reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja mialam rozwarcie, problemy szyjkowe, 30kg na plus, opuchliznę, tragiczny porod, wymagające dziecko budzące się na jedzenie co 40min, nieodkladalne, tragiczna opiekę po porodzie w szpitalu a zdecydowałam się na 2 dziecko juz 1.5 roku po 1, tyle że poroniłam, myśleliśmy że będzie jedynakiem moj syn i dodatkowo po poronieniu nie będę chciała mieć dziecka ale wsyztsko to odpycha się od siebie i decyduje na 2 dziecko widząc jak pierwsze dziecko pragnie mieć towarzysza, u nas różnica 3.5 roku będzie
AA i jeszcze w ciąży poronionej czułam się tak tragicznie z wymiotami zgaga itp ze myslalam ze nigdy więcej nie zdecyduje się na kolejne dziecko
W tej ciąży tez było bez rewelacji z samopoczuciem ale szybko się zapomina :)
Ps dla mnie 2 ciąża trudniejsza, przez lezenie, opiekę nad dzieckiem i dłużeniem się czasu
Dużo już przeszłaś 😕 Ale teraz już ostatnia prosta przed Tobą... przed nami 😊 Damy radę!

reklama
Jest już bliżej niż dalej ☺ ale tak mam dość ciąży że jestem chodzącą antyreklamą 😃
Szczerze to już bym mogła urodzić ale wiem że muszę jeszcze conajmniej 2 tygodnie wytrzymać ☺
Jeju podpisuję się obiema rękami i nogami pod Twoją antyreklamą, ja oficjalnie mówię, że świadomie nigdy więcej. Oczywiśvie wszystko się może zdarzyc, ale na pewbo z wizji ciąży cieszyć się nie będę 🙈

No ja wlaśnie zrobiłam ten paskowy i mi wyszło że to wody... Ale nie wiem na ile to wiarygodne.
Zauważyłam też taki galaretkowaty śluz, inny niż do tej pory.
Panikuje tym bardziej że mam ten GBS pozytywny i wysokie CRP mimo antybiotyku.
Gdyby nie to to bym się pewnie aż tak nie przejmowała.
Jesteś w szpitalu? Sprawdzał ktoś czy rzeczywiście wody płodowe się sączą?

No ja wlaśnie zrobiłam ten paskowy i mi wyszło że to wody... Ale nie wiem na ile to wiarygodne.
Zauważyłam też taki galaretkowaty śluz, inny niż do tej pory.
Panikuje tym bardziej że mam ten GBS pozytywny i wysokie CRP mimo antybiotyku.
Gdyby nie to to bym się pewnie aż tak nie przejmowała.
Kurcze, niebieski wyszedł? Zgłosiłaś lekarzowi prowadzącemu? Też bym panikowała w takiej sytuacji

Racja, ale jeśli nie ma się pewności, to warto też zadzwonić do prowadzącego
Miałam pozytywny test, wykonany na IP. Miałam jeszcze inne atrakcje. Zawsze przy uciekających wodach należy zgłosić się do szpitala. Na dodatek jeśli crp jest podwyższone to już na cito.
Jeśli test wyszedł pozytywny to na IP zrobią ponownie, sprawdzą czy na pewno tak jest. Akurat jest to dość niebezpieczna sytuacja, nieciągłość worka owodniowego to otwarte wrota dla bakterii. Nie musi tak być ale trzeba monitorować. Ja miałam dwa, trzy razy w tygodniu crp, przez 3 miesiące które spędziłam w szpitalu.

Jeju podpisuję się obiema rękami i nogami pod Twoją antyreklamą, ja oficjalnie mówię, że świadomie nigdy więcej. Oczywiśvie wszystko się może zdarzyc, ale na pewbo z wizji ciąży cieszyć się nie będę 🙈
Ja to bym najchętniej podwiązała jajniki ale teraz jest to nielegalne. Także pozostaje antykoncepcja. Bo serio jakbym się dowiedziała że jestem w ciąży znowu to psychiatryk mnie czeka.
Wiem że dziwnie to brzmi od kobiety w ciąży ale taka jest prawda i ja nie cukierkuje ☺

reklama
Jesteś w szpitalu? Sprawdzał ktoś czy rzeczywiście wody płodowe się sączą?
Powtórzyłam tzn. Zmusiłam męża żeby mi tam głęboko włożył ten pasek i wyszedł kolor zielony troszkę niebieski. I nie wiem czy to to czy to kwestia tego GBS. Nie dzwoniłam nawet do lekarza. Powinnam?

Do góry