reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziewczyny byłam u innego lekarza położnika który przyjmuje w szpitalu mam
Mieć po bożym ciele zakładany szew ze względu na moja to rozwarcie i macice jednorozna czy to jest niebezpieczne ?

reklama
Faktycznie masz rację, już leci 5 tydzień 😉 oj dajecie siłę dziewczyny 😊
Chyba się martwię bo każdy dłuższy ruch kończy się tym, że brzuch jest znowu twardy i tak się martwię...taka moja natura 😁

Ja też tak mam ale skoro mam tak cały czas i co wizyta lekarz mówi, że ok to już mi to lotto heh. Nerwy mi tylko cukier podnoszą 😐 mamo jak ja bym zjadła Milkę z orzechami taką duuuużą... 😣

Hehe każda z nas przezywa wizyty ☺czy z problemami czy bez każda ciężarna ma chyba stresy z wizytami :) dziewczyny nie myślcie o mijających dniach bo się wtedy ciaaagnie... Wiem sama po sobie ale tak patrząc że od 25 tyg leżę to nawet jakoś to zleciało... Oczywiście patrząc z tego obecnego momentu bo wcześniej to matko i córko jak to długo trwało 😁🙆‍♀️
Dzis mi mignął dzień nawet nie wiem kiedy, była dziś u mnie Położna, to dostałam nowa makulaturę do edukacji hehe będę miała co robić😁
Mam problem z powiadomieniami... Naskrobalyscie tyle stron a mi ani jedni powiadomienie nie przyszło... Ostatnio cały czas tak... Jak nie wejdę na wątek to nie wiem nawet że coś piszecie 😠

Ja mam to samo. Czasami czekam, a czasami wejdę, a tu już rozkręciły się babki na całego i mnie to omija 😶 mi się dni nie ciągną gdy jestem po wizycie i po dwóch dniach już mam nawroty hehe

Mieć po bożym ciele zakładany szew ze względu na moja to rozwarcie i macice jednorozna czy to jest niebezpieczne ?

To bardzo dobrze! Widzisz będziesz zabezpieczona. Będziesz też dużo odpoczywać i wszystko będzie w porządku. Bardzo dobra decyzja jeżeli chodzi o konsultację z innym lekarzem. 😊

A i to nie jest niebezpieczne. Niebezpiecznie byłoby Cię zostawić bez żadnego zabezpieczenia do czasu porodu. Szew ma za zadanie odciążyć szyjkę. Zakłada się go w znieczuleniu. Bliżej terminu zostanie zdjęty. ☺

A i to nie jest niebezpieczne. Niebezpiecznie byłoby Cię zostawić bez żadnego zabezpieczenia do czasu porodu. Szew ma za zadanie odciążyć szyjkę. Zakłada się go w znieczuleniu. Bliżej terminu zostanie zdjęty. ☺
Dziekuje juz odliczam dni teraz musze wyleżeć zeby ten lejek sie nie pogłębiał i szyjka nie skracała szkoda ze nie moge miec zabiegu juz w poniedziałek

Jestem ! Po 5 godzinach siedzenia w poczekalni😱 dziewczyny przepływy zajebiste mała ruchliwa serduszko jak dzwon! Jadę do domu... następne KTG we wtorek lekarka powiedziała że jej się wydaje że porostu moja córeczkę będzie malutka i to genetyka a nie zadne tak hipo😂 ale sprawdzać trzeba, ile ja nerwów zjem to głowa mała!!! A i jeszcze jedno po 5 godzinach w poczekalni mam tak twardy brzuch że aż pepek mi wyszedł a skóra się świeci masakra !!!! Ginekolog oglądała ten brzuch bo prawie tam płakałam taka naciągnięta skóra do tego bol i wiecie co to mięśnie!!!!! Bo jak się leży wszystko mamy wiotkie a jak chociaż chwilę coś porobimy wszystko się napina oj jak ona mnie uspokoiła.

reklama
Dziekuje juz odliczam dni teraz musze wyleżeć zeby ten lejek sie nie pogłębiał i szyjka nie skracała szkoda ze nie moge miec zabiegu juz w poniedziałek

Głowa trochę odpocznie dzięki dodatkowemu zabezpieczeniu. Wiem coś o tym, bo poprzednią ciążę przenosiłam i to bez żadnych wspomagacze, a teraz mam pessar i lepiej mi trochę na duszy dzięki temu 😊

Do góry