reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Dziewczyny a jak liczycie tyg ciąży? Np. Jak jest 25+5 to jako 25 czy 26? Ja liczę że to 25 tc. A wiem że każda inaczej liczy
W szpitalu liczą tak....37 +1 tc to 37 tydzień ciąży. Specjalnie ustalano u mnie datę CC aby był 37 tc gdybym urodziła 36+6 tc to miałabym wcześniaka z 36 tc.
Zatem u ciebie 25+5 tc to 25 tydzień ciąży.

Ja mam zdecydowanie mniejszy, a jesteśmy w tych samych tygodniach z @Mama2018mama 🤪
Ale Ci zazdroszczę tego 9 miesiąca, ja pod koniec lutego zaczynam 8 i mam wrażenie, że czas zaczyna coraz bardziej się wlec 😏
No ja Ci powiem ze mi się teraz dopiero tak strasznie wlecze... Juz mam wszystko ogarnięte bo większość rzeczy mam po córeczce już i nie mam czym się zająć 😃
Cieszę się że już jest bezpiecznie bo nawet jakby się akcja jakaś zaczęła to dzidziuś będzie już zdrowy ☺

No ja Ci powiem ze mi się teraz dopiero tak strasznie wlecze... Juz mam wszystko ogarnięte bo większość rzeczy mam po córeczce już i nie mam czym się zająć 😃
Cieszę się że już jest bezpiecznie bo nawet jakby się akcja jakaś zaczęła to dzidziuś będzie już zdrowy ☺
Jaka różnica wieku będzie miedzy dziewczynkami? I czy w poprzedniej ciąży też miałaś problemy szyjkowe?
Ja sobie tak myślę, że do drugiego dzidziusia ciężko będzie się przekonać. Zawsze chciałam mieć dwójkę, tak jak mój partner, ale z tymi przebojami w mojej pierwszej ciąży... No strach trochę 🙈

No pewnie nie mam wyjścia. W pierwszej ciąży nawet na to nie zwracałam uwagi a teraz faktycznie jest mega mokro i to jest takie przeźroczyste... Sama nie wiem czy nie świruje już 😃
Ja też sprawdzałam właśnie dlatego, bo normalnie miałam wrażenie, że leje mi się po nogach. Ale wszystko było ok 😊 teraz już mi się to uspokoiło

reklama
Do góry