reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziś usłyszałam od tej babki że moja szyjka ma lepiej niż centymetr , mocno trzyma a mój lekarz powiedział że nie da się zmierzyć a jednak? i dziwi się że ja cały czas leżę, powiedziała że powinnam chodzić po domu do tego co 2 dni wyjść na krótki spacer A jeśli tak bardzo się boję to dostawać zastrzyki przeciw zakrzepowe czy jakis tak !!! No kur... w środę za tydzień mam wizytę u swojego gina już chyba taka milutka to nie będę!

No mój mnie straszył właśnie zastrzykami jak nie zacznę chodzić i jeszcze mi powiedział, że lepiej abym trochę spacerowała, bo inaczej znowu z oxy przy porodzie wyladuję, bo macica się przez to ciągle leżenie rozleniwi i nie będzie chciała współpracować, a ja się tak, boję tego ruchu 😟

reklama
Ale się kobietki rozpisały. Ja w pierwszej ciąży rozstępów się nabawiłam, bo mi się przytyło 30kg... (Samo się przytyło 😀). I mi smarowanie nie pomogło, a teraz to smaruję ale różnicy nie ma 🤔

No mój mnie straszył właśnie zastrzykami jak nie zacznę chodzić i jeszcze mi powiedział, że lepiej abym trochę spacerowała, bo inaczej znowu z oxy przy porodzie wyladuję, bo macica się przez to ciągle leżenie rozleniwi i nie będzie chciała współpracować, a ja się tak, boję tego ruchu 😟
To nie tylko Ty sie boisz tak tego ruchu...tylko nasi lekarze to tacy więksi optymiści, niż my😁 a ja wpadam w panikę jak jedziemy do lekarza, akurat są korki i jeszcze długo siedzę w przychodni. A brzuch twardy jak skała...a lekarz że nie muszę przez to szybciej urodzić i powinnam się ruszac...ehh

Mnie tez dwóch lekarzy mówiło ze nie muszę Leżeć tylko prowadzić oszczędny tryb życia ale się boje dzisiaj się naczytałam złych rzeczy i się teraz jeszcze bardziej nakręciłam a tyle tygodni przede mną ;((

Mnie tez dwóch lekarzy mówiło ze nie muszę Leżeć tylko prowadzić oszczędny tryb życia ale się boje dzisiaj się naczytałam złych rzeczy i się teraz jeszcze bardziej nakręciłam a tyle tygodni przede mną ;((

Darkneta nie czytamy 😀 taka zasada, bo oszalejesz do porodu. Kryminały już lepiej czytać hehe

To nie tylko Ty sie boisz tak tego ruchu...tylko nasi lekarze to tacy więksi optymiści, niż my😁 a ja wpadam w panikę jak jedziemy do lekarza, akurat są korki i jeszcze długo siedzę w przychodni. A brzuch twardy jak skała...a lekarz że nie muszę przez to szybciej urodzić i powinnam się ruszac...ehh

Czasami mi się wydaje, że ten mój lekarz to sobie jaja robi gdy mówi:
-musi pani trochę chodzić.
Ja mówię, że chodzę...
- do łazienki panie doktorze i śniadanie sobie robię oj ile ja się przez to nachodzę hehe

Dziewczyny jak to jest z tym pessarem czuje go jak aplikuje luteinę tak na długość palca tak ma być.

Szyjka to ruchoma część pochwy więc może być wyżej lub niżej zwłaszcza gdy jesteś w ciąży, w czasie owulacji, lub przed okresem i to normalne, że go czujesz jak każda z nas praktycznie ale pisała tu też kiedyś dziewczyna, że w ogóle nie czuła go podczas aplikacji luteiny więc różnie to bywa 🙂

Mnie też baaardzo swędział, a rozstępu ani jednego nie miałam i nie mam ;) tutaj duże znaczenie mają geny, najlepiej podpytać mamę, babcię jak u nich wyglądała kwestia rozstępów:)
To jest prawda to genetyka tu ma największe znaczenie. Ja jestem po 3 ciążach i nie mam na brzuchu ani jednego rozstępu. Mam delikatne na piersiach, ale to po okresie dojrzewania. A faktycznie nie smaruje się niczym, generalnie nienawidzę wszelkich samrowidel i nie smaruje się jak nie jestem w ciąży. Tylko gdy mam już mega sucha skórę, to raz na jakiś czas.

reklama
Do góry