reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

A co to znaczy macica jednorożna? Objawia się czymś? Ja dopiero w tej ciąży dowiedziałam się, że mam tyłozgięcie szyjki macicy i lekarz zdziwiony, że starając się o dzieci zachodziłam w ciążę w pierwszym cyklu. Wytłumaczył mi, że kobiety z tyłozgięciem mają problem z zachodzeniem w ciążę ze względu na utrudnione dojście plemników. Czytałam o tym tyle i nadal jestem zielona 😐
Macica normalnie ma dwa rogi i jest połączona z dwoma jajowodami a mój jeden jajowod jest ale się nie styka z jednym
Rogiem bo go nie ma ja mam tylko jeden róg dlatego szyjka jest tak obciążona bo musi dźwigać ciężar

reklama
Macica normalnie ma dwa rogi i jest połączona z dwoma jajowodami a mój jeden jajowod jest ale się nie styka z jednym
Rogiem bo go nie ma ja mam tylko jeden róg dlatego szyjka jest tak obciążona bo musi dźwigać ciężar
Najlepsze jest to ze miałam kiedys badanie drożności jajowodów i wyszło ze drożne a później miałam histeroskopie po poronieniu i dopiero wtedy to wyszło ale dobrze ze wiem dzięki temu mam przesłankę do tego szwu jeszcze tydzień i mam nadzieje ze będę go miała mam tylko nadzieje ze lejek się nie poglebia

Mi gin tłumaczyl, ze normalnie macica ma kształt odwróconej gruszki, a mam dwurozna i to jest anomalia tez.

Dziewczyny, ja to się dzięki Wam dokształcam na tym wątku 😃 do porodu taką pracę naukową wysmaruję, że mucha nie siada hehe to wszystko jest bardzo ciekawe i w sumie ile kobiet, tyle ciał i tyle samo różnic. I podbijam pytanie o macicę dwurożną???

Mi to gin rozrysował, ze moja ma kształt serca, na środku na górze powinna byc wypukła a ma jakby wgniecenie. Może powodować bóle, skurcze i dziecko może mieć mniej miejsca i szybciej sie pchać na świat. Może też byc trudniej zająć w ciążę i ja utrzymać.

reklama
Czyli każda anomalia może wpłynąć na płodność czy donoszenie ciąży. My się martwimy żeby utrzymać, wytrzymać do terminu, a ktoś inny się martwi, bo nie może zajść, a dla jednych ciąża jest łaskawa i czasami nawet nie wiedzą, że w ciąży są i gotowe do porodu jadą. Dla mnie już nic nie jest normalne.

Do góry