reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

A co to znaczy macica jednorożna? Objawia się czymś? Ja dopiero w tej ciąży dowiedziałam się, że mam tyłozgięcie szyjki macicy i lekarz zdziwiony, że starając się o dzieci zachodziłam w ciążę w pierwszym cyklu. Wytłumaczył mi, że kobiety z tyłozgięciem mają problem z zachodzeniem w ciążę ze względu na utrudnione dojście plemników. Czytałam o tym tyle i nadal jestem zielona 😐
Macica normalnie ma dwa rogi i jest połączona z dwoma jajowodami a mój jeden jajowod jest ale się nie styka z jednym
Rogiem bo go nie ma ja mam tylko jeden róg dlatego szyjka jest tak obciążona bo musi dźwigać ciężar

reklama
Macica normalnie ma dwa rogi i jest połączona z dwoma jajowodami a mój jeden jajowod jest ale się nie styka z jednym
Rogiem bo go nie ma ja mam tylko jeden róg dlatego szyjka jest tak obciążona bo musi dźwigać ciężar
Najlepsze jest to ze miałam kiedys badanie drożności jajowodów i wyszło ze drożne a później miałam histeroskopie po poronieniu i dopiero wtedy to wyszło ale dobrze ze wiem dzięki temu mam przesłankę do tego szwu jeszcze tydzień i mam nadzieje ze będę go miała mam tylko nadzieje ze lejek się nie poglebia

Mi gin tłumaczyl, ze normalnie macica ma kształt odwróconej gruszki, a mam dwurozna i to jest anomalia tez.

Dziewczyny, ja to się dzięki Wam dokształcam na tym wątku 😃 do porodu taką pracę naukową wysmaruję, że mucha nie siada hehe to wszystko jest bardzo ciekawe i w sumie ile kobiet, tyle ciał i tyle samo różnic. I podbijam pytanie o macicę dwurożną???

Mi to gin rozrysował, ze moja ma kształt serca, na środku na górze powinna byc wypukła a ma jakby wgniecenie. Może powodować bóle, skurcze i dziecko może mieć mniej miejsca i szybciej sie pchać na świat. Może też byc trudniej zająć w ciążę i ja utrzymać.

reklama
Czyli każda anomalia może wpłynąć na płodność czy donoszenie ciąży. My się martwimy żeby utrzymać, wytrzymać do terminu, a ktoś inny się martwi, bo nie może zajść, a dla jednych ciąża jest łaskawa i czasami nawet nie wiedzą, że w ciąży są i gotowe do porodu jadą. Dla mnie już nic nie jest normalne.

Do góry