madziq23
Fanka BB :)
Leżenie, magnez i luteina.Lezenie i tylko magnez
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Leżenie, magnez i luteina.Lezenie i tylko magnez
Gratuluję!!!Dzisiaj 30 tydzień ❤ Drugi wyznacznik za mną
Zależy od 'konsystencji' szyjki..jesli jest długa i miękka to jest ryzyko, że się posypie,A wiecie dlaczego niektóre kobiety mają zakładane pessary i szwy a niektóre nie? Od czego to zależy? Powinno od długości szyjki ale czasem przy 3 cm jest założony a przy np. 2.5 juz nie. Pytam bo nie ogarniam tego
Tak, zabronione wręcz to jest. Wszystko po to, żeby nie prowokować skurczy macicy.Czy słyszałyście taką ciekawostkę że jak ma się skracającą szyjke to lepiej nie głaskać brzucha?
Dziewczyny czy macie założony pessar lub szew czy tylko leki zlecone przez lekarza i lezenie?
Przy jakiej długości i w którym tygodniu miałaś założony pessar? Jak Ci z nim?Hej, mam od kilku dni pessar. Mam zyc normalnie
Ja miałam w pierwszej ciąży, teraz też coś napiszę ale na porodówce podchodzą do tego z dystansem - przynajmniej u mnie tak było. Np. miałam zadeklarowaną chęć znieczulenia ale było już za późno, położna wzięła go ode mnie razem z innymi dokumentami, przeczytała moje pobożne życzenia a potem po prostu poprowadziła mnie przez poród na podstawie swojej wiedzy i doświadczenia najlepiej jak umiałaHej dziewczyny ja z tak z innym tematem ☺ piszecie plan porodu? Ja w pierwszej ciąży tego nie robiłam ale teraz jestem bardziej świadoma i wolałabym coś takiego ze sobą mieć ☺