reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Udało Ci się uspokoić a miałaś problemy ze snem? Też masz problem z szyjką wpłynęło to jakoś na skracanie
Ja miałam problemy z szyjką rok temu, jeśli chodzi o sen to było różnie, raz spałam innym razem wierciłam się całą noc. Musisz zaakceptować to, że musisz poleniuchować bo to dużo daje :) A jeśli chodzi o stres to sobie myślałam, że stres w niczym mi nie pomoże, a jedynie może zaszkodzić. Czy wpływa na skracanie to nie wiem ale ogólnie źle wpływa na organizm..

Edit: I trafiłaś w bardzo fajne miejsce. Dziewczyny dają tutaj bardzo dużo wsparcia i wiesz, ze nie jesteś jedyna w takiej sytuacji :)

reklama
Dziewczyny nie mogę sobie poradzić jestem strasznie zdenerwowana pewnie dlatego że nie spałam i nerwy mi siadają jak sobie radzicie żeby nie mieć czarnych myśli? Strasznie się boję że wywołam tym poród
Naprawdę nie myśl i nie czytaj za dużo 😁 też tak miałam, ale teraz skupiam się na każdym dniu i tak od tygodnia do tygodnia skończonego 😊 skup się na czymś innym np. czytanie, oglądanie TV. Ja dodatkowo przez ten czas oglądam meble i rzeczy do nowego mieszkania, uczę się języka i jakoś leci. Do tego mój mąż potrafi tak mnie postawić do pionu, że czasami szybciej wkurzę się, jak on się wkurza 😁😂ale poserio żyj dniem za dniem. Jak coś będzie nie tak lekarz coś Ci założy i będzie ok. Mój nic mi na 3 cm nie zakładał i tak już mamy 31 tc😊 najgorsza rzeczą są nerwy i czytanie o tym. To nic nie da.

Wykorzystaj czas na leniuchowanie, bo po porodzie zapomnisz o tym 😉 ja tak leżę już 10 tygodni i wierz mi wkurza mnie bałagan w mieszkaniu, że mąż inaczej coś gotuje itd. ale co tam 😁 Ale teraz chociaż odpoczywam, a mąż w końcu zobaczył ile to jest pracy w domu hehehe 😀😂

Naprawdę nie myśl i nie czytaj za dużo 😁 też tak miałam, ale teraz skupiam się na każdym dniu i tak od tygodnia do tygodnia skończonego 😊 skup się na czymś innym np. czytanie, oglądanie TV. Ja dodatkowo przez ten czas oglądam meble i rzeczy do nowego mieszkania, uczę się języka i jakoś leci. Do tego mój mąż potrafi tak mnie postawić do pionu, że czasami szybciej wkurzę się, jak on się wkurza 😁😂ale poserio żyj dniem za dniem. Jak coś będzie nie tak lekarz coś Ci założy i będzie ok. Mój nic mi na 3 cm nie zakładał i tak już mamy 31 tc😊 najgorsza rzeczą są nerwy i czytanie o tym. To nic nie da.

Wykorzystaj czas na leniuchowanie, bo po porodzie zapomnisz o tym 😉 ja tak leżę już 10 tygodni i wierz mi wkurza mnie bałagan w mieszkaniu, że mąż inaczej coś gotuje itd. ale co tam 😁 Ale teraz chociaż odpoczywam, a mąż w końcu zobaczył ile to jest pracy w domu hehehe 😀😂
Mam nadzieję że postawie się do pionu jak nareszcie się wyspie bo uważam że to ma teraz duzy wpływ na moją psychikę. Hehe mój mąż wczoraj mój pierwszy dzień leżenia stwierdził że ze zrobieniem bułek do pracy długo schodzi 😁

Kurczę mam po raz 1 takie mrowienie w małej 😱😭 tez macie takie uczucie ? Nigdy wcześniej go nie doświadczyłam w sumie od wczoraj dowiedziałam się dopiero ze szyjka mi się skraca i nie wiem czy panikuje czy to tez jakieś przesłanki ze się skraca i mam już dzwonic do gina o pesar ?

Mam nadzieję że postawie się do pionu jak nareszcie się wyspie bo uważam że to ma teraz duzy wpływ na moją psychikę. Hehe mój mąż wczoraj mój pierwszy dzień leżenia stwierdził że ze zrobieniem bułek do pracy długo schodzi 😁
Przed snem staraj się jak najmniej myśleć źle, ja to zawsze zajmuje głowę jakimiś głupotami albo tak długi oglądam tv, aż zasnę 😉
😁mój tak samo, plus gotowanie obiadów i kolacja hehehe 😀
Ale znajduje plusy tej sytuacji w postaci, że mój mąż stwierdził, że do nowego mieszkania kupujemy zmywarkę i koniecznie suszarkę do prania (nie znosi rozwieszania drobnych rzeczy 😂😉)

Przed snem staraj się jak najmniej myśleć źle, ja to zawsze zajmuje głowę jakimiś głupotami albo tak długi oglądam tv, aż zasnę 😉
😁mój tak samo, plus gotowanie obiadów i kolacja hehehe 😀
Ale znajduje plusy tej sytuacji w postaci, że mój mąż stwierdził, że do nowego mieszkania kupujemy zmywarkę i koniecznie suszarkę do prania (nie znosi rozwieszania drobnych rzeczy 😂😉)
A napinanie brzucha jest normalne?

reklama
Do góry