reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
A ja jestem w szpitalu😬😷 znowu miałam bardzo silne twardnienie/ napisanie mięśni/ skurcze. Oczywiście zajezdzamy I lekarz bada ktg I wszystko cacy... sam nie wie o co chodzi i zostałam na obserwacji. Pomimo tej lataniny szyjkav twardo 3 cm I wszystko wzorowo.
Wyszłam na panikarę, ale naprawdę nie rozumiem tych intensywnych napięć brzucha. Cóż przynajmniej porobią mi komplety badań, tylko jak tak będę wracać co miesiąc to się w końcu wkurzą xD
Oo to ładnie współczuje strachu się najadłas ale dobrze ze wszystko wporzadeczku z dzidzia !! Nawet jak byś miała jeździć do szpitala do miesiąc ale da Ci to komfort psychiczny to jedz najważniejsze zero stresu i dobra opieka ❤️

Mam naprawdę bardzo dobrego ginekologa z Poznania I on nie zakłada szwu na szyjke z 3 cm bo ten zabieg jest obarczony ryzykiem poronnym. Póki co wszystko ustało jeśli chodzi o skurcze I prawdopodobnie znalazła się przyczyna- stan zapalny pęcherza także dostanę furaginę i będzie ok. Biorę leki luteine i nospe i to one trzymają mogą szyjke w ryzach. Nic mi nie planuja zakładać bo na dole jest B wszystko zamknięte i trzyma elegancko. 😊
Coś mi się pomyliło, myślałam, że pisałaś o inwazyjnych metodach wcześniej

Mam naprawdę bardzo dobrego ginekologa z Poznania I on nie zakłada szwu na szyjke z 3 cm bo ten zabieg jest obarczony ryzykiem poronnym. Póki co wszystko ustało jeśli chodzi o skurcze I prawdopodobnie znalazła się przyczyna- stan zapalny pęcherza także dostanę furaginę i będzie ok. Biorę leki luteine i nospe i to one trzymają mogą szyjke w ryzach. Nic mi nie planuja zakładać bo na dole jest B wszystko zamknięte i trzyma elegancko. 😊
No właśnie u mamy ginekolog jest ze powyżej 25 mm to niby wszystko okej z ta szyjka to czemu jesteś pod obserwacja jest miękka ? Pewnie pisałaś ale przegapiłam 🤦🏼‍♀️

Witam się :) ja dzisiaj w nocy nie miałam ekscesów z brzuszkiem naszczescie ale po tabletce dowcipnie mimo iż leżałam budzialam się bo czułam ciagle mokro i musiałam się wycierać. Powiedzcie tez tak macie ? A rano jak bierzecie to wstajecie od razu czy bierzecie i leżycie jakiś czas ?
Luteina lubi wypadać, jej resztki. Czasem białe, czasem żółtawe takie białawe coś na bieliźnie plus śluz

Dobra pisać mi tu jakie macie sposoby na rozwolnienie. Od nocy mnie męczy. Mam nadzieję, że to nie ma nic wspólnego z szykowaniem się do porodu jeszcze. Chociaż miałam ostatnio ten problem jak szyja mi poleciała... Teraz może lecieć ale od 4 rano nie mogę wyjść z WC.

Cześć dziewczyny kolejna noc nie przespana nie zmrużyłam oka. Po nocy brzuch stwardniały powiedzcie co ja mam robić? W nocy jestem strasznie spięta napinam wszystkie mięśnie i nie mogę zasnąć
Wiesz co, ja bym zadzwoniła do lekarza, powiedziała, że nie mogę spać. Może da Ci coś na sen. Albo syrop na uspokojenie. Bo te nerwy nie są dobre ani dla Ciebie, ani dla dziecka ani dla szyjki. Musisz się wysypiać!

reklama
A ja nie biorę nospy pocieszylyscie mnie ze tez odczuwacie jakieś bóle ja mam macice jednorozna to może się rozrasta i przygotowuje do nowej roli c

Do góry