reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziewczyny, które już rodziły - możecie się wypowiedzieć coś na temat koszul porodowych? Póki co mam jedną, rozpinaną u góry. Zastanawiam się też nad koszulą jednorazową bezpośrednio do porodu. Któraś miała?

Ja do pierwszego porodu kupiłam sobie jakąś najzwyklejszą koszulę na Allegro i sądziłam, że wyrzucę ją po porodzie a prawda jest taka, że korzystam z niej w domu do dziś (3 lata) 😄 Teraz zaszalałam i kupiłam sobie koszulę porodową od mamyginekolog, a na czas po porodzie mam koszule Doctor Nap, które wyglądają jak sukienki (zależało mi na takim kroju bo wiem, że w takim stroju będę spędzała dużo czasu a chcę czuć się ładnie, nawet syn jak zobaczył, że mierzę te koszule to stwierdził „mamo, jaką masz ładną sukienkę!” 😄).

reklama
U mnie 32 tc będzie w niedzielę, czekam 😊
A jeśli chodzi o wizyty u ginka, to początkowo miałam co 4 tygodnie, teraz ostatnia będzie za 3 tygodnie, później co 2.
Oby ta wiosna już przyszła konkretnie 😊
U mnie w szpitalu dają i do CC i do naturalnego taka jednorazowa ☺
Ogólnie jeśli chodzi o taki koszule jeśli chcesz karmić to najlepsze są takie kopertowe a nie te z guzikami ☺

Mi dawali taka w szpitalu przy porodzie i myślę że gdybym miała znow rodzic sn to bym napewno znow ja założyła :) a przy cc niewiem jak to jest ale zapytam lekarza i jeśli trzeba samemu kupic to też kupię :)))
Bo mi byłoby szkoda mojej koszuli jeszcze w domu się przyda a ta się wyrzuci. A tak naprawdę w nosie się ma czy cycek wyjdzie czy cos (ja chyba założyłam ją odwrotnie xD) przy porodzie
Przy CC dają taka jednorazowa też ☺ przynajmniej u mnie w szpitalu ☺

Hejka! U mnie 37+4, jestem po wizycie. Szyjka 7 mm, główka bardzo nisko - lekarz powiedział, że poród "na dniach". Zdejmowanie szwu mam w przyszłą sobotę, gdyby nic się nie wydarzyło. Chociaż od rana mam ból pleców i mocne kłucia, ból podbrzusza jak na okres, napinania macicy, bolą mnie nawet ruchy dziecka, także...czekam 🤭😍🤪 na razie nie umiem rozpoznać, czy mam skurcze, ale wstyd 🤪😒 jestem zadowolona i dumna z siebie, bo leżę od 14 listopada ubiegłego roku. Dałam radę i wy też dacie!

Tylko dodam, że przeczytałam całe to forum i gdyby nie te historie i nie Wasze wsparcie, to straciłbym cała nadzieję. Najlepiej szukać zrozumienia tutaj, bo wszystkie przeżywamy to samo! I ta wymiana doświadczeń, bardzo cenna!

Hejka! U mnie 37+4, jestem po wizycie. Szyjka 7 mm, główka bardzo nisko - lekarz powiedział, że poród "na dniach". Zdejmowanie szwu mam w przyszłą sobotę, gdyby nic się nie wydarzyło. Chociaż od rana mam ból pleców i mocne kłucia, ból podbrzusza jak na okres, napinania macicy, bolą mnie nawet ruchy dziecka, także...czekam 🤭😍🤪 na razie nie umiem rozpoznać, czy mam skurcze, ale wstyd 🤪😒 jestem zadowolona i dumna z siebie, bo leżę od 14 listopada ubiegłego roku. Dałam radę i wy też dacie!
Skurcze wcale nie tak łatwo poznać ☺dziś byłam na ktg i pisały się skurcze a ja ich w ogóle nie czułam więc nawet nie chce myśleć co by się pisało z tych co mega mocno czuje 😃

To czuć te skurcze czy nie czuć? 🙈 Ja się boję, że nie będę wiedziała kiedy to będzie ten prawdziwy skurcz i kiedy trzeba będzie jechać.

Dzisiaj ból pleców z prawej strony, pachwin i krocza. Raz mnie aż wygięło. Młoda chyba gdzieś musiała nóżkę włożyć. Pomijam twardnienia i stawiania brzucha, bo u mnie to norma - masakra 🙈 Ale pocieszam się tym, że tylko 38 dni do ciąży donoszonej mi zostało 😊 Niunia ma coraz mniej miejsca, przez co brzuch faluje jeszcze mocniej, a przy jej wypinaniu czasem aż mnie boli 🙈 Ale to nic, damy radę 🙂

To czuć te skurcze czy nie czuć? 🙈 Ja się boję, że nie będę wiedziała kiedy to będzie ten prawdziwy skurcz i kiedy trzeba będzie jechać.

Dzisiaj ból pleców z prawej strony, pachwin i krocza. Raz mnie aż wygięło. Młoda chyba gdzieś musiała nóżkę włożyć. Pomijam twardnienia i stawiania brzucha, bo u mnie to norma - masakra 🙈 Ale pocieszam się tym, że tylko 38 dni do ciąży donoszonej mi zostało 😊 Niunia ma coraz mniej miejsca, przez co brzuch faluje jeszcze mocniej, a przy jej wypinaniu czasem aż mnie boli 🙈 Ale to nic, damy radę 🙂
Tak naprawdę u każdego jest inaczej ☺ moja siostra miała rozwarcie 5 cm i nie czuła skurczy a zgłosiła się na szpital bo jej termin minął 😃
Ja znowu w pierwszej ciąży przy 2 cm miałam już mega mocne skurcze co 5 minut a to było po odejściu wód. Nie dało się przeoczyć 😃
Teraz mam już rozwarcie 2cm a mimo to jeszcze się akcja nie zaczęła także za każdym razem coś inaczej ☺

reklama
Tak naprawdę u każdego jest inaczej ☺ moja siostra miała rozwarcie 5 cm i nie czuła skurczy a zgłosiła się na szpital bo jej termin minął 😃
Ja znowu w pierwszej ciąży przy 2 cm miałam już mega mocne skurcze co 5 minut a to było po odejściu wód. Nie dało się przeoczyć 😃
Teraz mam już rozwarcie 2cm a mimo to jeszcze się akcja nie zaczęła także za każdym razem coś inaczej ☺
A jakie to uczucie kiedy masz skurcz porodowy?
Cykam się, że mogę nie zauważyć z początku, bo teraz mam te stawiania macicy, a to przecież też są skurcze i wiesz... 🤔 Jeszcze kilka tygodni do porodu mi zostało, ale zastanawiam się już teraz w sumie.

Ostatnia edycja:
Do góry