Do kiedy pessar można zakładać to nie wiem, nie pytałam nawet bo z tym nosicielstwem Gbs raczej się na niego nie nastawiam. Czytałam gdzieś na forum że w 32tc ktoś miał zakładany ale nie jestem pewna i nie znajdę tego już.... Może któraś z dziewczyn będzie potrafiła powiedzieć do kiedy zakładają pessar w praktyce, bo w teorii to chyba 28tc.
Te zbyt małe ilości wody to po badaniu ogólnym moczu wywnioskował - jak powiedziałam, że wypijam 2l wody + herbaty to zaczął analizować wagę i zapytał ile wydalam - w moim odczuciu sikam niewiele na takie ilości płynów. Kazał zwiększyć wodę do 3l
A leżenie w moim wykonaniu nie jest reżimem łóżkowym zdecydowanie - zdarzyło mi się obiad zrobić nawet ostatnio chociaż ziemniaki odbierałam i miesiłam kotlety na leżąco
zdarza mi się odwieźć dziecko do przedszkola, trochę poprasować, wyjść po bułki czy do apteki - tylko np. jak dzisiaj bułki to dziś już nie prasuje. Leżę przez 70-80% czasu w ciągu dnia. Mój lekarz, który ma opinie dobrego położnika, niby mówi o ciągłym leżeniu ale w zwolnieniu mi wpisuje "może chodzić" aby mnie - jak sam mówi - nie przykuwać do łóżka i żebym mogła wyjść do apteki czy po bułki. Musisz sobie nieco wypracować na sobie samej - ja w tym trybie oszczędnym od dwóch miesięcy jestem, początkowo leżałam więcej ale jak szyjka nie leciała w dół to pozwalałam sobie na stopniowe dodawanie delikatnych czynności. Więcej robić jak teraz nie mam zamiaru
Ciężko jest też się wypowiedzieć odnośnie kogoś innego - każdy organizm jest inny, jeżeli jeszcze nie wiesz jak Twój organizm zareaguje na to czy tamto, lepiej zbyt wiele nie ryzykuj - a wymiotujesz wciąż czy się trochę uspokoiło? Bo jeśli dobrze pamiętam miałaś z tym problem