reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziś usłyszałam od tej babki że moja szyjka ma lepiej niż centymetr , mocno trzyma a mój lekarz powiedział że nie da się zmierzyć a jednak? i dziwi się że ja cały czas leżę, powiedziała że powinnam chodzić po domu do tego co 2 dni wyjść na krótki spacer A jeśli tak bardzo się boję to dostawać zastrzyki przeciw zakrzepowe czy jakis tak !!! No kur... w środę za tydzień mam wizytę u swojego gina już chyba taka milutka to nie będę!

No mój mnie straszył właśnie zastrzykami jak nie zacznę chodzić i jeszcze mi powiedział, że lepiej abym trochę spacerowała, bo inaczej znowu z oxy przy porodzie wyladuję, bo macica się przez to ciągle leżenie rozleniwi i nie będzie chciała współpracować, a ja się tak, boję tego ruchu 😟

reklama
Ale się kobietki rozpisały. Ja w pierwszej ciąży rozstępów się nabawiłam, bo mi się przytyło 30kg... (Samo się przytyło 😀). I mi smarowanie nie pomogło, a teraz to smaruję ale różnicy nie ma 🤔

No mój mnie straszył właśnie zastrzykami jak nie zacznę chodzić i jeszcze mi powiedział, że lepiej abym trochę spacerowała, bo inaczej znowu z oxy przy porodzie wyladuję, bo macica się przez to ciągle leżenie rozleniwi i nie będzie chciała współpracować, a ja się tak, boję tego ruchu 😟
To nie tylko Ty sie boisz tak tego ruchu...tylko nasi lekarze to tacy więksi optymiści, niż my😁 a ja wpadam w panikę jak jedziemy do lekarza, akurat są korki i jeszcze długo siedzę w przychodni. A brzuch twardy jak skała...a lekarz że nie muszę przez to szybciej urodzić i powinnam się ruszac...ehh

Mnie tez dwóch lekarzy mówiło ze nie muszę Leżeć tylko prowadzić oszczędny tryb życia ale się boje dzisiaj się naczytałam złych rzeczy i się teraz jeszcze bardziej nakręciłam a tyle tygodni przede mną ;((

Mnie tez dwóch lekarzy mówiło ze nie muszę Leżeć tylko prowadzić oszczędny tryb życia ale się boje dzisiaj się naczytałam złych rzeczy i się teraz jeszcze bardziej nakręciłam a tyle tygodni przede mną ;((

Darkneta nie czytamy 😀 taka zasada, bo oszalejesz do porodu. Kryminały już lepiej czytać hehe

To nie tylko Ty sie boisz tak tego ruchu...tylko nasi lekarze to tacy więksi optymiści, niż my😁 a ja wpadam w panikę jak jedziemy do lekarza, akurat są korki i jeszcze długo siedzę w przychodni. A brzuch twardy jak skała...a lekarz że nie muszę przez to szybciej urodzić i powinnam się ruszac...ehh

Czasami mi się wydaje, że ten mój lekarz to sobie jaja robi gdy mówi:
-musi pani trochę chodzić.
Ja mówię, że chodzę...
- do łazienki panie doktorze i śniadanie sobie robię oj ile ja się przez to nachodzę hehe

Dziewczyny jak to jest z tym pessarem czuje go jak aplikuje luteinę tak na długość palca tak ma być.

Szyjka to ruchoma część pochwy więc może być wyżej lub niżej zwłaszcza gdy jesteś w ciąży, w czasie owulacji, lub przed okresem i to normalne, że go czujesz jak każda z nas praktycznie ale pisała tu też kiedyś dziewczyna, że w ogóle nie czuła go podczas aplikacji luteiny więc różnie to bywa 🙂

Mnie też baaardzo swędział, a rozstępu ani jednego nie miałam i nie mam ;) tutaj duże znaczenie mają geny, najlepiej podpytać mamę, babcię jak u nich wyglądała kwestia rozstępów:)
To jest prawda to genetyka tu ma największe znaczenie. Ja jestem po 3 ciążach i nie mam na brzuchu ani jednego rozstępu. Mam delikatne na piersiach, ale to po okresie dojrzewania. A faktycznie nie smaruje się niczym, generalnie nienawidzę wszelkich samrowidel i nie smaruje się jak nie jestem w ciąży. Tylko gdy mam już mega sucha skórę, to raz na jakiś czas.

reklama
Do góry