reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

U mnie identycznie, żelazo powodowało zaparcia I to takie po kilka dni...
Coz, kazda z nas ma inny organizm i mysle, ze najlepiej po prostu przedstawic problem lekarzowi i on zdecyduje o tym, co w tej sytuacji uczynic. Mi sorbifer czyni rewolucję w brzuchu niewatpliwie - czuje bulgotanie, przewracanie sie wszystkiego w brzuchu, w rezultacie po 3 razy dziennie ląduje w toalecie. Wcześniej raz na dwa, trzy dni.

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi czy pessar może się zsunąć? Po czym to poznać? Zawsze jak zakładałem luteinę to czułam tylko krawędź krążka a dzisiaj wyczułam całą tą część z dziurkami..

Dziewczyny, ja to chyba jestem na prawdę beznadziejnym przypadkiem. Odłączyli mi to całe cudo - atosiban, i oczywiście stawiania się macicy wróciły jak były wcześniej 😔 chyba nie ma dla mnie już na to ratunku.. niby może jest ich trochę mniej, ale szału nie ma. Załamka totalna. Nie wiem jak mam się dogadać ze swoim organizmem, serio.
Jak się nie wyciszą to na pewno będą coś działać, nie zostawią Cię bez niczego 🙏

Odebrałam wynik wymazu. Niestety kolejna bakteria z rodziny gronkowców, ale pojedyncze pałeczki. Moja ginekolog mówi, że pojedynczych się nie leczy. Za tydzień nam się zgłosić na kontrolę szyjki i pewnie kolejny wymaz. 🤦 Czyli dalej leżenie i niepewność.

Dziewczyny powiedzcie mi czy pessar może się zsunąć? Po czym to poznać? Zawsze jak zakładałem luteinę to czułam tylko krawędź krążka a dzisiaj wyczułam całą tą część z dziurkami..
Może się zsunąć ale jak to rozpoznać to nie mam pojęcia, a czujesz go jakoś bardzo niżej jak zwykle? Najlepiej jakby zobaczył to lekarz

Odebrałam wynik wymazu. Niestety kolejna bakteria z rodziny gronkowców, ale pojedyncze pałeczki. Moja ginekolog mówi, że pojedynczych się nie leczy. Za tydzień nam się zgłosić na kontrolę szyjki i pewnie kolejny wymaz. 🤦 Czyli dalej leżenie i niepewność.
Tak mówią i jeśli na dodatek nie dają objawów infekcji. Ja oprócz doustnych probiotyków stosuję też lactovaginal tak co 2 lub 3 dzień, to może zapytaj ginki czy też możesz. Na pewno teraz będziecie kontrolować czy nie wzrastają. A leżenie i niepewność to i tak będą już z nami do końca 😔

Tak mówią i jeśli na dodatek nie dają objawów infekcji. Ja oprócz doustnych probiotyków stosuję też lactovaginal tak co 2 lub 3 dzień, to może zapytaj ginki czy też możesz. Na pewno teraz będziecie kontrolować czy nie wzrastają. A leżenie i niepewność to i tak będą już z nami do końca 😔
A ten lactovaginal to doustnie czy dopochwowo? Bo mi coś mówiła, żebym nic nie brała dopochwowo.

Ja dzisiaj miałam super lekarza na obchodzie 🥴 Pierwszy raz go widzialam. Przyszedł z moją kartą, poprzewracal kartki, pociumkał cos pod nosem... Mowi - dwie ciążę donoszone, szew jest, ale zsuniety, tydzień 23 dopiero, ooooj kiepsko, noooo zobaczymy, może coś z tego będzie 🥴 Wspaniale 😟 Czy Wasi lekarze też Was tak doluja?? 😞

reklama
Hej, też mi ostatnio w wykazie wyszedł gronkowiec, pojedyncze pałeczki, i to samo mi ginekolog powiedział, ze jak pojedyncze i to wymaz sprzed 2 tygodni przed wizyta, to już tego zapewne nie ma, bo objawów infekcji żadnych, i ze zreszta pojedynczych się nie leczy. ALE i tak mi przepisał antybiotyk, i to dwie serie - mówi, ze przez to ze mam szew to jednak woli wszystko wyczyścić ...

Do góry