reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Ja tez czuje skurcze i to czasem bardzo mocne ale nie są regularne i nie mają wpływu na szyjkę. Ja mam skurcze od jakiś 2 miesięcy więc jestem pewna ze one nie powodują skracania się szyjki .Leż duzo i odpoczywaj.Mysle ze w twojej sytuacji powinnaś mieć wczesniej wizytę .Może zadzwon do ginka i powiedz ze masz skurcze .
Jutro dzwonię do ginekologa i zapytam się czy nie podejść na wizytę....niby jest lepiej, ale skurcze dalej łapią 😕

Ale masz fajnie ze już po bo ja pełna strachu kiedy zacznie się coś dziać i czy zdążę do szpitala . I jak malutka ? Karmiłaś już ?
Malutka nie ma oznak ze wcześniej wyszła :) w miarę wagowo i długa a ssie cyca pięknie, aż jestem w szoku ale ja niewiem czy mam pokarm, pielęgniarki chwała ze tak pięknie ssie, narazie nie widziałam jej od 19 bo mam sobie odpocząć :)
Balam się że przegapię skurcze ale zaczelam patrzeć co ile są i zaryzykowałam. Pojechałam na ip i dobrze bo jeszcze tak kolo 11 zaczelam mieć sluz z krwia więc pewnie wtedy rozwarcie się zrobilo:)
Ja to powiem, że ja mialam te skurcze z krzyża to pewnie inaczej czułam się jakby ktoś mnie szarpał od środka przez 40sek i przerywał i znow, albo ściskal tam na dole i puszczał bolesne dosyć byly
Mysle, że nie przegapisz :) tylko nie ma co zwlekac z IP jak boli lepiej sprawdzić :)

U nas jutro koniec 38 tc, dziś miałam KTG i skurcze 50-60% (tydzień temu były 40%). Lekarz nawet mnie nie badał na fotelu bo uznał, że jak zacznie tam grzebać to na pewno w ciągu najbliższych dni urodzę 😁 Mi ta wiedza też już nic nie da więc na siłę nie przyspieszamy 😜 Choć nie powiem, po wczorajszej informacji @Mama2018mama trochę pozazdrościłam i też już bym chciała mieć małą przy sobie 😁😍

reklama
No nieźle pedzicie jak burza!
Ja dziś zaczynam 24 tc. Wczoraj byłam na posiewie u pierwszego lepszego lekarza z Luxmed, który stwierdził że mam miękka szyjke. Postanowiłam jeszcze więcej odpoczywać do wizyty u mojej gin czyli do wtorku i zobaczę jak to wygląda jej zdaniem.

Pamiętam że w poprzedniej ciąży na tym etapie też już miałam miękka szyjke. Może jakoś dotrwam do 37 TC. Jeszcze 3 miesiące...

Do góry