reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

A macie zaleconą nospe na napinanie brzucha? Ja mam brać doraźnie tylko, jak bardzo mi brzuch doskwiera, ciekawa jestem czy któraś z nas bierze regularnie, np. 3x1 jak tutaj wcześniej w wątki dziewczynom lekarze zapisywali. Mój lekarz mówi, ze nospa rozluźnia mięśnie, i przez to tez może zmiękczać szyjkę macicy, bo to tez mięsień ehhhh
Biorę 3x1 codziennie, czy boli, czy nie, ale i tak boli i sie napina. O,dziś od rana chodzić nie mogę tak mi się spina brzuch. 3 kroki i koniec. Więc albo kiepsko działa, albo bez niej bym oddychać nie mogła 🤷

reklama
Biorę 3x1 codziennie, czy boli, czy nie, ale i tak boli i sie napina. O,dziś od rana chodzić nie mogę tak mi się spina brzuch. 3 kroki i koniec. Więc albo kiepsko działa, albo bez niej bym oddychać nie mogła 🤷
Na mnie nawet działa, biorę jedna tabletkę na noc - jak to napisałaś czy boli, czy nie - i wtedy mam cała noc spokój. A jak nie wezmę to się wybudzam o 3 nad ranem z twardnieniami, czasem bolesnymi. Chyba się nie będę lekarzowi przyznawać i zapodam sobie nocnA dawkę nospy na stałe. Może to efekt placebo, ze coś biorę ;)

A lekarz to jakos komentuje? W sensie, ze inne leki da, albo kroplówka s szpitalu, czy raczej, ze taka uroda i brać nospe? Bo mój mówił, ze ma w obwodzie jeszcze jakiś lek silny na skurcze, i ze to nie jak nospa, kiedy potrzeba, tylko to trzeba 2 tygodnie brać jak już się zacznie. Aż go zapytam z ciekawości jak się ten lek nazywa

A lekarz to jakos komentuje? W sensie, ze inne leki da, albo kroplówka s szpitalu, czy raczej, ze taka uroda i brać nospe? Bo mój mówił, ze ma w obwodzie jeszcze jakiś lek silny na skurcze, i ze to nie jak nospa, kiedy potrzeba, tylko to trzeba 2 tygodnie brać jak już się zacznie. Aż go zapytam z ciekawości jak się ten lek nazywa
Właśnie o mocniejszych lekach nic nie mówi, biorę. Tylko leżeć jak nie mogę chodzić. A jak boli to mam na IP podjechać - tylko musiałabym tam zamieszkać🤷 Mam macice dwurożna i ona może dawać dolegliwości bolewe i skurczowe.
Poprzednia ciąża też na nospie i magnezie i oszczędzaniu się.
Będę go meczyc w poniedziałek bo jest dużo gorzej niż z Młodym, tzn bardziej mnie to wszystko boli. Na tym etapie jeszcze do pracy chodziłam a teraz do łazienki się muszę ścian podpierac nie raz.

A ja jestem w szpitalu😬😷 znowu miałam bardzo silne twardnienie/ napisanie mięśni/ skurcze. Oczywiście zajezdzamy I lekarz bada ktg I wszystko cacy... sam nie wie o co chodzi i zostałam na obserwacji. Pomimo tej lataniny szyjkav twardo 3 cm I wszystko wzorowo.
Wyszłam na panikarę, ale naprawdę nie rozumiem tych intensywnych napięć brzucha. Cóż przynajmniej porobią mi komplety badań, tylko jak tak będę wracać co miesiąc to się w końcu wkurzą xD
Jesteś już po KTG? Co widać? Przy twardnienie są skurcze?

Wczoraj padłam. Postanowiłam złożyć zażalenie. Jeszcze mój lekarz mi odpisał i się wkurzył. Przespałam, odpoczełam i już mi lepiej.

Jak mija Wam poranek?
Ktoś nam tu do szpitala trafił. Czasami skurcze, napinanie się jest u kobiety fizjologiczne. Lekarz mi mówil, ze niektóre kobiety zwykle skurcze braxtona hicksa będą odczuwały jak porodowe, a wcale nie musi to oznaczać, ze z ich szyjką dzieje się coś złego. To moja druga ciąża, a ja nadal nie wiem co to skurcze przepowiadające, a szyjka poleciała od tak.. moze taka Twoja uroda. Musisz wyluzować, bo sres nie sluży ani Tobie, ani dziecku. Jezeli bezpieczniej czujesz się w szpitalu, to teraz juz tylko głowa do góry i daj dzidzi odetchnąć, bo mama znerwicowana i dzidzia również. Będzie dobrze 🥰😊
Żadna moja znajoma nie miała tajemniczych skurczy przepowiadających. Chyba tylko ja. Bo mam je raz nieregularnie, raz regularnie, ale się wyciszają i nie rodzę.

A macie zaleconą nospe na napinanie brzucha? Ja mam brać doraźnie tylko, jak bardzo mi brzuch doskwiera, ciekawa jestem czy któraś z nas bierze regularnie, np. 3x1 jak tutaj wcześniej w wątki dziewczynom lekarze zapisywali. Mój lekarz mówi, ze nospa rozluźnia mięśnie, i przez to tez może zmiękczać szyjkę macicy, bo to tez mięsień ehhhh
Mój ginekolog kazał brać doraźnie. W szpitalu dawali mi trzy razy dziennie. Bądź tu mądry i pisz wiersze

@Nasturcja91 czy Twoja szyjka ma 3cm? I jest zamknięta? Jeżeli tak to warto naciskać na lekarza i zakładać szwy? Podobno można narobić więcej złego niż dobrego taką profilaktyką. Mi już w 32tc powiedzieli, że jeżeli szyjka ma 2,7cm to ingerencja może wywołać poród i najpierwej będziemy próbować samymi lekami. Bierzesz jakieś leki?

@Nasturcja91 czy Twoja szyjka ma 3cm? I jest zamknięta? Jeżeli tak to warto naciskać na lekarza i zakładać szwy? Podobno można narobić więcej złego niż dobrego taką profilaktyką. Mi już w 32tc powiedzieli, że jeżeli szyjka ma 2,7cm to ingerencja może wywołać poród i najpierwej będziemy próbować samymi lekami. Bierzesz jakieś leki?
Mam naprawdę bardzo dobrego ginekologa z Poznania I on nie zakłada szwu na szyjke z 3 cm bo ten zabieg jest obarczony ryzykiem poronnym. Póki co wszystko ustało jeśli chodzi o skurcze I prawdopodobnie znalazła się przyczyna- stan zapalny pęcherza także dostanę furaginę i będzie ok. Biorę leki luteine i nospe i to one trzymają mogą szyjke w ryzach. Nic mi nie planuja zakładać bo na dole jest B wszystko zamknięte i trzyma elegancko. 😊

reklama
Witam się :) ja dzisiaj w nocy nie miałam ekscesów z brzuszkiem naszczescie ale po tabletce dowcipnie mimo iż leżałam budzialam się bo czułam ciagle mokro i musiałam się wycierać. Powiedzcie tez tak macie ? A rano jak bierzecie to wstajecie od razu czy bierzecie i leżycie jakiś czas ?

Do góry