reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Tam gdzie ja byłam kolacje dawali o 17😱a ja kolacje jem o 21. Jak jestem w szpitalu to zawsze chudnę. Nie chciałabym być tam kucharką. Muszą być strasznie sfrustrowane. Mam nadzieje że kiedyś to się zmieni.
Trudno nie schudnąć, kiedy to wyliczenie kcal ma służyć do przeżycia a nie najedzenia się 🤭 . Więc kogo to obchodzi, że masz >12h przerwę w jedzeniu. Zmienia się, ale chyba tylko w prywatnych placówkach typu Medicover czy Damiana, bo tam płacisz tyle, że masz prawo wymagać. A tu dziękujesz, że żyjesz 😂 nie jestem w stanie sobie wyobrazić polskiego szpitala z osobnym menu dla różnych ograniczeń żywieniowych, w więzieniu to co innego - mają nawet do wyboru wege.
A ja tu mam jeszcze 1 luksus - prawdziwy, szaaaaary papier toaletowy, taki "miękki" w dotyku, że od razu peeling robi 🤭

reklama
Najważniejsze że jesteś pod dobrą opieką, na luksusy przyjdzie czas I jeszcze sobie odbijesz z nawiązką 😉 ja też jestem w szpitalu i jest całkiem spoko, jedzonko dobre, A dni mi szybko lecą na telefonach I nadrabianiu netflix 🙂
P.s. z tym papierem polecam zaopatrzyć się we własny 😋

Najważniejsze że jesteś pod dobrą opieką, na luksusy przyjdzie czas I jeszcze sobie odbijesz z nawiązką 😉 ja też jestem w szpitalu i jest całkiem spoko, jedzonko dobre, A dni mi szybko lecą na telefonach I nadrabianiu netflix 🙂
P.s. z tym papierem polecam zaopatrzyć się we własny 😋
Mąż mi wrzucił do torby w ostatnim przebłysku rolkę papieru - będę oszczędzać. Ja się oczywiście z tego wszystkiego śmieję tak dla rozładowania moich własnych emocji. Nie oczekuję od nikogo niczego poza fachową opieką, badaniami i rzetelną informacją. Szpital to nie ośrodek wypoczynkowy, jestem tu po to, żeby donosić ciążę tak samo jak Ty. Mnie wystarczy kawałek łóżka i prąd. Też mam Netflixa, kupę książek do przeczytania, o tyle lepsze od leżenia w domu, że tu mogą zadziałać od razu i to jest najważniejsze. A u Ciebie jakie perspektywy? Bo wiem, że całkiem leżysz - szyjka trzyma? Jakie lekarze mają plany?

reklama
Też wam dziewczyny bardziej twardnieje brzuch jak leżycie na wprost? Nawet jak podkładam coś pod nogi a na bokach jak leżę wgl nie odczuwam twardnien?

Do góry