reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziewczyny byłam u innego lekarza położnika który przyjmuje w szpitalu mam
Mieć po bożym ciele zakładany szew ze względu na moja to rozwarcie i macice jednorozna czy to jest niebezpieczne ?

reklama
Faktycznie masz rację, już leci 5 tydzień 😉 oj dajecie siłę dziewczyny 😊
Chyba się martwię bo każdy dłuższy ruch kończy się tym, że brzuch jest znowu twardy i tak się martwię...taka moja natura 😁

Ja też tak mam ale skoro mam tak cały czas i co wizyta lekarz mówi, że ok to już mi to lotto heh. Nerwy mi tylko cukier podnoszą 😐 mamo jak ja bym zjadła Milkę z orzechami taką duuuużą... 😣

Hehe każda z nas przezywa wizyty ☺czy z problemami czy bez każda ciężarna ma chyba stresy z wizytami :) dziewczyny nie myślcie o mijających dniach bo się wtedy ciaaagnie... Wiem sama po sobie ale tak patrząc że od 25 tyg leżę to nawet jakoś to zleciało... Oczywiście patrząc z tego obecnego momentu bo wcześniej to matko i córko jak to długo trwało 😁🙆‍♀️
Dzis mi mignął dzień nawet nie wiem kiedy, była dziś u mnie Położna, to dostałam nowa makulaturę do edukacji hehe będę miała co robić😁
Mam problem z powiadomieniami... Naskrobalyscie tyle stron a mi ani jedni powiadomienie nie przyszło... Ostatnio cały czas tak... Jak nie wejdę na wątek to nie wiem nawet że coś piszecie 😠

Ja mam to samo. Czasami czekam, a czasami wejdę, a tu już rozkręciły się babki na całego i mnie to omija 😶 mi się dni nie ciągną gdy jestem po wizycie i po dwóch dniach już mam nawroty hehe

Mieć po bożym ciele zakładany szew ze względu na moja to rozwarcie i macice jednorozna czy to jest niebezpieczne ?

To bardzo dobrze! Widzisz będziesz zabezpieczona. Będziesz też dużo odpoczywać i wszystko będzie w porządku. Bardzo dobra decyzja jeżeli chodzi o konsultację z innym lekarzem. 😊

A i to nie jest niebezpieczne. Niebezpiecznie byłoby Cię zostawić bez żadnego zabezpieczenia do czasu porodu. Szew ma za zadanie odciążyć szyjkę. Zakłada się go w znieczuleniu. Bliżej terminu zostanie zdjęty. ☺

A i to nie jest niebezpieczne. Niebezpiecznie byłoby Cię zostawić bez żadnego zabezpieczenia do czasu porodu. Szew ma za zadanie odciążyć szyjkę. Zakłada się go w znieczuleniu. Bliżej terminu zostanie zdjęty. ☺
Dziekuje juz odliczam dni teraz musze wyleżeć zeby ten lejek sie nie pogłębiał i szyjka nie skracała szkoda ze nie moge miec zabiegu juz w poniedziałek

Jestem ! Po 5 godzinach siedzenia w poczekalni😱 dziewczyny przepływy zajebiste mała ruchliwa serduszko jak dzwon! Jadę do domu... następne KTG we wtorek lekarka powiedziała że jej się wydaje że porostu moja córeczkę będzie malutka i to genetyka a nie zadne tak hipo😂 ale sprawdzać trzeba, ile ja nerwów zjem to głowa mała!!! A i jeszcze jedno po 5 godzinach w poczekalni mam tak twardy brzuch że aż pepek mi wyszedł a skóra się świeci masakra !!!! Ginekolog oglądała ten brzuch bo prawie tam płakałam taka naciągnięta skóra do tego bol i wiecie co to mięśnie!!!!! Bo jak się leży wszystko mamy wiotkie a jak chociaż chwilę coś porobimy wszystko się napina oj jak ona mnie uspokoiła.

reklama
Dziekuje juz odliczam dni teraz musze wyleżeć zeby ten lejek sie nie pogłębiał i szyjka nie skracała szkoda ze nie moge miec zabiegu juz w poniedziałek

Głowa trochę odpocznie dzięki dodatkowemu zabezpieczeniu. Wiem coś o tym, bo poprzednią ciążę przenosiłam i to bez żadnych wspomagacze, a teraz mam pessar i lepiej mi trochę na duszy dzięki temu 😊

Do góry