olka100993
Fanka BB :)
Ktg zapisze czynność skurczową, jak najbardziej. Zdarzają się jednak sytuacje, że Ty czujesz twardość brzucha/napinianie a ktg nie jest w stanie tego zarejestrować, pewnie na zbyt małą amplitudę skurczu (ważne też są: lokalizacja peloty, jej przyciśnięcie do skóry, kalibracja). Ja w pierwszej ciąży miałam peloty przypinane takimi pasami i one dużo lepiej rejestrowały skurcze, teraz dają taką siatkę i przy niej często muszę przytrzymywać te peloty, bo nie zbierają dobrze i ruchów, i skurczów.
To ja miałam KTG z takimi gumami nie jakaś siateczką, i właśnie miałam takie jedno napięcie brzucha w trakcie takie jakby wypychanie się dziecka, i nigdy nie wiedziałam czy traktować to jako skurcz czy właśnie jako wypychanie się go, ale nie pokazał się wtedy skurcz.
A powiedz mi proszę jeszcze, czy ty miałaś sama dietę, czy brałaś insulinę?Dopiero po tygodniu od podania cukier wrócił do normy w moim przypadku
Dokładnie myślę, że im też ciężko wybrać odpowiedni moment, ale wola czasami dmuchać na zimne dlatego zaufałam mojemu lekarzowi, który najwięcej wie o tym co się u mnie dzieje w ciąży. Sama myślałam, żeby jeszcze chwilę poczekać, tak do 28tc bo wiadomo, że nawet nie myślę o tym, że młody mógłby za niedługo być już na świecie, ale już nawet wspominałam i nie rozmawiałam na temat moich przemyśle z nimBoze to wszystko takie trudne ze ja nie wiem jak ci lekarze wgl jakies decyzje podejmuja, te szyjki u kazdej zupelnie inaczej sie zmieniaja-jednej poleci w ciagu dnia a druga z rozwarciem 2 mies chodzi i tez jest ok- podziwiam ten zawod
Hej dziewczyny. Dzięki wielkie za słowa otuchy! Melduje się ze szpitala. Pierwsza dawka sterydów podana, i leci pompa z tokolitykiem. Jestem strasznie przetyrana najpierw podczas przyjęcia na izbie spędziłam 3h!!!!! A teraz te wszystkie wymazy, badania itd. Sytuacja wg. Lekarza przyjmującego określana jako srednia. Mam nadzieje ze leki wkrótce zaczną działać. Będę informować. Dzięki jeszcze raz za wsparcie! W tym jest wielka siła!
Dla lekarzy średnio, czyli jest spoko tu niektóre dziewczyny już pisały, że też dostawały informacje od lekarzy, że nie ma szans na dotrzymanie i zaraz urodzą, a one leżały po kilkanaście tygodni i później to lekarze byli w szoku dlatego wiem, że dla nich to też zagadka jak zachowa się dana szyjka Dawaj znać na bieżąco! Jakie badania ci robią co podają, i wogole jak się czujesz Tylko pozytywne myślenie nas uratuje