reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Pocieszenie 😊dzięki 😊
Mnie tylko zdziwiło, że lekarz nie przejął sie, że od połówkowego szyjka skróciła się o 1 cm. Dał luteinę na te skurcze, ale jakoś nie widzę poprawy :( a na temat leżenia powiedział, że nie muszę, bo to nic nie pomaga...boje się że jak pójdę znowu, to ta szyjka będzie jeszcze krótsza...
Staram się dużo leżeć, ale czasami makabrycznie bolą biodra, bo tylko na boku dotąd jest mi wygodnie leżeć. I muszę chwilę posiedzieć...

Ale Wasze historie trochę napawają optymizmem, że w razie co jeszcze można dalej działać ratując maleństwo 😊

A który masz dokładnie tydzień? Zawsze możesz tu napisać tak jak my, może nie jesteśmy jakimiś specjalistkami ale jak do tej pory dziewczyny trzymają mnie w ryzach, bo średnio co kilka dni mam doła i już nic nie wierzę, nawet lekarzom hehe a kto lepiej zrozumie drugiego człowieka niż osoba w tej samej sytuacji 🙂

reklama
Eh ja mam tak niski puls i ciśnienie, że ostatnio lekarz się mnie pytał czy aby na pewno żyję. No żyję. Przynajmniej mój mąż tak twierdzi hehe

@Pszczoła2020 a to tych szwów to Ci szybko nie zdejma? Nie jakoś po tygodniu? Dobrze ze w domu jakoś poszło...ale znam ból

@Annszul ja Cie nie chce straszyć ani nic, ale mnie z 3cm szyjka ze szpitala wypisali i dla nich to było ok i tez nie kazali leżec, a ja sobie chodzilam jak chciałam i szyjka poleciala na łeb na szyje... Szczerze to był ich błąd bo w tym tygodniu 3cm szyjka to wcale nie jest dużo... Gdyby mnie bardziej uświadomili może nie bylabym przykuta do lozka 4miesiące... Nie mówie ze masz lezec jak my.. Ale się oszczedzaj.. Ja juz mam podobno szyjkę krótsza niż 23mm tak mi ostatnio lekarz na badaniu powiedział i dalej kazał leżeć by nie urodzić przedwcześnie.. Stad ta wizyta w szpitalu na rozwój płuc u dziecka bo teraz to juz nic pewnego... A ja wierzylam ze dalej mam przyznanie 2cm i lekarz mi juz pozwoli chodzic przynajmniej

@Pszczoła2020 a to tych szwów to Ci szybko nie zdejma? Nie jakoś po tygodniu? Dobrze ze w domu jakoś poszło...ale znam ból

@Annszul ja Cie nie chce straszyć ani nic, ale mnie z 3cm szyjka ze szpitala wypisali i dla nich to było ok i tez nie kazali leżec, a ja sobie chodzilam jak chciałam i szyjka poleciala na łeb na szyje... Szczerze to był ich błąd bo w tym tygodniu 3cm szyjka to wcale nie jest dużo... Gdyby mnie bardziej uświadomili może nie bylabym przykuta do lozka 4miesiące... Nie mówie ze masz lezec jak my.. Ale się oszczedzaj.. Ja juz mam podobno szyjkę krótsza niż 23mm tak mi ostatnio lekarz na badaniu powiedział i dalej kazał leżeć by nie urodzić przedwcześnie.. Stad ta wizyta w szpitalu na rozwój płuc u dziecka bo teraz to juz nic pewnego... A ja wierzylam ze dalej mam przyznanie 2cm i lekarz mi juz pozwoli chodzic przynajmniej
Kurcze te szwy to mi po prostu ekstremalnie na psychikę działają. Igłofobia :( Mysle o szyciu albo o rozwalaniu skóry i mi słabo. Boję się siadać, jak mnie zakluje to mi się flaki wywracają. Boję się zdjąć za wcześnie. One są niby rozpuszczalne...

A który masz dokładnie tydzień? Zawsze możesz tu napisać tak jak my, może nie jesteśmy jakimiś specjalistkami ale jak do tej pory dziewczyny trzymają mnie w ryzach, bo średnio co kilka dni mam doła i już nic nie wierzę, nawet lekarzom hehe a kto lepiej zrozumie drugiego człowieka niż osoba w tej samej sytuacji 🙂
Dokładnie 22+2 😊 no właśnie czuje, że muszę sobie z kimś pogadać...mąż twardo stąpa po ziemi i inaczej mnie rozumie. A ja to typowa panikara i zawsze jak coś jest nie tak, to widzę wszystko w czarnych barwach... dlatego tak boje się co będzie dalej z maleństwem...

Właśnie mnie dziwi że w tak krótkim czasie ta szyjka aż tyle się skróciła, a jakoś nie szalałam z niczym od połówkowego, bo i tak kiepsko się czułam...

@KiniakB jejku... No właśnie mnie to wszystko przeraża, że lekarz nie przejmuje się, że tak szybko się skróciła a to dopiero 22 tc... Przeważnie leżę, może na cały dzień siedzenia i wstania do kuchni i toalety jest z 3 h w sumie... Dzisiaj to już mam zalamke z tego powodu...bo czuję się bezradna i jednym słowem się cholernie boję 😖😥

Dokładnie 22+2 😊 no właśnie czuje, że muszę sobie z kimś pogadać...mąż twardo stąpa po ziemi i inaczej mnie rozumie. A ja to typowa panikara i zawsze jak coś jest nie tak, to widzę wszystko w czarnych barwach... dlatego tak boje się co będzie dalej z maleństwem...

Właśnie mnie dziwi że w tak krótkim czasie ta szyjka aż tyle się skróciła, a jakoś nie szalałam z niczym od połówkowego, bo i tak kiepsko się czułam...

To ja w tym tyg co Ty miałam jeszcze trzy z kawałkiem, a w 24 już tylko dwa z kawałkiem i pessar. Nie stresuj się tak, bo to naprawdę nie dobrze i od tego jeszcze bardziej się brzuch stawia. Musisz poczekać cierpliwie do kolejnej wizyty i zobaczysz co Ci powie. Teraz odpoczywaj. Każda ciąża jest inna i może akurat Tobie tylko odpoczynek wystarczy. To Wasze pierwsze dzieciątko? 🙂

Jak mi tu będziecie mało pozytywnie nastawione, to ja też przestanę i znowu będziemy miały lamenty i pocieszanie jak co kilka dni hehe 🙂

reklama
Ale ja mam dość tych upławow, dopiero co się wykąpałam zadowolona mówię sobie robię dzień wierzenia od tych wkładek ogólnie wywalam na wierzch niech pooddycha 😂😂😂😂 5 min spokoju i trza zmieniać pościel, coś wspaniałego 🤔 zauważyłam że tak się dzieje jak dłużej postoje i coś robię mycie głowy kąpiel lub też tak macie ??? Mam tak co 2 ,3 dni leci nie codziennie

Do góry