reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Jaka różnica wieku będzie miedzy dziewczynkami? I czy w poprzedniej ciąży też miałaś problemy szyjkowe?
Ja sobie tak myślę, że do drugiego dzidziusia ciężko będzie się przekonać. Zawsze chciałam mieć dwójkę, tak jak mój partner, ale z tymi przebojami w mojej pierwszej ciąży... No strach trochę [emoji85]
U mnie będzie to dwa lata i 4 miesiące.

Z druga ciąża jest o wiele prościej bo wiesz na co od początku zwrócić uwagę ;)

Poza tym jak już jest jedno dziecko na pokładzie to czas leci bardzo szybko i zawsze jest co robić wiec nie ma się za dużo czasu na rozmyślania :)

Jaka różnica wieku będzie miedzy dziewczynkami? I czy w poprzedniej ciąży też miałaś problemy szyjkowe?
Ja sobie tak myślę, że do drugiego dzidziusia ciężko będzie się przekonać. Zawsze chciałam mieć dwójkę, tak jak mój partner, ale z tymi przebojami w mojej pierwszej ciąży... No strach trochę 🙈
Różnica to 3,5 roku ☺ Szczerze? Bardzo długo się decydowałam. Nie dość że pierwsza ciąża była okropna 9 miesięcy wymiotów i to takich po 13 razy dziennie, serducho, problemy z oddychaniem, szpital itp. To jeszcze córcia była meeega wymagająca po porodzie. Była karmiona piersią a potrafiła w nocy jeść co godzinę. Totalnie antysmoczkowa, antybutelkowa, antywózkowa. Generalnie było bardzo ciężko.
A mimo to się zdecydowałam. Wiedzialam ze chce aby miała rodzeństwo. Sama mam 4 rodzeństwa i nie wyobrażam sobie że ona miałaby być sama. Wiem na pewno że to moja ostania ciąża i choćby nie wiem co się działo nie zdecyduje się znowu.
W pierwszej ciąży nie było problemów szyjkowych ☺ dlatego teraz to nowość ☺

Ja też sprawdzałam właśnie dlatego, bo normalnie miałam wrażenie, że leje mi się po nogach. Ale wszystko było ok 😊 teraz już mi się to uspokoiło
No ja wlaśnie zrobiłam ten paskowy i mi wyszło że to wody... Ale nie wiem na ile to wiarygodne.
Zauważyłam też taki galaretkowaty śluz, inny niż do tej pory.
Panikuje tym bardziej że mam ten GBS pozytywny i wysokie CRP mimo antybiotyku.
Gdyby nie to to bym się pewnie aż tak nie przejmowała.

U mnie będzie to dwa lata i 4 miesiące.

Z druga ciąża jest o wiele prościej bo wiesz na co od początku zwrócić uwagę ;)

Poza tym jak już jest jedno dziecko na pokładzie to czas leci bardzo szybko i zawsze jest co robić wiec nie ma się za dużo czasu na rozmyślania :)
Ale z tymi przebojami z szyjką, stawianiem się macicy to wiesz... Bałabym się powtórki i pewnie będę się bać, ale nie chciałabym dużej różnicy wieku między dziećmi no i żeby moja córka była jedynaczką. Zresztą, najpierw muszę urodzić pierwsze dziecko, a to za minimum 6,5 tygodnia mnie czeka (mowa tu o ciąży donoszonej) 🙈

Różnica to 3,5 roku ☺ Szczerze? Bardzo długo się decydowałam. Nie dość że pierwsza ciąża była okropna 9 miesięcy wymiotów i to takich po 13 razy dziennie, serducho, problemy z oddychaniem, szpital itp. To jeszcze córcia była meeega wymagająca po porodzie. Była karmiona piersią a potrafiła w nocy jeść co godzinę. Totalnie antysmoczkowa, antybutelkowa, antywózkowa. Generalnie było bardzo ciężko.
A mimo to się zdecydowałam. Wiedzialam ze chce aby miała rodzeństwo. Sama mam 4 rodzeństwa i nie wyobrażam sobie że ona miałaby być sama. Wiem na pewno że to moja ostania ciąża i choćby nie wiem co się działo nie zdecyduje się znowu.
W pierwszej ciąży nie było problemów szyjkowych ☺ dlatego teraz to nowość ☺
Rozumiem.
Najważniejsze, że wszystko szczęśliwie się kończy u Ciebie 😊

Ale z tymi przebojami z szyjką, stawianiem się macicy to wiesz... Bałabym się powtórki i pewnie będę się bać, ale nie chciałabym dużej różnicy wieku między dziećmi no i żeby moja córka była jedynaczką. Zresztą, najpierw muszę urodzić pierwsze dziecko, a to za minimum 6,5 tygodnia mnie czeka (mowa tu o ciąży donoszonej) 🙈
Ja mialam w pierwszej ciąży rozwarcie w 32 tyg, oproblemy szyjkowe, 30kg na plus, opuchliznę, tragiczny porod, wymagające dziecko budzące się na jedzenie co 40min, nieodkladalne, tragiczna opiekę po porodzie w szpitalu a zdecydowałam się na 2 dziecko juz 1.5 roku po 1, tyle że poroniłam, myśleliśmy że będzie jedynakiem moj syn i dodatkowo po poronieniu nie będę chciała mieć dziecka ale wsyztsko to odpycha się od siebie i decyduje na 2 dziecko widząc jak pierwsze dziecko pragnie mieć towarzysza, u nas różnica 3.5 roku będzie
AA i jeszcze w ciąży poronionej czułam się tak tragicznie z wymiotami zgaga itp ze myslalam ze nigdy więcej nie zdecyduje się na kolejne dziecko
W tej ciąży tez było bez rewelacji z samopoczuciem ale szybko się zapomina :)
Ps dla mnie 2 ciąża trudniejsza, przez lezenie, opiekę nad dzieckiem i dłużeniem się czasu

Ostatnia edycja:
reklama
Jest już bliżej niż dalej ☺ ale tak mam dość ciąży że jestem chodzącą antyreklamą 😃
Szczerze to już bym mogła urodzić ale wiem że muszę jeszcze conajmniej 2 tygodnie wytrzymać ☺
Ja jeszcze minimum 6,5 tygodnia, ale naprawdę mam wrażenie, że czas zatrzymał się w miejscu 🙈 U mnie też ciągle coś, także antyreklamy byłyby już dwie 😅

Do góry