reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Cześć dziewczyny, nadrobiłam zaległości w czytaniu i podczytuję teraz na bieżąco - cieszy mnie, że widzę niemal same dobre wiadomości :) U mnie już leci 35tc, tez nie wiem kiedy to zleciało! Szyjka stabilnie 1,8 i szew...luźny! Ale lekarka mi tłumaczy, że szew musi być luźny, bo wtedy dobrze oplata szyjkę, natomiast niebezpiecznie jest kiedy staje się napięty, bo może szyjkę uszkodzić.. I bądź tu mądry 🤷‍♀️

reklama
Temat zupełnie z innej beczki, macie taki pasek od pępka w dół? Znaczy zrobiła mi się taka kreska czerwona, nie jest to wgłębienie i się zastanawiam czy to normlane(nic nie wpisuje w Google, bo po tych lekturach zawsze wpadam w panikę a do 20 jestem dziś sama w domu)

Temat zupełnie z innej beczki, macie taki pasek od pępka w dół? Znaczy zrobiła mi się taka kreska czerwona, nie jest to wgłębienie i się zastanawiam czy to normlane(nic nie wpisuje w Google, bo po tych lekturach zawsze wpadam w panikę a do 20 jestem dziś sama w domu)
to zupełnie normalne :) To jest kresa, która pojawia się w II, a najczęściej III trymestrze i znika po porodzie. U niektórych dziewczyn się nie pojawia, jest bardzo jasna lub ciemna - sprawa indywidualna.

Takie coś? To linia z poprzedniej ciąży. W tej nie mam tej linii.

Załączniki

• 20201014_173447.jpg
    20201014_173447.jpg
    75,2 KB · Wyświetleń: 96
Linia negra tak zwana :) tez mam taka brazowa

to zupełnie normalne :) To jest kresa, która pojawia się w II, a najczęściej III trymestrze i znika po porodzie. U niektórych dziewczyn się nie pojawia, jest bardzo jasna lub ciemna - sprawa indywidualna.
Takie coś? To linia z poprzedniej ciąży. W tej nie mam tej linii.
Linia negra tak zwana :) tez mam taka brazowa
Dziekuje dziewczyny😀 serio bałam się to wpisać w Google, zawsze jak coś sprawdzam to mega makabryczne scenariusze mam w głowie 😅

Dziewczyny może Wy cos macie dobrego na przeziebienie: katar, suche gardlo i temp.37.4? Nie mam siły...
Mój sprawdzony sposób to dzban bardzo cieplego napoju - woda, maliny, cytryna, miod. Czasami, gdy nie mam soku z malin, rozpuszczam po prostu w wodzie z cytryna słoik dżemu malinowego lub czarna porzeczka. Dużo, dużo pić, leżeć w ciepłych skarpetkach, w cieplej pizamie, pod kołdrą, tak by sie solidnie spocic. Rano zwykle bylo duzo lepiej. Na suche gardlo jakies pastylki do ssania.

reklama

Ja taka linie miałam już jak byłam nastolatką, nie musiałam być w ciąży, już piętno macierzyńskie wtedy nade mną zawisło 😁

Do góry