Ja mam za to inny dylemat bo w sobotę mam wesele siostry wiadomo nie planuje do przodu bo wszystko się może stać ale pytałam lekarza co myśli na ten temat to mówi że jak się będę dobrze czuła to mogę na chwilę iść posiedzieć. Ale ja sama nie wiem co myslec
reklama
Sunflower01
Fanka BB :)
Jeszcze będą musieli Dzieciątko na Świąt zapraszaćDzięki, właśnie się obudziłam całkiem padłam. Wróciłam do domu i uruchomiłam tryb pedanta. Od miesiąca zaniedbałam dom, mąż nie umie sprzątać. W szpitalu łóżko, spacer do lodówki czy wc. Teraz już umyłam pół domu. Czuję się... normalnie! Wszystko idealnie! Mam schizy, że jestem panikarą. Może mam te przepowiadajace tak silne na ktg. Jedno jest pewne będę żyć całkiem normalnie. Mały szaleje i wypycha tyłek.
Czy to możliwe, że te bóle z pleców nie pokazują się w zapisie ktg? Bardziej bolały, ale na ktg widziałam tylko max 30.
Jeszcze dociagne 41tc zobaczycie
Może podczas aplikowania sobie podrażniłas...ja zawsze jak aplikuje zwilżam sobie wodą...Czy piecze was i swędzi pochwa po stosowaniu luteiny bo mnie strasznie zaczela
To już zależy od Ciebie i jak się czujesz...ja raczej bym nie poszła...unikam dłuższego siedzenia, jedynie tylko jak jeżdżę do lekarza, ale i tak mam po takiej wizycie dosyć...Ja mam za to inny dylemat bo w sobotę mam wesele siostry wiadomo nie planuje do przodu bo wszystko się może stać ale pytałam lekarza co myśli na ten temat to mówi że jak się będę dobrze czuła to mogę na chwilę iść posiedzieć. Ale ja sama nie wiem co myslec
Z tego co pisaly tu wczesniej dziewczyny to czop chyba trochę inne zabarwienie ma. W tym temacie sie nie orientuję a kiedy masz wizytę? Ja obstawialabym infekcje bo nawet po luteinie to bardziej plynna mam wydzieline troche z grudkami. Jesli wczesniej tak nie mialas to skonsultuj to z lekarzemA to nie jest ten czop jak jest taki gęsty śluz?:/ Biorę luteine dopochwowo i czasami jak wyciagam aplikator to aż na aplikatorze jest ten śluz.
Amnesia
Fanka BB :)
A to nie jest ten czop jak jest taki gęsty śluz?:/ Biorę luteine dopochwowo i czasami jak wyciagam aplikator to aż na aplikatorze jest ten śluz.
W ciąży, nie wolno uzywać aplikatora. Tak jest napisane w ulotce i tak też radzą ginekolodzy. Czysty palec umyty, odkarzony i nic więcej.
Wszystko zależy od stanu szyjki i tego czy zakladane sa profilaktycznie czy ratunkowo. Ja musialam miec zalozony profilaktycznie takze wczesniej - szew w 15 tc na miekką 3 cm szyjkę a pessar dolozony w 18 tc i na ostatniej wizycie w 23 tc szyjka miala 2,5 cm i wewnętrzny lejek. Ratunkowo zakladaja chyba po 20 tc jezeli szyjka ma ponizej 2,5 cm i sie skracaDziewczyny przy jakiej długości szyjki macie zakładane szwy i pessary? Napiszcie proszę mniej wiecej w którym tc.
reklama
Dlatego czasami lepiej nic nie czytac i zaufac lekarzowi. Kazdy zabieg i operacja niosą za sobą jakies ryzyko. Mysle ze ten szew proponuje wlasnie przez ten lejek zeby nie szedl dalej, ja mam szew i pessar i tez lejek ale na ile to nie wiem. A zakladane mualam jak już mialam e.coli i wytepilam ja antybiotykiem i probiotykami. Zobaczysz jaka bedzie teraz sytuacja z szyjka i razem z lekarzem podejmiesz decyzje.Dziewczyny! W środę mam wizytę i mój gin pobierze mi posiew bo mówił coś o zakładaniu szwu (szyjka 2,7mm i lejek 1,5cm). Strasznie się go boję. Czytałam w necie że założenie szwu skutkuje większym ryzykiem podobnym i wcześniejszym odpłynięciem wód płodowych, osiedlających się tam bakteriom zwłaszcza ecoli, którą miałam w poprzedniej ciąży. Nie wiem co o tym mam myśleć. Czy się zgadzać czy nie? Mój gin mówi że szew lepszy od pessara, ale on jednak mniej inwazyjny. Poprzednie dwa porody zaczęłam samoistnym pęknięciem wód płodowych. Boje się że mogą mi tego szwu nie zdążyć zdjąć? Czytałam że może on pocharatać szyjkę a nawet amputować w trakcie porodu. Jestem przerażona. Nie wiem co robić?
Podziel się: