reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Generalnie jutro idę na wizytę 16:30. Lekarz chce mnie zobaczyć po odstawieniu leków.

🤔 niestety nie można iść z mężem... Biedak bedzie czekać w aucie.

Sama jestem ciekawa co tam się dzieje. Od rana mam ból brzucha przypominający zbliżający się okres. To mogą być te skurcze przepowiadajace? Możliwe, że to ciągnie blizna po wyrostku z 2017r. Ogólnie bóle menstruacyjne mam znacznie mocniejsze niż to teraz (przy nich mdlałam, ale to patologia, dla przykładu złamana z przemieszczeniem noga w śródstopiu mniej mnie bolała niż typowy okres).

reklama
Głównie, kucie. Jak miałam gorszą szyjkę to jeszcze dziwny ucisk coś jak "nacisk stolca" tylko nie z tej strony. Teraz tylko kucie. Możliwe, że i Twój Skarb się wstawił w kanał czytałam, że grzeczne dzieci robią to około 35/36tc. Nooo i oczywiście uderzenia łapkami bardzo nisko w miednicy. Pewnie zobaczysz na USG gdzie już jest. Chociaż to czuć przez brzuch. Teraz mam całkiem puste boki brzucha, pod żebrami też jest luz. Dupeczka Młodego jest mobilna raz z lewej raz z prawej strony brzucha, ale daleko nie "ucieka" bo ma już głowę "w potrzasku".

Jak ja uwielbiam Twoje opisy malucha w brzuchu 😁 no nikt mi tak tego nie zobrazuje tak jak Ty, nawet mój lekarz 😀

To teraz się trochę uspokoiłam, bo ja nadal kopniaki czuję wysoko pod żebrami. To jutro będziemy trzymać kciuki za Ciebie! Ja mam 10 w piatek. No trochę szkoda, ze nasi partnerzy/mężowie nie mogą z nami być na wizytach albo przy porodzie np: swojego pierwszego dziecka. Nie wiem kiedy na dobre we wszystkich szpitalach wrócą porody rodzinne.

Jak ja uwielbiam Twoje opisy malucha w brzuchu 😁 no nikt mi tak tego nie zobrazuje tak jak Ty, nawet mój lekarz 😀

To teraz się trochę uspokoiłam, bo ja nadal kopniaki czuję wysoko pod żebrami. To jutro będziemy trzymać kciuki za Ciebie! Ja mam 10 w piatek. No trochę szkoda, ze nasi partnerzy/mężowie nie mogą z nami być na wizytach albo przy porodzie np: swojego pierwszego dziecka. Nie wiem kiedy na dobre we wszystkich szpitalach wrócą porody rodzinne.
U nas można rodzić z mężem, ale to raczej jest etap "wyjmowania dziecka" z ojcem niż cały poród. Dopiero na sam koniec wpuszczą Tatę. Brak odwiedzin też mnie przeraża. Ja nawet nie wiem jak ubrać dziecko! Szkoły rodzenia tylko online a to za mało, brak małych dzieci w rodzinie! Zepsuje Malucha! Serio przeraża mnie bardziej to po porodzie niż poród.

Szkoda, że nie ma porodów rodzinnych do biedronki i kawiarni mogę iść z mężem a rodzić nie. Kobiety na salach leżą jedna przy drugiej skąd wiadomo, że są zdrowe? Logika głupiego...

A i jeszcze w łóżku śpię z moim i nie zachowuje bezpiecznego dystansu.

U nas można rodzić z mężem, ale to raczej jest etap "wyjmowania dziecka" z ojcem niż cały poród. Dopiero na sam koniec wpuszczą Tatę. Brak odwiedzin też mnie przeraża. Ja nawet nie wiem jak ubrać dziecko! Szkoły rodzenia tylko online a to za mało, brak małych dzieci w rodzinie! Zepsuje Malucha! Serio przeraża mnie bardziej to po porodzie niż poród.

Szkoda, że nie ma porodów rodzinnych do biedronki i kawiarni mogę iść z mężem a rodzić nie. Kobiety na salach leżą jedna przy drugiej skąd wiadomo, że są zdrowe? Logika głupiego...

A i jeszcze w łóżku śpię z moim i nie zachowuje bezpiecznego dystansu.
Masz rację z tym w 100%.
Mnie też przeraża i zarówno poród (bo z tym może być różnie) i po nim. Jeśli będzie cc, to nikt mi nie pomoże przy Małym...spoko😁 ja też jestem tylko po szkole rodzenia online i całe to ubieranie mnie przeraża. Bądź prawidłowe podnoszenie. Zwłaszcza że moja koleżanka rodziła w maju w tym samym szpitalu, co ja będę, i oceniła że położne mają Ciebie głęboko w czterech literach...

Cześć 😁 wstałam dzisiaj wcześniej, aby ten mocz oddać do laboratorium...i żyje nadzieja, że teraz nie była zanieczyszczona...przeszłam się tylko kawałek a wszystko mnie boli...

A popołudniu ten nieszczęsny stomatolog 😱🙈🙈cholerka mam stracha przed nim jak nie wiem co...

U mnie Mały jest już od 20 tygodnia dość nisko, często czuję jak tam mi wierci, jakby przy szyjce... jeszcze ostatnio na wizycie jak gadałam z lekarzem o tym, że mogę wcześniej urodzić, to on że jeśli szybko Mały znajdzie się w kanale rodnym, to będzie poród sn...ja już przestałam się nastawiać czy to będzie cc czy sn...jak nie wiem czy coś wcześniej nie zacznie się, tego to się panicznie boję 😞

Cześć 😁 wstałam dzisiaj wcześniej, aby ten mocz oddać do laboratorium...i żyje nadzieja, że teraz nie była zanieczyszczona...przeszłam się tylko kawałek a wszystko mnie boli...

A popołudniu ten nieszczęsny stomatolog 😱🙈🙈cholerka mam stracha przed nim jak nie wiem co...

U mnie Mały jest już od 20 tygodnia dość nisko, często czuję jak tam mi wierci, jakby przy szyjce... jeszcze ostatnio na wizycie jak gadałam z lekarzem o tym, że mogę wcześniej urodzić, to on że jeśli szybko Mały znajdzie się w kanale rodnym, to będzie poród sn...ja już przestałam się nastawiać czy to będzie cc czy sn...jak nie wiem czy coś wcześniej nie zacznie się, tego to się panicznie boję 😞
Na USG od 20tc jest ciągle głową w dół?

Który masz teraz tc?

reklama
@Annszul moja córka też byla glówka w dół na kazdej wizycie od 12 tyg i to centralniena szyjce. Stąd u mmie lejek i szyjka w 30 tyg. Wtedy też lekarz stwierdził, ze brzuch mi opadł, a ja nic nie wiedziałam. Jesteś już w 30 tyg, i zaczełaś 31 już zaraz zaczniesz 32. Jesteś już wygrana 😊🥰

Do góry