reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Tak, mój mąż mi tu kiedyś Kretę obiecywał po porodzie tylko miałam sobie ładny kopiec w ogrodku znaleźć hehe dzięki, bo ja już i jakiejś innej cukrzycy się doszukałam hehe ostatnio miałaś zgładzoną szyjkę i 2,5 rozwarcia, obecnie nie wiesz. Czyli może być i 5cm.. Ja z takim do 41 tyg chodziłam i to zwiedzilam większość galerii, ogarnęłam dom na błysk i na czworaka szczotką nabłyszczałam podlogi i duuuuuu...paaaaa.... W nocy wody odeszły ze strachu przed wywolywaniem 😤 kuźwa czlowiek leżał wtedy i się bał, ze zaraz urodzi, a to w większości wszystko od dziecka zależy.
Wczoraj miałam 2,5 i pewnie dziś tak samo. Teraz głaszcze sobie dupsko Malego przez brzuch nareszcie mogę go troszkę "pomęczyć" 😄

Właśnie w gabinecie i nie wiem zbytnio co robić bo moj gin nie zlecił mi żadnego posiewu moczu ani nie zmierzył szyjki... nie ukrywam ze korci mnie jechać do szpitala ze mam bóle i skracająca się szyjkę aby zrobili mi wszystko kompleksowo. 🤷🏼‍♀️ Bije się z myślami ale z 2 strony chyba wie moj lekarz co robi nie ? Jest bardzo dobry i ogólnie wiekowy wiec raczej doświadczony....
Proś sama na kolejnej wizycie o mierzenie szyjki. Na IP zawsze możesz jechać. Z lekarzami to jest jak jest ufaj i kontroluj.

A co czułaś jak Ci sie skracala?:/
Miałam rozwolnienie przez tydzień. Mówię mojemu, że mam problem i ból brzucha dziwny. Wcześniej mierzył i była fajna po miesiącu skróciła się. Po duphastonie rozwolnienie przeszło. Progesteron mi chyba spadał chociaż w krwi miałam w normie. Zalecił mi oszczędny tryb życia i po tygodniu kontrolę. Później szpital profilaktycznie (sterydy)

Dziękuje a jak dziś nastawienie ? Synek daje popalić? 😁
Umyłam łazienkę bo mnie już nerwica brała 😄 Mąż pojechał i wróci za dwa tygodnie 😞... Mały dokazuje non stop to znak, że dziś nie szykuje się żadna rewolucja 😄 zauważyłam, że sprzed atakami skurczy jest jakiś ospały.
Ciekawe co powie mój lekarz 🤔 niestety nie dostałam ze szpitala ani jednego zapisu ktg. Jak mu udowodnić co się działo 🤔 wyjdę na wariatkę 😵
Mieszkanie jest czyste i pachnące. Zastanawiam się czy warto ubrać pościel dla dziecka. Niektóre dziewczyny robią to nawet kilka tygodni wcześniej, ale to przecież się kurzy 🤔 olewam

Umyłam łazienkę bo mnie już nerwica brała 😄 Mąż pojechał i wróci za dwa tygodnie 😞... Mały dokazuje non stop to znak, że dziś nie szykuje się żadna rewolucja 😄 zauważyłam, że sprzed atakami skurczy jest jakiś ospały.
Ciekawe co powie mój lekarz 🤔 niestety nie dostałam ze szpitala ani jednego zapisu ktg. Jak mu udowodnić co się działo 🤔 wyjdę na wariatkę 😵
Mieszkanie jest czyste i pachnące. Zastanawiam się czy warto ubrać pościel dla dziecka. Niektóre dziewczyny robią to nawet kilka tygodni wcześniej, ale to przecież się kurzy 🤔 olewam
Tak właśnie tez myśle ze to się będzie kurzyć. Wow to kurczę sama jesteś jak mąż wyjechał :( może synek będzie czekać na tatusia 😁😜

Dziewczyny nie wiem wczoraj po lekarzu się cieszyłam że się polepszyło ale dziś się znów martwię bo się nie mogę ulozyc i co chwilę wstaje z leżaka i się poprawiam martwię się że spinam wtedy brzuch a na lewej stronie w łóżku nie chce leżeć bo wolę na polu na leżaku

reklama
U mnie w Poznaniu porody rodzinne ruszyły, pełno facetów biega po korytarzach 🙂 w moim szpitalu nie trzeba robić testu na covid jeśli się mieszka z ojcem, ponoć w pozostałych już tak, każdy ma chyba inne zasady

Do góry