reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
A i jeszcze jedno pytanko dziś zauważyłam że tak raz na jakiś czas mnie tam kłuje nieprzyjemne uczucie może w ciągu całego dnia tak z 15razy nie mialam tak wczesniej😑 miała któraś tak , bo znów zaczynam panikowac 🙁

Ale ja mam dość tych upławow, dopiero co się wykąpałam zadowolona mówię sobie robię dzień wierzenia od tych wkładek ogólnie wywalam na wierzch niech pooddycha 😂😂😂😂 5 min spokoju i trza zmieniać pościel, coś wspaniałego 🤔 zauważyłam że tak się dzieje jak dłużej postoje i coś robię mycie głowy kąpiel lub też tak macie ??? Mam tak co 2 ,3 dni leci nie codziennie
Jeny tak, w dzień wkladki A w nocy śpię bez majtek, żeby trochę powietrza było i podkładem ręcznik. U mbie to wszystko przez te luteine.

Kurcze te szwy to mi po prostu ekstremalnie na psychikę działają. Igłofobia :( Mysle o szyciu albo o rozwalaniu skóry i mi słabo. Boję się siadać, jak mnie zakluje to mi się flaki wywracają. Boję się zdjąć za wcześnie. One są niby rozpuszczalne...
Spokojnie, same wyjdą w odpowiednim momencie ;) ja się bałam, że będę musiała mieć zdejmowane ale uświadomili mnie, że są rozpuszczalne 😅 Jeden tylko dość długo trzymał i jak już chciałam dzwonić po położną żeby przyjechała mi go wyjąć to wypadł 😅

To ja w tym tyg co Ty miałam jeszcze trzy z kawałkiem, a w 24 już tylko dwa z kawałkiem i pessar. Nie stresuj się tak, bo to naprawdę nie dobrze i od tego jeszcze bardziej się brzuch stawia. Musisz poczekać cierpliwie do kolejnej wizyty i zobaczysz co Ci powie. Teraz odpoczywaj. Każda ciąża jest inna i może akurat Tobie tylko odpoczynek wystarczy. To Wasze pierwsze dzieciątko? 🙂

Jak mi tu będziecie mało pozytywnie nastawione, to ja też przestanę i znowu będziemy miały lamenty i pocieszanie jak co kilka dni hehe 🙂
No tak 😊każda z Nas tak ma

Tak pierwsze i długo z trudnościami staraliśmy się...stąd taki lek i obawy o synka...no cóż będę odpoczywać ile się da i czekała z nadzieją do wizyty...
Racja, dzisiaj mnie wzięło na płacz z tego powodu, bo moja mama tak samo, jak my cieszy się z maleństwa i z nią rozmawialam i mnie to rozbiło...i oczywiście więcej niż wczoraj mi się stawia brzuch plus odrobinę bólu brzucha w dzień...

reklama
Spokojnie, same wyjdą w odpowiednim momencie ;) ja się bałam, że będę musiała mieć zdejmowane ale uświadomili mnie, że są rozpuszczalne 😅 Jeden tylko dość długo trzymał i jak już chciałam dzwonić po położną żeby przyjechała mi go wyjąć to wypadł 😅
No właśnie pamietam ze poprzednio nikt mi ich nie zdejmował. Pamietam ze położna chciała ale wtedy już połowy nie było a ja się bałam żeby ruszała...

Do góry