reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Ja właśnie od 34 za zgodą ginekolog zaczelam się więcej ruszać, lżejsze pracę w domku(wycieranie kurzu z szafek, prasowanie itp), spacery(najpierw tylko 5 min w koło komina, potem wydłużać. Ohh pamiętam jakie to było cudowne uczucie jechać do biedronki🤣). Nie miałam tylko nic podnosic, myć podłogi itp rzeczy wymagające użycia siły.
I wiadomo jak się gorzej poczułam, jak coś bolało to i tak łóżko 😉
To ja mam jeszcze jakieś 9 tygodni leżenia😊😂😄.

Ciesze się, że taka - niby kiepska szyjka - potrafi się jednak solidnie trzymać 😊 To jakaś pociecha dla mnie 😊 Może i moja jeszcze troche potrzyma 😁 Moj brzuch z niedzieli... Napatrzyc sie nie moge, ze tak urosl!Zobacz załącznik 1197660 🙆‍♀️
Pięknie wyglądasz!😍 A tak straszą, że jak się leży całą ciążę to kilogramy przybywają z powietrza, a tu proszę! <3 Chyba, że to ta szpitalna dieta :p

Ja juz jestem od dwóch dni rozsznurowana i powiem wam, że wcale nie było to takie bezbolesne, na szczęście trwało krótko. Szyjka zgładzona, rozwarcie na "dobre 2 cm" i czynności skurczowej brak. Jakieś leki dopochwowo i czekamy na małego Godota, co to wcale się nie spieszy, a brzuch rośnie... Też się obawiam co to się porobi jesli dotrwamy do terminu, bo w 36+4tc ważyła już 3050.
Trzymam kciuki za wszystkie nowe dziewczyny, zleci szybciej niż się spodziewacie😘😘😘

Witam. Czy któraś z Was po stosowaniu leku Fluomizin miała jakieś skutki niepożądane? Jestem w 7 miesiącu ciąży, wczoraj wzięłam pierwszą tabletkę i trochę się obawiam czy wszystko będzie ok...
Ja brałam, żadnych skutków ubocznych nie zaobserwowałam, tylko fatalnie sie go aplikuje (można tabletkę trochę zwilżyć wodą)

Zleci szybciutko, ja tez już jakoś od połowy września leżę, a już zaraz będzie bezpieczny termin :)
Ja podobnie od 22 września i masz rację leci szybko😀. Książki, Netflix i scrabble z ukochanym (ostatnio ciągle go ogrywam💪), maile znajomych z pracy i forum pięknie umilają mi ten czas!

Ja podobnie od 22 września i masz rację leci szybko😀. Książki, Netflix i scrabble z ukochanym (ostatnio ciągle go ogrywam💪), maile znajomych z pracy i forum pięknie umilają mi ten czas!
Zdecydowanie łatwiej jak się nie ma dziecka, mi jest bardzo przykro jak od długiego czasu odmawiam córce spaceru, wspólnej zabawy na siedząco u niej w pokoju itp... wszystkie obowiązki przejął mąż. Nie mogę się doczekać, jak już będę mogła poświecić jej czas :)
A Wy cieszcie się z tego „leniwego” czasu 🙂🤗

Zleci szybciutko, ja tez już jakoś od połowy września leżę, a już zaraz będzie bezpieczny termin :)
Dasz radę💪 To wbrew pozorom szybko leci i nagle okazuje się, że to już prawie termin porodu a tu jeszcze tyle do zrobienia😅
Masz rację, szybko leci. Poczekam jeszcze miesiąc - dwa aż nabiorę trochę pewności, że tym razem dzidziuś ma szansę urodzić się żywy i zacznę może wybierać kilka potrzebnych "drobiazgów" w internecie, które w razie rozwiązania potem szbko się kupi🤔. Albo poczekam z tym do lutego! Już sama nie wiem🤷‍♀️.

reklama
Masz rację, szybko leci. Poczekam jeszcze miesiąc - dwa aż nabiorę trochę pewności, że tym razem dzidziuś ma szansę urodzić się żywy i zacznę może wybierać kilka potrzebnych "drobiazgów" w internecie, które w razie rozwiązania potem szbko się kupi🤔. Albo poczekam z tym do lutego! Już sama nie wiem🤷‍♀️.
My zaczynaliśmy jak bylam po 28tyg

Do góry