reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja byłam na wizycie u lekarza dzień wcześniej i wszystko było ok. Na drugi dzień to była sobota, w ciągu dnia miałam upławy jakby lekko różowego koloru, poza tym w brzuchu mi jeździło, byłam pewna, że to może pierwsze ruchy dziecka, przy kolacji z rodziną zaczęły mnie boleć plecy i nagle coś w środku pękło, to były niestety wody płodowe. Pobiegłam do łazienki i pojawiła się krew i ból podbrzusza. Po przyjeździe pogotowia i dotarciu do szpitala okazało się, że mój synek zaczął się rodzić. To był 16tc😢 Kompletnie nie wiedziałam co się dzieje, nie spodziewałam się bo jak sam lekarz powiedział ciąża była już wysoka😢 Teraz też schizuje jak tylko coś mnie boli czy zakłuje, jedynie jak mój maluszek się wierci to mnie uspokaja. Ciąża od początku leżąca, teraz minimalnie się ruszam, ale większość poleguje.
Kurde właśnie mnie dlatego ból pleców niesamowicie stresuje. Gdzieś jak przez mgłę pamiętam, że właśnie plecy mnie bolały, ale kompletnie nie pamiętam jak. Najgorsze, że teraz to bardzo często bolą mnie plecy i mnie to niesamowicie dobija, i już tyle razy sprawdzałam na wizytach awaryjnych, na szczęście wszystko dobrze i próbuję odpuszczać te bóle, no ale tu pojawia się myśl "a co jeśli...". Ja ogólnie z tych, co to bóle okresowe mają w plecach, brzuch to może mnie kilka razy przy miesiączkach bolał ...

reklama
Mam pytanie do tych z Was, które przeszły zatrzymanie porodu w szpitalu (było Was kilka, które o tym wspomniałyście). Chciałam zapytać o objawy tego przedwczesnego porodu, co skłoniło Was do jazdy do szpitala w tamtym momencie, czy były to akurcze czy plamienia, a może to i to lub całkiem coś innego? Oczywiście weekend to u mnie mnóstwo przemyśleń ... ale myślę, że wielu z nas takie info mogłyby się przydać
Regulatne skurcze, w przeeciągu godziny miałam z 8 regularnych skurczy, wczesniej w ciagu dnia tez mialam, ale byly nieregularne...., więc myślałam, że dzień, jak co dzień.

Mnie też bolą plecy i brzuch w tym samym czasie i poki co nic się nie dzieje więc tłumacze sobie że to macica rośnie i tak to czuję.
Mnie też tak boli gdy dostaje tych mocniejszych boki 2h ale ja sobie tlumacze ze mogą to być od zaparc dodatkowo
Dzis nie brałam żelaza, trochę musiałam pochodzić, powstawać
Do tego nie zjadlam żadnej czekolady (tez niewiem czemu mialam po niej bole)
Zjadlam za to dużo buraczkow do obiadu zeby żelaza dostarczyć :)
Zobaczymy co noc przyniesie, jeszcze jutro będzie próba bez żelaza i zobaczymy czy to była przyczyna tych boleści... Jeśli tak to we wtorek bede pytać co mogę zrobić żeby nie bolało
Przypomniało mi się że w szpitalu tez mi dawali żelazo i też miałam bole brzucha u wzdęcia

Kurde właśnie mnie dlatego ból pleców niesamowicie stresuje. Gdzieś jak przez mgłę pamiętam, że właśnie plecy mnie bolały, ale kompletnie nie pamiętam jak. Najgorsze, że teraz to bardzo często bolą mnie plecy i mnie to niesamowicie dobija, i już tyle razy sprawdzałam na wizytach awaryjnych, na szczęście wszystko dobrze i próbuję odpuszczać te bóle, no ale tu pojawia się myśl "a co jeśli...". Ja ogólnie z tych, co to bóle okresowe mają w plecach, brzuch to może mnie kilka razy przy miesiączkach bolał ...
Pamiętam, że mnie bolały plecy w okolicach lędźwiowo-krzyżowym to był taki rwący ból, myślałam wtedy, że może pęcherz przeziębiłam i może to nerki mnie bolą tym bardziej, że dzień wcześniej byłam z tym u lekarza. Dostałam wtedy no-spę i urofuragine. Ja jestem z tych co muszą bardzo uważać żeby nie zmarzły mi stopy bo potem zazwyczaj mam pęcherz przeziębiony.

Pamiętam, że mnie bolały plecy w okolicach lędźwiowo-krzyżowym to był taki rwący ból, myślałam wtedy, że może pęcherz przeziębiłam i może to nerki mnie bolą tym bardziej, że dzień wcześniej byłam z tym u lekarza. Dostałam wtedy no-spę i urofuragine. Ja jestem z tych co muszą bardzo uważać żeby nie zmarzły mi stopy bo potem zazwyczaj mam pęcherz przeziębiony.
No właśnie ja mam wrażenie, że lekarze często taki ból w krzyżu olewają ...

Dziewczyny chcialam zapytać Was czy bolą Was biodra od lezenia ? Ja leżę już trzeci miesiąc i dziś w nocy myślałam że zejdę 🙄 Od biodra do samego dołu i plecy ból masakryczny. Na plecach lezec nie mogę bo brzuch twardnieje i dostaje skurczy .Jak sobie z tym cholerstwem radzić. Dodam że jestem w 30 tygodniu. Może jakiś masaz ,okłady 🤷‍♀️ Już sama nie wiem co robić

Dziewczyny chcialam zapytać Was czy bolą Was biodra od lezenia ? Ja leżę już trzeci miesiąc i dziś w nocy myślałam że zejdę 🙄 Od biodra do samego dołu i plecy ból masakryczny. Na plecach lezec nie mogę bo brzuch twardnieje i dostaje skurczy .Jak sobie z tym cholerstwem radzić. Dodam że jestem w 30 tygodniu. Może jakiś masaz ,okłady 🤷‍♀️ Już sama nie wiem co robić
Hej , ja tez leżę już 3 miesiące i bolą mnie biodra zwłaszcza w nocy, wiec ciężko mi się leży na jednym czy drugim boku. W naszym przypadku nie możemy żadnych maści wiec pozostaje masaż , ja sama sobie rozmasowywuje wiadomo ze to nie jest profesjonalnie, przydałby się fizjoterapeuta 😒 jak bardzo mnie boli to wstaje i pochodzę sobie chwilke i robi się lepiej

reklama
@LaviniaDahlen, @Mama2018mama, @Zzzzzz
Cześć dziewczyny, byłam dziś u lekarza. Miałam masakryczną noc, ból podbrzusza, pleców i pachwin, po no-spie udało mi się zasnąć. Problem się wyjaśnił, niestety na prawej nerce mam kamień i zastój, to tak promieniuje i dlatego tak mnie wszystko boli😔 Na szczęście z maluszkiem wszystko ok, lekarz powiedział, że z ciążą wszystko dobrze i są to oddzielne sprawy. W razie silnych bóli nie mam się zastanawiać tylko jechać do szpitala.Na razie dostałam urofuragine 3x2 i no-spę 3x1.

Ostatnia edycja:
Do góry