede podejmować temat pessara zeby wrocic jakos do świata żywych;)

Dzięki dziewczyny! A ten magnez to same z siebie bralyscie? Mi lekarz nic nie zalecał takiego i biorę tylko te standardowe witaminy ciążowe i luteinę a co do luteiny to stwierdził ze nie wydłuży mi to szyjki wiec mogę brać ale to nic nie da..
Mi lekarz zlecił magnez 3x2 tabl magne b6 a co do luteiny to mój lekarz twierdzi ze luteina wspomaga szyjkę , robi się twardsza i bardziej wytrzymała wiec chyba tak nie do końca nic nie daje 😉

reklama
A leżysz czy możesz normalnie funkcjonować oczywiście bez szaleństwa?;) bo ja jutro wizyta i po raz kolejny bede podejmować temat pessara zeby wrocic jakos do świata żywych;)
Gotuje, chodzę na krótkie spacery 20-30 minut. Czasem z dzieckiem na płac zabaw. W międzyczasie leżę. Lekarka pozwoliła mi normalnie funkcjonować, ale z tego co czytam to większość z pessarem jednak lezy ☹️
byłam na wizycie 2 tygodnie temu i lekarka stwierdziła, ze pessar dobrze trzyma a dziecko jest wysoko. Zobaczę co powie na kolejnej wizycie.

Do góry