reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Hejka jestem jestem. Wczoraj miałam dzień aby sobie to wszystko poukładać w głowie🤔 wiecie najpierw podejrzenie zespołu downa potem coś z serduszkiem brak szyjki a teraz hipotrofia dużo tego co ? 😔 ale koniec tego lamentu bo szkoda mi tej mojej kruszynki 🤰 Torba do szpitala spakowana KTG na 15 więc zostaje mi się tylko pomodlić aby przepływy były super i że córeczka dobrze się czuje a malutka jest po tatusiu ❤ i nie ma co dziś wracam z mężem do domu!!!!!!!!!

Tak jest! Ja jeździłam z torbą od 28 tyg i tak wyjeździłam do 41. Za dużo zmartwień jak na jedną drobną kobietę. Wszystko będzie ok. Kto tam Cię będzie chciał do szpitala. Będziesz niepotrzebnie łóżko zajmować. Zdrowi w szpitalu nie leżą jak to mówi moja babcia hehe ✊😉

reklama
Ale Wam zazdroszczę ja dopiero 16 skończyłam

Szybko zleci. Za 4tyg masz połowę, a poza tym musisz przejść każdy tydzień po to, żeby poczuć te dolegliwości i uroki bycia ciężarną hehe ja już nawet kanapkę rano dzielę na 4 części i co 15 min zjadam jeden kawałek by w ciągu godziny się wyrobić, bo inaczej mi się cała nie mieści 😁 a jeszcze jak chodzę, to nie mówię bo nie daję rady i sapię jak stary psina 😣

Szybko zleci. Za 4tyg masz połowę, a poza tym musisz przejść każdy tydzień po to, żeby poczuć te dolegliwości i uroki bycia ciężarną hehe ja już nawet kanapkę rano dzielę na 4 części i co 15 min zjadam jeden kawałek by w ciągu godziny się wyrobić, bo inaczej mi się cała nie mieści 😁 a jeszcze jak chodzę, to nie mówię bo nie daję rady i sapię jak stary psina 😣
Już bym chciała być w bezpiecznym tygodniu to wtedy się będę cieszyć 🙌

Mam jakiś kryzys dzisiaj i nic mi się nie chce. Nawet przez okno patrzeć. Tak chciałabym już funkcjonować jak normalna osoba eh

Jutro wizyta u ginekologa i od rana jestem niespokojna...kurcze tak się boję 😞

O widzę, że się już zaczyna nerwówka przed wizytami. Ja mam w poniedziałek i aż mnie skręca. Nie bój się. Lekarz nie bije 😉 ile już z nami jesteś? Zleciało prawda? Jak cię nic nie boli, nie plamisz/krwawisz tylko już męczy cię ten odpoczynek to nie ma się czym martwić 😊

O widzę, że się już zaczyna nerwówka przed wizytami. Ja mam w poniedziałek i aż mnie skręca. Nie bój się. Lekarz nie bije 😉 ile już z nami jesteś? Zleciało prawda? Jak cię nic nie boli, nie plamisz/krwawisz tylko już męczy cię ten odpoczynek to nie ma się czym martwić 😊
Faktycznie masz rację, już leci 5 tydzień 😉 oj dajecie siłę dziewczyny 😊
Chyba się martwię bo każdy dłuższy ruch kończy się tym, że brzuch jest znowu twardy i tak się martwię...taka moja natura 😁

reklama
Hehe każda z nas przezywa wizyty ☺️czy z problemami czy bez każda ciężarna ma chyba stresy z wizytami :) dziewczyny nie myślcie o mijających dniach bo się wtedy ciaaagnie... Wiem sama po sobie ale tak patrząc że od 25 tyg leżę to nawet jakoś to zleciało... Oczywiście patrząc z tego obecnego momentu bo wcześniej to matko i córko jak to długo trwało 😁🙆‍♀️
Dzis mi mignął dzień nawet nie wiem kiedy, była dziś u mnie Położna, to dostałam nowa makulaturę do edukacji hehe będę miała co robić😁
Mam problem z powiadomieniami... Naskrobalyscie tyle stron a mi ani jedni powiadomienie nie przyszło... Ostatnio cały czas tak... Jak nie wejdę na wątek to nie wiem nawet że coś piszecie 😠

Do góry