reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Eh dziewczyny....miałam mieć jutro zakładany szew, ale przyszedł posiew i wyszła mi bakteria e coli. Mam antybiotyk do poniedziałku i wtedy kolejny posiew. Zapowiadają się święta w szpitalu, czyż to nie cudowne? Nawet mi się już płakać nie chce. Skąd mi się to wszystko przyplątuje?

Eh dziewczyny....miałam mieć jutro zakładany szew, ale przyszedł posiew i wyszła mi bakteria e coli. Mam antybiotyk do poniedziałku i wtedy kolejny posiew. Zapowiadają się święta w szpitalu, czyż to nie cudowne? Nawet mi się już płakać nie chce. Skąd mi się to wszystko przyplątuje?
Przykro mi... Może zdążą założyć i wypuścić na wigilię... Ale nie wiem jakie są prosedury przy szwach, pewnie zaraz ktoś się wypowie.
A te bakterie to ja nie wiem skąd się biorą, chciałoby się powiedzieć że z pupy i niektóre zapewne właśnie stamtąd są... A może przez te bakterie i ten problem z nerką się zaczął u Ciebie?
A szyjkę Ci badali ostatnio czy tylko w dniu przyjęcia?
Jedyne pocieszenie z tego szpitala to to, że jesteś pod stałą opieką - choć wiem, że takie pocieszenie na święta to mogę sobie wsadzić 😥

Eh dziewczyny....miałam mieć jutro zakładany szew, ale przyszedł posiew i wyszła mi bakteria e coli. Mam antybiotyk do poniedziałku i wtedy kolejny posiew. Zapowiadają się święta w szpitalu, czyż to nie cudowne? Nawet mi się już płakać nie chce. Skąd mi się to wszystko przyplątuje
Ale czemu święta w szpitalu?? Zrobią posiew, we wtorek- środę wynik, założą szew i do domu. Ja poszłam rano do szpitala, a wieczorem byłam w domu, tak późno, bo byłam tegodnia dorzucona do kolejki, więc nie martw się na zapas.
A gdyby co, pomyśl, że robisz to dla dzidziusia😍.

Dziewczyny, na problem z bakteriami polecam wdrożyć do diety, choćby co drugi dzień, jogurt naturalny z połówką wyciśniętego ząbka czosnku... wiem, wiem, okropieństwo, ale ja od 12 tygodni nie mam żadnych grzybów, bakterii i wszystkie posiewy wzorcowe.

Przykro mi... Może zdążą założyć i wypuścić na wigilię... Ale nie wiem jakie są prosedury przy szwach, pewnie zaraz ktoś się wypowie.
A te bakterie to ja nie wiem skąd się biorą, chciałoby się powiedzieć że z pupy i niektóre zapewne właśnie stamtąd są... A może przez te bakterie i ten problem z nerką się zaczął u Ciebie?
A szyjkę Ci badali ostatnio czy tylko w dniu przyjęcia?
Jedyne pocieszenie z tego szpitala to to, że jesteś pod stałą opieką - choć wiem, że takie pocieszenie na święta to mogę sobie wsadzić 😥
Nerki i szyjka to podobno dwie inne sprawy :( Badali mi szyjke wczoraj, miała już 15. Przy przyjęciu 16. Wiadomo, wyleżę ile trzeba. Szkoda, że nie ma odwiedzin, jestem sama na sali, na końcu korytarza. Nie mogę wstawać. Inne panie tam sobie rozmawiają itd, a ja jak ten odludek....no cóż, tak miało być :)

Ale czemu święta w szpitalu?? Zrobią posiew, we wtorek- środę wynik, założą szew i do domu. Ja poszłam rano do szpitala, a wieczorem byłam w domu, tak późno, bo byłam tegodnia dorzucona do kolejki, więc nie martw się na zapas.
A gdyby co, pomyśl, że robisz to dla dzidziusia😍.
Tutaj wszystko tak wolno działa...w poniedziałek mi pobrali posiew, a wynik przyszedł dziś późnym popołudniem. Poza tym zapowiedzieli, że nie wyjdę od razu, bo muszą zobaczyc jak będzie reagować mi brzuch....

Tutaj wszystko tak wolno działa...w poniedziałek mi pobrali posiew, a wynik przyszedł dziś późnym popołudniem. Poza tym zapowiedzieli, że nie wyjdę od razu, bo muszą zobaczyc jak będzie reagować mi brzuch....
W Polsce mają lepsze podejście pod względem zostawiania kobiet w szpitalu, bo tu gdzie mieszkam, to tylko w ostateczności to robią. Słuchaj, to może i lepiej, że Cię na miejscu poobserwują, bo gdyby coś się zadziało, tfu tfu tfu, to będą mogli od razu zareagować i będziesz spokojniejsza. Czytaj książki i oglądaj filmy plus forum, a szybciej Ci zleci🤗😀😍.

Ostatnia edycja:
reklama
W Polsce mają lepsze pidejście pod względem zostawiania obiet w szpitalu, bo tu gdzie mieszkam, to tylko w ostateczności to robią. Słuchaj, to może i lepiej, że Cię na miejscu poobserwują, bo gdyby coś się zadziało, tfu tfu tfu, to będą mogli od razu zareagować i będziesz spokojniejsza. Czytaj książki i oglądaj filmy plus forum, a szybciej Ci zleci🤗😀😍.
Tak zrobię, nic innego mi nie zostalo.

Swoją drogą, myślicie, że może być jakaś różnica w pomiarze szyjki? Mój lekarz ma lepszy sprzęt w gabinecie niz jest w szpitalu...a dwa, w szpitalu badało mnie dwóch innych lekarzy....ciekawa jestem czy to ma jakiś wpływ. Wiadomo, moja i tak jest krótka i nic tego nie zmieni...Jednak to mierzenie szyjki raczej nie jest nigdy jedyne prawdziwe...

Do góry