reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Generalnie jutro idę na wizytę 16:30. Lekarz chce mnie zobaczyć po odstawieniu leków.

🤔 niestety nie można iść z mężem... Biedak bedzie czekać w aucie.

Sama jestem ciekawa co tam się dzieje. Od rana mam ból brzucha przypominający zbliżający się okres. To mogą być te skurcze przepowiadajace? Możliwe, że to ciągnie blizna po wyrostku z 2017r. Ogólnie bóle menstruacyjne mam znacznie mocniejsze niż to teraz (przy nich mdlałam, ale to patologia, dla przykładu złamana z przemieszczeniem noga w śródstopiu mniej mnie bolała niż typowy okres).

reklama
Głównie, kucie. Jak miałam gorszą szyjkę to jeszcze dziwny ucisk coś jak "nacisk stolca" tylko nie z tej strony. Teraz tylko kucie. Możliwe, że i Twój Skarb się wstawił w kanał czytałam, że grzeczne dzieci robią to około 35/36tc. Nooo i oczywiście uderzenia łapkami bardzo nisko w miednicy. Pewnie zobaczysz na USG gdzie już jest. Chociaż to czuć przez brzuch. Teraz mam całkiem puste boki brzucha, pod żebrami też jest luz. Dupeczka Młodego jest mobilna raz z lewej raz z prawej strony brzucha, ale daleko nie "ucieka" bo ma już głowę "w potrzasku".

Jak ja uwielbiam Twoje opisy malucha w brzuchu 😁 no nikt mi tak tego nie zobrazuje tak jak Ty, nawet mój lekarz 😀

To teraz się trochę uspokoiłam, bo ja nadal kopniaki czuję wysoko pod żebrami. To jutro będziemy trzymać kciuki za Ciebie! Ja mam 10 w piatek. No trochę szkoda, ze nasi partnerzy/mężowie nie mogą z nami być na wizytach albo przy porodzie np: swojego pierwszego dziecka. Nie wiem kiedy na dobre we wszystkich szpitalach wrócą porody rodzinne.

Jak ja uwielbiam Twoje opisy malucha w brzuchu 😁 no nikt mi tak tego nie zobrazuje tak jak Ty, nawet mój lekarz 😀

To teraz się trochę uspokoiłam, bo ja nadal kopniaki czuję wysoko pod żebrami. To jutro będziemy trzymać kciuki za Ciebie! Ja mam 10 w piatek. No trochę szkoda, ze nasi partnerzy/mężowie nie mogą z nami być na wizytach albo przy porodzie np: swojego pierwszego dziecka. Nie wiem kiedy na dobre we wszystkich szpitalach wrócą porody rodzinne.
U nas można rodzić z mężem, ale to raczej jest etap "wyjmowania dziecka" z ojcem niż cały poród. Dopiero na sam koniec wpuszczą Tatę. Brak odwiedzin też mnie przeraża. Ja nawet nie wiem jak ubrać dziecko! Szkoły rodzenia tylko online a to za mało, brak małych dzieci w rodzinie! Zepsuje Malucha! Serio przeraża mnie bardziej to po porodzie niż poród.

Szkoda, że nie ma porodów rodzinnych do biedronki i kawiarni mogę iść z mężem a rodzić nie. Kobiety na salach leżą jedna przy drugiej skąd wiadomo, że są zdrowe? Logika głupiego...

A i jeszcze w łóżku śpię z moim i nie zachowuje bezpiecznego dystansu.

U nas można rodzić z mężem, ale to raczej jest etap "wyjmowania dziecka" z ojcem niż cały poród. Dopiero na sam koniec wpuszczą Tatę. Brak odwiedzin też mnie przeraża. Ja nawet nie wiem jak ubrać dziecko! Szkoły rodzenia tylko online a to za mało, brak małych dzieci w rodzinie! Zepsuje Malucha! Serio przeraża mnie bardziej to po porodzie niż poród.

Szkoda, że nie ma porodów rodzinnych do biedronki i kawiarni mogę iść z mężem a rodzić nie. Kobiety na salach leżą jedna przy drugiej skąd wiadomo, że są zdrowe? Logika głupiego...

A i jeszcze w łóżku śpię z moim i nie zachowuje bezpiecznego dystansu.
Masz rację z tym w 100%.
Mnie też przeraża i zarówno poród (bo z tym może być różnie) i po nim. Jeśli będzie cc, to nikt mi nie pomoże przy Małym...spoko😁 ja też jestem tylko po szkole rodzenia online i całe to ubieranie mnie przeraża. Bądź prawidłowe podnoszenie. Zwłaszcza że moja koleżanka rodziła w maju w tym samym szpitalu, co ja będę, i oceniła że położne mają Ciebie głęboko w czterech literach...

Cześć 😁 wstałam dzisiaj wcześniej, aby ten mocz oddać do laboratorium...i żyje nadzieja, że teraz nie była zanieczyszczona...przeszłam się tylko kawałek a wszystko mnie boli...

A popołudniu ten nieszczęsny stomatolog 😱🙈🙈cholerka mam stracha przed nim jak nie wiem co...

U mnie Mały jest już od 20 tygodnia dość nisko, często czuję jak tam mi wierci, jakby przy szyjce... jeszcze ostatnio na wizycie jak gadałam z lekarzem o tym, że mogę wcześniej urodzić, to on że jeśli szybko Mały znajdzie się w kanale rodnym, to będzie poród sn...ja już przestałam się nastawiać czy to będzie cc czy sn...jak nie wiem czy coś wcześniej nie zacznie się, tego to się panicznie boję 😞

Cześć 😁 wstałam dzisiaj wcześniej, aby ten mocz oddać do laboratorium...i żyje nadzieja, że teraz nie była zanieczyszczona...przeszłam się tylko kawałek a wszystko mnie boli...

A popołudniu ten nieszczęsny stomatolog 😱🙈🙈cholerka mam stracha przed nim jak nie wiem co...

U mnie Mały jest już od 20 tygodnia dość nisko, często czuję jak tam mi wierci, jakby przy szyjce... jeszcze ostatnio na wizycie jak gadałam z lekarzem o tym, że mogę wcześniej urodzić, to on że jeśli szybko Mały znajdzie się w kanale rodnym, to będzie poród sn...ja już przestałam się nastawiać czy to będzie cc czy sn...jak nie wiem czy coś wcześniej nie zacznie się, tego to się panicznie boję 😞
Na USG od 20tc jest ciągle głową w dół?

Który masz teraz tc?

reklama
@Annszul moja córka też byla glówka w dół na kazdej wizycie od 12 tyg i to centralniena szyjce. Stąd u mmie lejek i szyjka w 30 tyg. Wtedy też lekarz stwierdził, ze brzuch mi opadł, a ja nic nie wiedziałam. Jesteś już w 30 tyg, i zaczełaś 31 już zaraz zaczniesz 32. Jesteś już wygrana 😊🥰

Do góry