reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Wiem co czujesz bo też się przeprowadzałam jak byłam w połowie ciąży. Ja bym poszukała innego ginekologa w miejscu gdzie się przeprowadziłaś i porównała opinie. Co do odstawienia tabletek to trudno mi powiedzieć. Może niech się wypowiedzą dziewczyny co mają większe doświadczenie. Ja biorę tylko luteinę. To jest progesteron więc raczej nie zaszkodzi jak będziesz dalej brała. Ja mam okropne bóle w całej miednicy, pachwinach i kroku i niby to normalne choć mi czasem odcina nogę w pachwinie i mam problem z chodzeniem to mija po paru dniach.
Dzięki, trochę mnie pocieszyłaś🙂 Z tabletek zostałam przy magnezie i dha. Morfologię miałam bardzo ladna w szpitalu. Niby wszystko okay ale i tak stres jest.. Dzwoniłam dziś do ginekologów tutaj, udało mi się znaleźć termin za tydzień, 200zl wizyta:/ pójdę i nie powiem o tej szyjce, zobaczę czy on coś zauważy. Najwyzej potem dopytam

Dziewczyny czy każda z was bierze jakieś leki przeciwzakrzepowe ja leżę już 10 tygodni i nic nie biorę. I jeszcze jedno pytanko jak sobie radzicie przy takich upalach w łóżku?

Dziewczyny czy każda z was bierze jakieś leki przeciwzakrzepowe ja leżę już 10 tygodni i nic nie biorę. I jeszcze jedno pytanko jak sobie radzicie przy takich upalach w łóżku?
Ja dostałam profilaktycznie, bo nie jest znana przyczyna poprzedniego późnego poronienia.
Co do upałów to ja mam zaluzje i czarne zasłony, okna otwarte cały dzień. Lodówka pełna wody i soków. Zamrażarka pełna lodu. Jeszcze muszę wiatrak wyciągnąć z piwnicy. Ja normalnie ciezko radze sobie z upalami A teraz w ciąży to pewnie będzie masakra, szczególnie że trzy ostatnie miesiące wypadają mi na lipiec, sierpień, wrzesień.

reklama
Myśle ze powinna Ci powiedzieć gdyby było przodujące ale tez bym się wolała upewnić na Twoim miejscu
Też tak myślę, że by mi powiedziała, ale właśnie wolę się nawet 3x dopytać. I być spokojniejsza 😉

Jeśli chodzi o ruchy to poczułam w 18 tygodniu. W pierwszej ciąży przy tylnej ścianie poczułam w 21 tygodniu.

Do góry