reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

tak, heparyna, acard i kwas foliowy 5mg juz od 6 tc. Moja lekarka podejrzewala, ze cos jest na rzeczy, bo jestem po dwoch stratach.
A wracjac do kwestii szyjek: choc nigdzie nie znalazłam potwierdzenia, zastanawiam sie czy tu tez genetyka nie ma znaczenia. Moja mama lezala z praktycznoe zgladzona szyjka i rozwarciem na 2cm przez 3 miesiace. Dotrwala ze mna do 37 tyg. Wtedy nie bylo usg, tylko badanie na fotelu. U mnie poki co na fotelu ta szyjka wyglada na szczelna. Ot, takie pocieszenie ;)
A jak rusza ci się dziecko cały czas 🙂?

reklama
Oj tak dziewczyny z tą dietą cukrzycową w szpitalach jest dramat... Ja właśnie dlatego boję się pójść do szpitala, jeśli będzie taka potrzeba, bo cukrzycę mam od 7tc i mocno walczyłam, aby nie dostać insuliny i uregulować cukry szczególnie na czczo, co się udało.. a w takim szpitalu to wiadomo jak te starania się zakończą..
Ja dzisiaj 24+4, mój maluch tak szaleje nieraz, a szczególnie w dole brzucha, że aż przy odbycie czuje taki dyskomfort :p

Dobre wieści to takie, że mój lekarz nie ma Covid i przyjmuje dalej ;)

U mnie dokładnie 25+2 ;) Tak, sterydy dostałam od razu po przyjeciu. Nie wiedza jeszcze jak dlugo tu zostane. Zalezy od obserwacji sxyjki, atez nie moga badac jej codziennie, bo im mniej tych ingerencj, tym lepiej. Jakby tego bylo malo, to jeszcze wczoraj dostalam wyniki badan genetycznych w kirunku trombofilii wrodzonej i 3 z 6 mutacji wyszly nieprawidlowe. To nie ma zwiazku z szyjka, ale zawsxe dodatkowa komplikacja
A co ci się działo jaka długość szyjki ze pojechałaś na szpital? :)

Ja dzisiaj tak namarudzilam wiadomościami mężowi, że szok 😁 kazałam mu żeby w końcu wracał z tej delegacji do domu, bo mam już dosyć 😅 😛 serio to już źle znoszę to, że tyle czasu go nie ma a ja jestem sama...
Do tego ostatnio często boli mnie kręgosłup na dole i już powoli poduszka mi nie pomaga na to 😞
A jutro wizyta wieczorem u lekarza i oczywiście mam stracha... trzymajcie jutro kciuki dziewczyny✊😉

reklama
Do góry