reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

A nie jest tak, że trochę psychika działa, tzn dużo o tym myślimy i wszystko traktujemy jak oznakę porodu. Co do emerytek - mają więcej wigoru ode mnie 🙈 a ja ledwo połowę przekroczyłam ciąży.

Witamy nowa mamusie - życzę Ci, żebyś za jakiś czas pytala "dziewczyny, jak wywołać porod bo to już 42 tc?" 🙃

Wkladam sobie codziennie luteine. Bawiliśmy się w npr, to wiem, gdzie jest szyjka. I codziennie swiruje, że albo za nisko, albo za duża a dziś jakąś taka Malutka na znowu mam schizy. A lekarz mi zadzwonił wieczorem, żeby jutrzejszą wizytę na poniedziałek przełożyć. Tyle czasu w niewiedzy. Od 2 tygodni nie widziałam dziecka 🙈

A kręgosłup to mi teguje jak 150 jak na okres oczywiście i chodzę jak kaczka.

Pozalilam się ;)

@KatGde czyli ostatniego dni w dwupaku? Oszczędzaj się i zbieraj siły :) jesteś super dzielna :)
Od dawna boli Cie kregoslup? Ja od wczoraj tez mam bóle:(

reklama
Od dawna boli Cie kregoslup? Ja od wczoraj tez mam bóle:(
Od dawna bardzo. Chyba od początku nawet. Nasilił mi się, jak szyjka się skróciła, to wtedy czułam dramatycznie i plecy i brzuch (na tyle, że dzwoniłam do lekarza, żeby mnie przyjął tego samego dnia). A tak to każdego dnia, nawet jak z szyjka jest lepiej. Takie uczucie, jak przed i w czasie okresu. Bo to samym dołem mi jedzie.
Może Dzieciątko uciska jakis nerw. Kiedy masz teraz wizytę?

Dziewczyny ratunku 😏 proszę o jakieś sposoby uspokojenia tego diabełka w brzuchu, kurczę normalnie wyciska łzy najgorzej jak się rozciąga i mam wrażenie że zaraz zobaczę w kroczu jej rączki 😱 was też tak boli ? Kurczę... 😒

Dziękuję za ciepłe przyjęcie 🙂. Teściowa opiekuje się mną, złota kobieta, jem w łóżku i tylko wstaje do wc. Luteina i leżenie póki co pomaga utrzymać te 3cm. Psychicznie jest tak sobie, ale oglądam cały dzień tv I staram się czymś zajać myśli, żeby nie myśleć o zagrożeniu 🙂 też mi twardnieje brzuch ale to jest na pewno też spowodowane pozycja leżąca. Na pocieszenie wam powiem że koleżanka, która rodziła kilka dni temu, miała podobną sytuację ze skracająca szyjka I nawet rozwarciem, też jej nie założyli nic tylko luteina I leżenie, potem sterydy na plucka, okazało się że niepotrzebnie bo urodziła dopiero w 37 tyg po odstawieniu luteiny 🙂
Hej, też jestem nową szyjkową w tej grupie wsparcia👍 i widzę ze dziewczyny dają radę to i my musimy. Nie moze byc inaczej tylko psychike musimy odpowiednio podreperowac☺ ja mam zabezpieczenie w postaci szwu i pessara ale główka i tak pracuje i swoje robi. W ktorym jestes teraz tygodniu? Jesli lekarz zauwazy cos niepokojacego to na pewno tez dolozy Ci dodatkowe zabezpieczenie ale jezeli szyjka bedzie stala w miejscu to nie ma sensu ingerowac bo sporo mamusiek wytrzymuje tylko na lezeniu i lekach. Ja przy kazdym twardnieniu brzucha widzę juz to skracanie szyjki a wizyty mam co 3 tyg, ktore ciągną mi sie jak wieczność😱

Od dawna bardzo. Chyba od początku nawet. Nasilił mi się, jak szyjka się skróciła, to wtedy czułam dramatycznie i plecy i brzuch (na tyle, że dzwoniłam do lekarza, żeby mnie przyjął tego samego dnia). A tak to każdego dnia, nawet jak z szyjka jest lepiej. Takie uczucie, jak przed i w czasie okresu. Bo to samym dołem mi jedzie.
Może Dzieciątko uciska jakis nerw. Kiedy masz teraz wizytę?
Mialam we wtorek ;), kolejna za 2 tyg

Dziewczyny ratunku 😏 proszę o jakieś sposoby uspokojenia tego diabełka w brzuchu, kurczę normalnie wyciska łzy najgorzej jak się rozciąga i mam wrażenie że zaraz zobaczę w kroczu jej rączki 😱 was też tak boli ? Kurczę... 😒
Spoko raczej nie zobaczysz ma malutkie łapeczki🤣
Ja mojemu puszczam koncerty Mozarta., Na YT jest pełno relaksującej muzyki. Zawsze działa. Polecam.

Mój mnie zawsze do wanny wkładał w pilnował, żebym 40 minut w niej siedziała bo woda łagodzi skurcze. A mnie tyłek az bolał od tej wanny. I co by było, gdyby mi te wody w wannie odeszły - nie wiedziałabym 🙈
Teraz ogromne wyzwanie przed Tobą. Organizm działa, żebys mogła wkrótce powitać Skarb :) To nie spaceruj tylko spij, bo po porodzie to będzie luksus, jakiego prędko nie doczekasz ;)

U mamy ginekolog czytałam ostatnio, że jak nie możesz mówić, to porodowe skurcze
Też się naczytałam już chyba pół internetu za mną... Jak nie czułam nic, wtedy w 32tc, to lekarze wpadli w popłoch i zatrzymywali poród domniemany bo ktg szalało a teraz ledwo chodzę i zapis był marny. Idiotyczne. Dobra czekam w domu. Mały szaleje więc jest jak zawsze

reklama
Do góry