Gosia903488
Fanka BB :)
Dziewczyny, nie nakręcajcie się proszę. O tym, czy zakładać, czy nie i gdzie, w jakich warunkach powinien zadecydować wasz lekarz po przedstawieniu Wam za i przeciw. Jak widzicie po nas jest milion lekarzy i milion sposobów prowadzenia ciąż - lekarz bierze za Was odpowiedzialność, zna wasz wywiad medyczny, ma praktykę i widzę. Jeśli któryś z nich będzie uważał, że należy pessar założyć to robi to dla dobra dziecka przede wszystkim. Możecie się zapewne nie zgadzać albo skonsultować z innym lekarzem, ale ten drugi znać waszej historii już nie będzie. Pessar w porównaniu ze szwem jest dużo mniej inwazyjny jak zawsze jest ingerencją w fizjologię, ale po coś się go stosuje i nie chce mi się wierzyć, że jakikolwiek lekarz podejmowałby taką ingerencję bez wskazań, tylko dla spokiju psychicznego matki.Juz sama nie wiem czy sie zgadzac na ten pessar...:/ I z ta nospa tez bede brala tylko chyba jak mnie cos bedzie bolalo. Dobrze ze w ogole wcześniej nie bralam.. Daj znac koniecznie jak po wizycie. A cos Cie w ogole boli? Gdzie planujesz rodzic?
Ja swojej pani Dr ufam bardziej niż mężowi, zawsze mam komolet informacji, sama dopytuje o milion rzeczy i nie wahałam się ani trochę przy decyzji o założeniu. Ale to tylko dlatego, że z lekarzem łączy mnie ogromna więź i pełne zaufanie.