reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Cześć dziewczyny, dziś na wizycie lekarz sprawdził dokładnie szyjkę, ma 4,5cm i jest zamknięta. Z leków zostaje mi luteina, Aspargin zamieniam na Magnezin Comfort, globulki Macmiror mam wziąć do końca. Żeby sobie pomóc z zaparciami mam brać czopki glicerynowe, a na zgagę lekarz polecił Gelatum Aluminii phosphorici. Poza tym nie miał zastrzeżeń, powiedział, że brzuch robi się twardy bo skóra się napina jak to w ciąży. Jestem spokojniejsza, następna wizyta 09.04.

Cześć dziewczyny, dziś na wizycie lekarz sprawdził dokładnie szyjkę, ma 4,5cm i jest zamknięta. Z leków zostaje mi luteina, Aspargin zamieniam na Magnezin Comfort, globulki Macmiror mam wziąć do końca. Żeby sobie pomóc z zaparciami mam brać czopki glicerynowe, a na zgagę lekarz polecił Gelatum Aluminii phosphorici. Poza tym nie miał zastrzeżeń, powiedział, że brzuch robi się twardy bo skóra się napina jak to w ciąży. Jestem spokojniejsza, następna wizyta 09.04.
O kurcze ale szyjka!!! To nie musisz się niczym martwić :) powiem Ci ze ja w pierwszej ciąży martwiłam się i lezalam a nie miałam powodów do 31 tyg i lekarka powiedziała że to bardzo zle ze tak lezalam bo mięśnie oslabilan i ciężko mi bedzie przy porodzie 🤷‍♀️

U mnie dziś 34+3 ostatnio lekarz mówił zebym nie martwiła się już szyjka ale kurcze porobię coś chwilę i muszę leżeć bo taka słabizna ze mnie 😁 nie mam na nic siły serio

reklama
O kurcze ale szyjka!!! To nie musisz się niczym martwić :) powiem Ci ze ja w pierwszej ciąży martwiłam się i lezalam a nie miałam powodów do 31 tyg i lekarka powiedziała że to bardzo zle ze tak lezalam bo mięśnie oslabilan i ciężko mi bedzie przy porodzie 🤷‍♀️

Powiem Ci, że ja też czasem czuję się jak emerytka, ledwo wstanę to już czuję obciążenie. Mówiłam właśnie ostatnio do męża, że nie zamierzam się forsować ale trochę chyba powinnam się ruszać bo leżenie plackiem jak nie muszę to chyba też nie za dobrze. Myślę, że u mnie te osłabienie i zmęczenie może potęgował problem z zastojem w nerce i jeszcze jakaś infekcja w pochwie się przypałętała😔

Do góry